sâmbătă, 18 aprilie 2009

Hristos a înviat din morţi !


Si pentru ca nu ma pricep prea bine la cuvinte frumoase care se cer rostite in aceste momente, imprumut aceste cuvinte de la una din predicile marelui ortodox care a fost Arhimandritul Ilie Cleopa:

"Astăzi este Paştile Domnului. Astăzi Hristos, Viaţa noastră, a biruit moartea, iadul şi pe diavolul. Astăzi ni s-au deschis porţile raiului şi ale Împărăţiei Cerurilor. Astăzi îngerii se bucură împreună şi preamăresc pe Dumnezeu.

Deci să lepădăm din casele şi inimile noastre toată răutatea, toată întristarea şi păcatul şi să primim cu bucurie pe Hristos Cel înviat. Să ne închinăm Crucii pe care S-a răstignit Hristos. Să sărutăm mormîntul din care a înviat Domnului. Să urmăm cu credinţă şi nădejde pe Mîntuitorul nostru, împreună cu Maica Domnului, cu Apostolii, cu toţi sfinţii, cu părinţii şi înaintaşii noştri. Să ne sărutăm duhovniceşte frate cu frate, să ne împăcăm, să ne iubim unii pe alţii căci astăzi am dobîndit iertarea şi mîntuirea prin Înviere. Nimeni să nu fie trist, nimeni să nu-şi piardă credinţa şi nădejdea în necazurile vieţii, căci Hristos Cel înviat este cu noi. Îl purtăm în noi şi rămîne în veci cu noi, de vom rămîne în dragostea Lui şi-I vom păzi poruncile.

Cu această credinţă dătătoare de viaţă, care ne dă putere şi biruinţă, să cîntăm împreună cîntarea Învierii: “Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcînd şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. Amin."

Hristos a inviat!

vineri, 17 aprilie 2009

Ierodiacon Visarion Iugulescu - Predica la Vinerea Patimilor


Despre cele sapte spuse ale lui Hristos de pe Cruce


Ati vrut sã stiti întelesul celor sapte spuse pe care Domnul le-a rostit de pe cruce. Dar nu sunt limpezi?

Prima: Pãrinte, iartã-le lor, cã nu stiu ce fac.
Prin aceste cuvinte, Domnul a arãtat în primul rând mila Sa fatã de ucigasi, a cãror rãutate nu L-a lãsat nici în chinurile de pe Cruce; iar, în al doilea rând, a proclamat de pe vârful stâncii Golgotei un adevãr dovedit, dar niciodatã bãgat la cap, si-anume: cã fãcãtorii de rele nu stiu niciodatã ce fac. Omorându-l pe cel drept, ei se omoarã în fapt pe sine însisi, în vreme ce pe drept îl proslãvesc. Cãlcând legea lui Dumnezeu, ei nu vãd piatra de moarã ce se pogoarã nevãzut asupra lor ca sã îi macine. Batjocorindu-L pe Dumnezeu, ei nu vãd cum îsi preschimbã propria fatã în bot de animal. Îmbãtati de rãu, ei niciodatã nu stiu ce fac.

A doua: Adevãrat zic tie: astãzi vei fi cu Mine în Rai. Aceastã spusã a fost îndreptatã cãtre tâlharul care s-a pocãit pe Cruce. Foarte mângâietor cuvânt pentru pãcãtosii care se pocãiesc fie si în ultima clipã. Milostivirea lui Dumnezeu e negrãit de mare. Domnul îsi sãvârseste misiunea si pe Cruce. Pânã la ultima suflare, El mântuieste pe cei care aratã fie si cea mai micã vointã de a se mântui.

A treia: Femeie, iatã fiul tãu. Asa i-a zis Domnul sfintei Sale Maici, care stãtea sub Crucea iubitului ei Fiu rãstignit. Iar apostolului Ioan i-a zis: iatã mama ta. Cuvintele acestea aratã grija de fiu, pe care oricine o datoreazã pãrintilor. Iatã, Cel ce a dat porunca: sã cinstesti pe tatãl tãu si pe mama ta împlineste El însusi porunca Sa pânã în ultima clipã.

