joi, 1 decembrie 2011

De ziua Romaniei

De cateva zile, diferite personaje, majoritatea implicate in jefuirea tarii dar si politicieni ratati iremediabil, apar in mijloacele mass-media cu discursuri sleioase sa ne ureze tot felul de bunatati si lucruri irealizabile(tocmai datorita lacomiei si hotiei pe care ei o guverneaza).

Eu doresc altceva poporului roman. Ii doresc sa se ridice intr-o buna zi si sa se lepede de jugul Noii Ordini Mondiale, de jugul desfranatei Europa. Ii doresc ca tara noastra sa-si recastige independenta, sa nationalizeze resursele si ca statul roman sa-si apere cetatenii. Nu in ultimul rand, sa fie condusa doar de oameni cinstiti si patrioti.

Dar poate visez prea mult...

PS. Octavian Goga despre clasa politica romaneasca: "Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală."

luni, 28 noiembrie 2011

Eterna si fascinanta rosie

Ultima oara cand am cumparat rosii a fost cu  cca. 3 saptamani in urma. Imi aduc aminte ca le-am platit cu 6 lei/kg si aveau coaja groasa ca de pepene si un gust care nici macar nu amintea de tomatele din gradina bunicilor. Ieri, la venirea dintr-o calatorie, am constatat ca a ramas o rosie ratacita printre alte bucate. Incredibil, dar desi au trecut mai mult de 21 de zile de cand statea intr-un climat specific oricarei bucatarii, deci nu la rece, rosia era intacta. Nestricata. Nu-mi amintesc sa mai fi vazut asa ceva vreodata si imi pun intrebarea fireasca, cu ce anume a fost tratata? Intrucat nu este normal sa se intample asa ceva, am hotarat de comun acord ca familia noastra sa nu mai consume niciodata legume "prospete" de Turcia.

Mediafax