sâmbătă, 6 august 2011

Schimbarea la Fata a Domnului Dumnezeului si Mantuitorului Nostru Iisus Hristos

Iisus Hristos ne-a aratat o alta cale de urmat, care duce la fericirea vesnica, dincolo de mormant. Si aceasta cale este trairea cu adevarat a unei vieti crestinesti, ce se poate dobandi numai printr-o schimbare totala a comportarii noastre. Domnul nostru Iisus Hristos a venit sa schimbe fata lumii; sa ne schimbam deci si noi viata. Sa lepadam ura, mania, rautatea, desfranarea, minciuna, betia, lenevirea si celelalte patimi. Sa ne facem oameni noi, plini de dragoste, bunatate, mila, plini de pacea unei adevarate trairi crestinesti. Si pentru o asemenea schimbare sufleteasca este nevoie sa mergem oare asa de departe, pana la Taborul Galileii? O, nu! Este prea greu pentru noi. Dar Mantuitorul nostru a inaltat pretutindeni cate un Tabor duhovnicesc. Acestea sunt sfintele biserici si inimile noastre. Pe aceste doua dumnezeiesti altare Iisus Hristos intotdeauna se jertfeste, Se rastigneste, ni Se daruieste, plin de bunatate, de dragoste, de lumina divina. (…)

Dar Dumnezeu Tatal ne-a poruncit pe muntele Tabor: “Acesta este Fiul Meu Cel iubit (…) pe Acesta sa-L ascultati” (Matei 17, 5). Asadar, daca voim sa ne asculte Dumnezeu, trebuie sa-l ascultam si noi. Daca voim sa Se schimbe Dumnezeu spre mila, sa ne schimbam si noi spre dragoste si ascultare… Daca voim sa ne auda Iisus Hristos, sa-L auzim si noi cand ne invata. Putin aluat toata framantatura o dospeste. Putina silinta de tot darul se impartaseste. Dar cel mai greu de convins, cel mai greu de schimbat este omul. El nici din dragoste, nici de varga, nici de frica mortii nu se hotaraste odata sa rupa legatura cu pacatul.

Toate zidirile asculta fara gres de Ziditorul lor. Ele cunosc vremea sosirii si plecarii lor, vremea hranei, a cantarii si a tacerii lor. Numai omul vrea sa traiasca in neoranduiala. Pasarile cerului se inteleg fara grai omenesc. Fara stiinta de carte si calendar, ele stiu cand trebuie sa plece in tarile calde. Se aduna din timp, se sfatuiesc, apoi, luandu-si ramas bun de la cuiburile lor, se pierd spre zarile albastre. Firul de grau cunoaste si el vremea lui. Din vreme incepe a se ingalbeni sub razele soarelui, apoi smerit isi pleaca spicul ingreuiat de boabe si asteapta secera sa-l taie. Codrul cunoaste si el timpul toamnei si din vreme isi schimba vesmantul verde in altul de reculegere. Numai noi, oamenii nu vrem sa ne schimbam din starea noastra, din trairea noastra pacatoasa. 

Iisus Hristos este gata sa ne dea tot ce dorim, tot ce ne trebuie. Dar mai intai asa ne raspunde: Schimbati-va voi si ma voi schimba si Eu. Sa lasam noi mania, ura si razbunarea si va lasa si El mania Sa asupra noastra. Traiti voi in unire si adevarata dragoste, si va va primi intru dragostea Sa. Sa facem mila cu cei saraci si sarmani si va face si El mila cu sufletele noastre. Sa parasim toata desfranarea si uciderea de fii, si va lua de la noi bolile, saracia si toata lacrima din ochi. Sa scoatem din inimile noastre zavistia, minciuna, pofta, betia si tot pacatul si ne va da ploaie la vreme, izvoare de apa, vanturi line, tihna in casa si paine pe masa. Deci: Lasati voi si voi lasa si Eu; schimbati-va voi si ma voi schimba si Eu. Asa ne graieste Multmilostivul Dumnezeu..

joi, 4 august 2011

A plecat "groparul"

Cseke Atilla a luat decizia de a lăsa poporul roman in pace. Ticălosul si-a dat demisia. Groparul sistemului de sănătate romanesc pleacă injurat, huiduit, urmarit de blestemele sutelor, miilor de romani care au murit in lipsa unei asistențe medicale adecvate. Ii doresc să-l ajungă dreptatea lui Dumnezeu!

PS. Din pacate, postul de ministru al sanatatii va fi ocupat tot de un ungur.

miercuri, 3 august 2011

Portia de umilinta

Pedepsirea dusmanilor Noii Ordini Mondiale este un act obligatoriu si neaparat doar insotit de umiliri josnice. Imi amintesc procesul si executia sotilor Ceausescu, pedepsirea Serbiei bombardata in zi de mare sarbatoare ortodoxa, procesul si moartea lui Milosevic, procesul lui Karadjic, miscarile orchestrate din nordul Africii, din Siria. Umilirea conducatorilor, dar si a popoarelor.