A patra: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai pãrãsit? Cuvintele acestea aratã pe câtã neputintã a firii omenesti, pe atâta clarviziune – fiindcã omul este cel care pãtimeste. Aici, însã, sub suferinta omeneascã, se ascunde o tainã. Iatã, fie si doar cuvintele acestea puteau zdrobi erezia ce avea sã cutremure mai târziu Biserica si care învãta gresit cã Dumnezeirea a pãtimit pe Cruce. Însã Vesnicul Fiu al lui Dumnezeu S-a întrupat ca om tocmai pentru a putea ca om, cu trupul si cu sufletul, în clipa rânduitã, sã pãtimeascã pentru om si sã moarã pentru om; cãci dacã în Hristos a pãtimit Dumnezeirea, înseamnã cã Dumnezeirea a murit în El – iar acest lucru e de neconceput. Adânciti-vã cât mai mult în aceste mari si înfricosatoare cuvinte: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai pãrãsit?

A cincea: Mi-e sete. I se scursese sângele. De aici, setea. Soarele care apunea îi bãtea în fatã, si una peste alta cu celelalte chinuri, setea îl ardea cumplit. Fireste cã Îi era sete. Dar – o, Doamne! – oare chiar ti-e sete de apã sau esti, cumva, însetat de dragoste? Esti însetat ca om sau ca Dumnezeu? Sau si una si alta? Iatã, legionarul roman Îti dã buretele înmuiat în otet. O singurã picãturã de milã pe care ai simtit-o de la oameni în trei ceasuri cât ai fost atârnat pe Cruce! Soldatul roman micsoreazã pãcatul lui Pilat – pãcatul împãrãtiei romane – fatã de Tine, fie si cu otet. De aceea, Tu vei strica împãrãtia Romei, însã în locul ei vei zidi o împãrãtie nouã.

A sasea: Pãrinte, în mâinile Tale îmi dau duhul. Fiul îsi dã duhul în mâinile Tatãlui Sãu. Ca sã se stie cã de la Tatãl a venit, nu cu de la Sine putere, cum îl învinuiau evreii. Cuvintele acestea au fost rostite, însã, si ca sã audã si sã priceapã budistii, pitagoreii, ocultistii si toti acei filosoficare bãsmuiesc despre sãlãsluirea sufletelor celor morti în alti oameni sau în animale sau în plante sau în stele si minerale. Lepãdati toate aceste fantezii si priviti încotro se îndreaptã duhul Dreptului mort: Pãrinte, în mâinile Tale îmi dau duhul.

A saptea: Sãvârsitu-s-a. Aceasta nu înseamnã: „S-a sãvârsit viata”. Nu; ci înseamnã: „S-a sãvârsit misiunea rãscumpãrãrii si mântuirii neamului omenesc”. Sãvârsitu-s-a si s-a pecetluit cu sânge si moarte pe pãmânt lucrarea cea dumnezeiascã a singurului Mesia adevãrat al oamenilor. Sãvârsitu-s-a chinul, dar viata de-abia apare. Sãvârsitu-s-a tragedia, însã nu drama. Urmeazã ultimul, mãretul act: biruinta asupra mortii, învierea, slava!

Sfântul Nicolae
Velimirovici

revista Ortograffiti.

joi, 16 aprilie 2009

Si prostanac, si mincinos ?


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, la Craiova ca nu este un fan al impozitului forfetar, insa aceasta a fost o conditie a FMI pentru acordul incheiat cu Romania(?).

Liderul PSD a acuzat PNL ca in momentul in care s-a aflat la guvernare nu a dat dovada nici de prudenta economica, nici de prudenta fiscala si aceasta a fost cauza pentru care Romania a fost nevoita sa incheie un acord stand by cu FMI.

