marți, 2 august 2011

Inapoi in sclavagism

Toata mass-media a fost sufocata zilele astea de titluri ca "America in pericol", "Retrogradarea ratingului Americii", "Falimentul SUA", "Incapacitate de plata", etc.

Dar nu, SUA s-a "salvat" in ultima clipa, Senatul american aproband ridicarea plafonului de indatorare. America se poate indatora in continuare, poate purta razboaie, tiparnita privata a Federal Reserve Bank poate porni. Bietii americani. Multi dintre ei nu inteleg ca tara lor nu le mai apartine de foarte mult timp. Dar sa nu radem de ei pentru ca si frumoasa, bogata si eterna Romanie a fost vanduta. Iar noi, in loc sa ne aparam neamul si bogatia, ne aparam saracia. Aia nu ne-o cumpara si nu ne-o fura nimeni!

4 comentarii:

Dumitză spunea...

Vă salut cu stimă şi respect! Nu vă deranjaţi să aprobaţi comentariul. De vreo câteva zile îmi tot zic că am să scriu pe marginea unui articol, dar din diferite motive nu am reuşit. Acum mă gândesc că subiectul vă interesează şi de aceea vă trimit articolul în cauză. http://www.zf.ro/business-international/germania-pune-piciorul-in-prag-tarile-cu-datorii-isi-vor-pierde-suveranitatea-8536511

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Dumitru, va multumesc mult dar am citit articolul. Ceea ce spune ministrul german deja se aplica. Suveranitatea tarilor este doar de parada. In fapt, Comisia Europeana hotaraste tot ce misca in Europa lasand doar o "plaja" redusa guvernelor. De iesit nimeni nu mai poate iesi, dupa cum nimeni nu poate fi lasat chiar de izbeliste. Pe asta cred ca a si mizat Grecia cand a hotarat sa traiasca pe picior mare, dar si Italia.

Probabil ca Germania a fost deranjata si de refuzul Grecilor de a ceda teritorii, in speta insule, care le-ar fi oferit iesire la Mediterana(pe care oricum o au, prin Croatia, vasala lor)

Cu trecerea unei generatii sau doua, se mizeaza pe estomparea sentimentului patriotic al europenilor, si atunci sa vezi dictatura si sclavie!

Cele bune, Ion

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Hai sa nu mizam pe estomparea sentimentului patriotic al europenilor. Refuz acest scenariu!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ruxi, crezi ca ai nostri copii sau nepoti vor mai sti sa faca diferenta intre tara Romania si regiunea europeana Romania? Vor fi considerati un fel de oltenii sau moldovenii Europei si gata. Cred categoric ca pe asta se mizeaza. Faptul ca eu sau tu refuzam sa credem sau suntem impotriva, nu reprezinta un impediment major pentru cei care scriu aceste scenarii si apoi le pun in practica. Totul este planificat exact cum pe vremuri Comitetul de stat al planificarii facea in Romania. Din pacate!

Mediafax