Astazi am vazut la CNN fragmente din simulacru de proces care a inceput la Cairo, unde fosti conducatori sunt tinuti in custi care amintesc de umilirea lui Baiazid de catre Timur-Lenk. Lasand la o parte politica interna, dictatoriala sau nu, daca e sa luam mai multe surse, politica externa a Egiptului a ajutat la mentinerea pacii si stabilitatii in Orientul Mijociu. Care este motivul adevarat al debarcarii lui Mubarak de catre aliatii sai vestici, dar si de catre Israel? Pentru ca, sa fim cinstiti, fara voia acestora nu s-ar fi intamplat niciodata nimic in Egipt. Daca libienilor vor sa le fure petrolul, ce vor de la egipteni? Sub pretextul unui val de miscari asa-zise eliberatoare se ascunde declansarea razboiului impotriva Iranului, adevarata miza?

PS. In 1989 Ceausescu nu a avut sustinatori care sa lupte in strada pentru el, in vreme ce in Egipt lumea este impartita in tabere pro si contra Mubarak care se bat in orase. Coroborata cu alte date, nu cred ca "dictatura" lui Mubarak a fost foarte apasatoare. Asa cum in Turcia armata a fost implicata in viata politica in sensul ca a blocat ajungerea la putere a fundamentalistilor islamici, asa si guvernul Mubarak a oprit partidele islamiste. Dar acum Fratia Musulmana are cale libera.

marți, 2 august 2011

Inapoi in sclavagism

Toata mass-media a fost sufocata zilele astea de titluri ca "America in pericol", "Retrogradarea ratingului Americii", "Falimentul SUA", "Incapacitate de plata", etc.

Dar nu, SUA s-a "salvat" in ultima clipa, Senatul american aproband ridicarea plafonului de indatorare. America se poate indatora in continuare, poate purta razboaie, tiparnita privata a Federal Reserve Bank poate porni. Bietii americani. Multi dintre ei nu inteleg ca tara lor nu le mai apartine de foarte mult timp. Dar sa nu radem de ei pentru ca si frumoasa, bogata si eterna Romanie a fost vanduta. Iar noi, in loc sa ne aparam neamul si bogatia, ne aparam saracia. Aia nu ne-o cumpara si nu ne-o fura nimeni!

America este un parazit pe spinarea economiei mondiale

Statele Unite traiesc peste posibilitatile lor financiare, "ca un parazit pe spinarea economiei mondiale", iar dominatia dolarului in tranzactiile globale este o amenintare la adresa stabilitatii pietelor financiare, a declarat presedintele rus Vladimir Putin.

"Gratie monopolului exercitat de dolar, SUA reusesc sa transfere o parte din problemele lor pe spatele economiei mondiale", a spus liderul de la Kremlin, citat de Reuters. "Daca la ei are loc o disfunctionalitate de sistem, ea afecteaza pe toata lumea. Tari ca Rusia si China isi tin in dolari o parte semnificativa din rezervele valutare. Ar trebui sa existe si alte monede de rezerva", a apreciat Putin, aflat intr-o tabara de vara a tineretului pro-Kremlin(sursa).

luni, 1 august 2011

Ce mai fac romanii pentru bani

Una dintre bauturile mele preferate a fost Riesling-ul de Jidvei, baut ca sprit de vara, adica in combinatie cu apa minerala.

Din pacate, documente greu de tăgăduit - pentru că provin de la două laboratoare prestigioase, din Franţa şi din România -, aflate deja la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, relevă faptul că probe prevelate din mai multe sorturi de vin de Jidvei scot la iveală surprize de proporţii. Este vorba despre încălcări ale normelor de producere a unor vinuri superioare ale căror analize relevă prezenţa alcoolului de origine neviticolă, precum şi a apei exogene în compoziţia. Respectivele analize izotopice, interpretate de două laboratoare din România şi Franţa, demonstrează că licorile se produc cu încălcarea normelor în vigoare. Adică, pe înţelesul tuturor, s-a adăugat zahăr din sfeclă în procesul de fabricaţie a vinului, precum şi apă chioară.(sursa).

Intotdeauna m-am intrebat cate "milioane" de hectare detin Cotnariul, Jidveiul si Murfatlarul  pentru a vinde in nestire atat pe piata interna dar si externa milioane de hectolitri de Grasa, Riesling, Premiat, Sauvignon Blanc sau Noir etc? Stiu sigur ca aceste mari firme cumparau masiv must din Ungaria, Bulgaria si Grecia, pe care probabil il "adapteaza" la gustul specific tipului de vin cerut de piata. Si cred ca zvonul cu pastilele si amelioratorii care concura la calitatea vinurilor nu este doar o legenda, ci un fapt real. 

Mediafax