Mircea Geoana a mai spus ca este dreptul opozitiei sa introduca o motiune de cenzura pe care majoritatea trebuie sa o respinga. Sursa: ziare.com.

"Abramburica" se intoarce...Sambata


Odata cu menopauza, femeia resimte anumite simptome cum sunt bufeurile, transpiratiile, insomniile, nelinistea si nervozitatea(conform studiilor medicale!). Se pare ca aceste manifestari se simt tot mai pregnant in activitatea pe care o desfasoara Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, supranumita "Abramburica" din cauza unor decizii controversate pe care dansa le-a luat in perioada guvernului Nastase. De aceea ea simte nevoia de recreere prin activitati sportive, activitati pe care le-a redus drastic in licee, si propune extinderea programului scolar sambata, care sa fie declarata "ziua nationala a sportului in scoli". Lasand gluma la o parte, ineptiile si incompetenta acestei profesoare depasita de situatiile existente incep sa ingrozeasca mediile din invatamantul romanesc, precum si pe cetatenii care vor sa-si vada odraslele şcolite.„E cea mai proastă soluţie. Orele de sport au fost intercalate cu celelalte pentru ca elevii să se relaxeze. Tocmai ăsta e rolul lor de a destresa copiii după materiile dificile”, a declarat Călin Cătălin, reprezentantul Asociaţiei Galaxia Sport. Cristian Ţopescu, senator în comisia de învăţământ, deasemenea consideră că sâmbăta nu e o soluţie pentru sport. "Ecaterino, vedea-te-as vie, in colivie la Vacaresti !"...

Tichetele pe un an ale Elenei Udrea costă cât impozitul forfetar strâns în patru ani


Finanţele vor cheltui cel puţin două miliarde de lei pe tichetele de vacanţă, în timp ce forfetarul va aduce la bugetul de stat anul acesta 350 de milioane de lei, iar anul viitor circa 500 de milioane.

Patronatele din România, printre care constructorii şi bancherii, au anunţat că vor ataca în contencios administrativ ordonanţa de urgenţă care introduce impozitul forfetar.

Introducerea tichetelor de vacanţă, consfinţită recent de Guvern, va face o gaură de două miliarde de lei la bugetul de stat, conform estimărilor Ministerului de Finanţe. Aceleaşi Finanţe estimează, prin vocea ministrului de resort, Gheorghe Pogea, că va încasa din impozitarea forfetară a companiilor circa 350 de milioane de lei anul acesta, în cele opt luni în care este aplicabilă. Asta înseamnă, după un calcul simplu, că pentru a acoperi cheltuiala cu tichetele de vacanţă este nevoie de aplicarea impozitului forfetar (dacă încasările se menţin la acelaşi nivel) patru ani. Asta dacă se iau în considerare datele oficiale, respectiv că “gaura” dată de tichete este de numai două miliarde de lei şi că forfetarul chiar va aduce atâţia bani la stat.

Unii analişti, printre care şi foşti şefi de bănci, susţin, de altfel, că ar fi fost suficient ca Ministerul Turismului să nu fi fost desprins din fostul minister al Comerţului pentru a nu fi nevoie de forfetar măcar anul acesta.

Înfiinţarea ministerului a „costat” 397 de milioane de lei, cu aproape 50 de milioane de lei mai mult decât estimează Finanţele că vor încasa din impozitul forfetar. Gandul.ro

miercuri, 15 aprilie 2009

Un parlamentar de doi bani vrea ca sistemul biometric sa fie extins si la buletine

In Parlamentul Romaniei e inflatie de tot felul de personaje ciudate carora Romania nu le datoreaza nimic, ba chiar ar trebui sa le dea un picior in curul cu care au frecat scaunele Parlamentului si au cheltuit banii poporului. Asa e cazul inginerului naval Mircea Toader, ajuns specialist in datul cu parerea pe la diferite televiziuni. Acesta cere nici mai mult nici mai putin decat extinderea sistemului biometric si la cartile de identitate, pentru ca umilirea poporului roman sa fie completa. Individul nu da nimic pe demnitatea si credinta poporului roman, pe valorile lui. Daca stam si vedem din ce partid provine, PD-L, partid in care sunt inregimentate cele mai multe persoane neinteresate de soarta Romaniei, nu putem sa-l categorisim decat precum in titlu de mai sus.

Părintele Iustin Pârvu către Traian Băsescu: Eu îmi ofer cetăţenia mea unui basarabean prigonit!


Domnule preşedinte Traian Băsescu,

Cu multă durere în suflet vă adresez acest mesaj eu, nevrednicul şi smeritul monah din munţii Neamţului, care am jurat în faţa altarului lui Dumnezeu că voi apăra credinţa şi neamul românesc. Îndrăznesc să vă adresez acest cuvânt pentru că inima şi conştiinţa în faţa Evangheliei lui Hristos nu mă lasă să trec cu vederea necazurile şi durerile care s-au năpustit asupra fraţilor noştri basarabeni, acum în perioada aceasta a Patimilor Domnului. Sub epitrahilul meu, la spovedanie, am ascultat multe din păsurile şi suspinurile fiilor basarabeni şi le înţeleg prea bine amarul şi suferinţa.

Astăzi, vrăjmaşul diavol s-a năpustit ca o fiară sălbatică asupra creştinilor ortodocşi basarabeni, în această săptămână frumoasă a Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos, când fiecare creştin trebuia să fie la casa lui liniştit, să se pregătească duhovniceşte, să îşi spele păcatele prin Sf. Împărtăşanie, prin care îşi curăţă viaţa lui precum ograda şi locul unde sălăşluieşte de veacuri, cu părinţii şi strămoşii lui. Iată că vrăjmaşul a găsit mijloacele să tulbure toată liniştea şi pacea românilor noştri ortodocşi de peste Prut. Oare cum vom putea cânta noi Hristos a înviat, ştiind că fraţii noştri de dincolo nu pot să se mai bucure de frumuseţea Învierii lui Hristos?

Ştiţi, Domnia voastră, ce cântare este mai aleasă în aceste sărbători de Paşti, pe buzele tuturor credincioşilor? Se cheamă Ziua Învierii: „Ziua Învierii, să ne luminăm popoare şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm”. Oare cu vorbe goale ne vom putea îmbrăţişa fraţii noştri suferinzi de peste Prut, mamele îndurerate care plâng fiii lor zdrobiţi şi internaţi în spitale, unii morţi, cum este cazul tinerilor martiri ai Cruciadei Copiilor Valeriu Boboc şi Ion Tabuleac? Aceşti tineri frumoşi şi curajoşi care s-au ridicat împotriva mârşăviilor roşii, zac sărmanii în patul spitalelor cu trupurile lor lovite şi maltratate de către urâciunea pustiirii pe pământ.

Acest sistem bolşevic îl cunosc prea bine, Domnia voastră! Acest sistem mi-a mâncat 17 ani din viaţă şi port în trupul şi în sufletul meu semnele şi rănile acestei fiare bolşevice, doar pentru că am iubit libertatea în Hristos. Ceea ce se întâmplă la ora aceasta pentru noi nu este nicio noutate. Ci este ceea ce s-a mai întâmplat prin 1946, 47, 48, pe străzile Bucureştiului când erau distruşi, maltrataţi şi urmăriţi cei mai buni fii ai neamului nostru, teroare care a continuat până în campania bolşevică de arestare a generaţiilor 1948, 1964. Cu toată ura şi răutatea s-au năpustit asupra tineretului nostru şi a lumii noastre creştin-ortodoxe, de care se temeau şi se tem şi acum, nu cumva să se reîntroneze viaţa noastră creştin ortodoxă pe planul acesta al Europei de Răsărit. Este aceeaşi mare Rusie de altădată ortodoxă şi care îşi întindea pretenţiile asupra Balcanilor cu forţele ei panslaviste sub firma ocrotitoare a creştinismului ortodox.

Iată, aceeaşi comunişti de atunci s-au năpustit şi asupra fraţilor noştri basarabeni acum, secerând cu secera bolşevică sufletele nevinovate ale acestor tineri curajoşi şi bătând piroane cu ciocanul roşu în inimile îndurerate ale sărmanelor mame care se frământă cu nelinişte neştiind ce urgie va mai aduce şi ziua de mâine sau chiar sărbătoarea Învierii Domnului, şi nu găsesc nicăieri o mângâiere… de parcă am fi neamul cel mai condamnat de pe lumea aceasta.
Domnule preşedinte, aduceţi acestui neam mângâiere! Aduceţi o veste bună mamelor şi tinerilor basarabeni! Pentru că, să ştiţi, Domnule preşedinte: creştinii ortodocşi sunt temelia acestor neamuri din Răsărit! Nu uitaţi că Hristos S-a răstignit şi a înviat şi pentru românii de peste Prut!
Răspândiţi lumina Învierii lui Hristos şi în suflete bieţilor basarabeni şi oferiţi-le cetăţenia română! Dacă celelalte forme de guvernământ nu au făcut-o până acum, pentru că slujesc aceluiaşi sistem bolşevic, faceţi-o Dumneavoastră! Pe ei nu i-a interesat nimic decât să fie cât mai votaţi pe încă 4 ani, abuzând de ignoranţa unui întreg popor.

Aveţi curajul şi puterea, Domnule preşedinte, să vă împotriviţi fiarei comuniste! Ajutorul îl veţi primi de la Domnul nostru Iisus Hristos şi veţi avea sprijinul milioanelor de ortodocşi ai acestui neam. Să nu nădăjduim în puteri străine, că nu le pasă, Domnule preşedinte! Faţă de conflictul acesta din Basarabia, grăit-a vreun occidental? Grăit-a oare Comitetul European? Ne-a sărit Uniunea Europeană în ajutor? Oare nu cumva interesele şi unora şi altora sunt comune? Eu, ca om, la ora aceasta după vechimea anilor mei, nu mă mai gândesc la visul frumos al Reîntregirii, nu se mai pune problema teritorială, pentru că problema teritorială nu este decât un mijloc de scandal şi de nelinişte a popoarelor. Dar cetăţenia o puteţi oferi fiilor aceştia abandonaţi şi de mama România şi de celelalte mame vitrege, abandonaţi şi de păstorii laici dar şi de cei duhovniceşti care, în loc să aducă o găleată de apă şi să stingă focul care mistuie casa fratelui de lângă noi, preferă să arunce cu apă la moara bolşevică, la care s-au angajat. După atâţia ani de comunism am nădăjduit că se va face lumină şi în ţara noastră. Dar în loc să înflorim, a ajuns bietul român că nu mai are să ciocnească şi el un ou de Paşti; găina i-a pierit, oile nu mai sunt şi toate parcă au pierit încât nici în izvoarele apelor din România nu mai au unde să-şi spele capul obosit de trudă şi de necaz, bieţii români.

Să fim stăpâni la noi în ţară, Domnule preşedinte! Că ţara noastră are multe daruri şi este binecuvântată de Dumnezeu, a cărui Sfântă Înviere o prăznuim cu toţii, acum. Neamul nostru prin credinţă s-a clădit, prin credinţă va rezista! Bunul Dumnezeu a rânduit să fiţi conducător al acestui neam, şi poate veţi mai fi, în vremuri de restrişte şi mari încercări din toate părţile, pe de o parte din Răsărit vine teroarea stalinistă neschimbată, iar din Occident suntem asaltaţi cu dezmăţ şi imoralitate care încalcă orice principiu creştin şi etic, iar mai nou ni se impune un nou control totalitar prin introducerea microcipurilor de tip R.F.I.D. în actele noastre de identitate. Pământul acestui neam va dăinui numai cât se va afla sub binecuvântarea lui Dumnezeu, că altfel mânia Sa va veni negreşit asupra noastră şi ne vor înghiţi neamurile păgâne, după cum spune Proorocul Ieremia: „Poporul de sub conducerea conducătorilor s-a pierdut prin cuvintele lor. Aşa zice Dumnezeu prin glasul proorocului: «Păstorii şi-au ieşit din minte şi nu L-au căutat pe Domnul. De aceea toată păşunea le-a rămas necunoscută şi s-au risipit»(Ier. 10:2)”.

În mâinile Domniei voastre se află soarta acestui popor. Să ne facem părtaşi Dumnezeului Celui viu, şi nu altor dumnezei străini, pentru că unitatea unui popor stă în credinţa lucrătoare în Hristos! Fiţi alături de fiii basarabeni ai acestui neam şi acordaţi-le cetăţenia! Alături de ceilalţi fraţi de suferinţă din asociaţiile foştilor deţinuţi politici şi luptatori anticomunişti îmi ofer cetăţenia mea unui basarabean prigonit. Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi Sfânta Sa Înviere să ne găsească uniţi în cugetul adevărului lui Hristos, ca împreună să putem cânta: „Ziua Învierii, popoare să ne luminăm! Şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm! Să zicem fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi: să iertăm toate pentru Învierea Sa. Şi aşa strigăm: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. Amin!

Arhimandritul Justin Pârvu,
stareţul mănăstirii Petru Vodă, 14 aprilie, 2009,
Sfânta Marţi a Patimilor Domnului

Sursa: Apologeticum.

marți, 14 aprilie 2009

Ilie Şerbănescu despre criza economică: Nu se poate face nimic

"Noi am intrat in criză după o creştere economică care a dus la dezarticularea României. Veneam cu un consum imens şi o producţie de nimic. Vine recesiunea, toţi încearcă să stimuleze consumul, dar nu mai ai cu ce să îl finanţezi şi atunci îl reduci, ceea ce e mai rău", a declarat Ilie Şerbănescu la Sinteza Zilei de marţi.

Potrivit analistului economic, nu există soluţii pentru criza economică pe care o traversează România. "Nu ai ce să faci în situaţia asta, cum să stimulezi consumul dacă nu ai finanţare?", a explicat Şerbănescu. El a continuat precizând că numai în cazul economiilor bine echilibrate se poate face ceva pentru diminuarea efectelor crizei economice.

"Nu se poate face nimic deoarece nu avem bani, iar cei care se laudă că fac şi dreg au o economie echililbrată nu una dezarticulată", a precizat Ilie Şerbănescu. antena 3.

Atac liberal: Avem un presedinte care se considera deasupra legii impreuna cu familia si protejatii lui

Noul lider liberal, Crin Antonescu, a lansat, marti, un atac la adresa presedintelui Basescu despre care spune ca, in mod voit, face o confuzie intre persoana sa si institutia prezidentiala, ca raspuns la santajul declansat, dupa cum sustine seful statului, impotriva familiei sale. "Traian Basescu reprezinta o institutie care ar trebui sa aiba o alta tinuta si o alta atitudine", spune Antonescu.

"Pana cand va crede Traian Basescu ca amanuntele despre dosarele lui Adrian Nastase, despre conflictele domniei sale cu un mogul de presa sau altul, vor tine loc de prosperitate, de speranta celor care vor iesi in faliment, celor care vor fi sub povara unor fiscalitati sporite, celor care in invatamant se vad batjocoriti?", se intreaba liberalul.

Liberalul afirma ca isi doreste sa vada ziua in care Traian Basescu va raspunde la niste intrebari. "Domnule presedinte, de unde a avut fiica dumneavoastra bani, aproape un milion de euro, sa achizitioneze, atat de tanara, cu atat de putini ani de activitate profesionala si de castiguri in spate, un apartament cu aceasta valoare?. Aceasta este intrebarea. Nu-i despre Vantu, nu-i despre Voiculescu, nu-i despre Adrian Nastase. Putem sa discutam separat despre aceste lucruri". Pana atunci, e clar ca avem un presedinte care se considera, in ciuda afirmatiilor sale ipocrite, deasupra legii, impreuna cu familia si protejatii sai, sustine Antonescu, adaugand ca aceste lucruri sunt greu de acceptat intr-o tara care se considera membra a Uniunii Europene. Sursa: ziua.ro

luni, 13 aprilie 2009

Mogulii au intrat in trepidatii sau Basescu?


Si vazand prezidentul ca scade vertiginos in sondaje din cauza scandalurilor in care e implicat tot clanul, s-a pus iar pe conferinte de presa.

Traian Băsescu a respins luni acuzaţiile potrivit cărora în spatele acţiunilor DNA ar sta preşedintele statului. Potrivit declaraţiilor preşedintelui, arestările din ultima perioadă nu sunt decât dovada că instituţiile statului au început să îşi facă treaba. Mai mult, într-o declaraţie informală, făcută după ce a părăsit tribuna prezidenţială, Băsescu a vorbit despre dosarele lui Adrian Năstase, dar şi despre "camapania" dusă împotriva familiei sale.

"Eu nu dau verdicte, nici cu privire la Penescu, Popoviciu sau Becali, dar se pare că sunt moguli care au intrat în trepidaţii că se poate să li se întâmple şi oamenilor bogaţi să fie aduşi în faţa instituţiilor statului. Resping orice insinuare că în spatele acestor acţiuni ar sta preşedintele statului. Această campanie mincinoasă nu are nicio legătură cu realitatea, şi arată lipsa de responsabilitate a celor care o promovează" a spus Băsescu.Băsescu crede că este vorba despre o campanie care se face prin intermediul trusturilor media, pentru a denigra familia prezidenţială.

"Propaganda care se face şi încercarea de a arăta că în familia prezidenţială se fac ilegalităţi este o presiune care se face prin intermediul trusturilor media. Aştept ziua în care va începe campania împotriva soţiei mele" a spus şeful statului.

Adica vrea sa zica Basescu ca a iesit fum fara foc. Avand in vedere apetenta lui pentru povesti de adormit copii, permiteti sa nu bag in seama spusele astea.

Mâini prin care lucreaza Dumnezeu

A trebuit sa treaca timp indelungat pana m-am hotarât sa incerc sa-mi repar gleznele, afectate de o serie de entorse netratate ortopedic sau medical. Dar nu am dorit sa vad doctor in fata ochilor, ci am ales sa merg la unul dintre putinii felceri populari pe care ii mai are tara noastra, si anume la d-ul Dragomir Varga(foto), 75 de ani, domiciliat in comuna Sânpetru Mare, jud. Timis. Atat problemele de la gleznele picioarelor, cat si unele vertebre deplasate ale coloanei au fost rezolvate prin harul pe care Dumnezeu l-a dat acestui om. Nu ma apuc acum sa enumar din miile de cazuri vindecate de dansul, sau din cele pe care le cunosc personal, dar daca credeti si aveti probleme, nu ezitati sa-l vizitati cat mai repede. Dumnezeu sa-l tina sanatos si in putere pentru a putea ajuta cat mai multa lume!

Obama vrea 83 de miliarde de dolari în plus. Pentru război


Presedintele american Barack Obama a cerut ieri Congresului 83,4 miliarde de dolari suplimentari pentru finantarea armatei americane prezenta in razboiul din Irak si Afghanistan.

Intr-o scrisoare adresata presedintelui Camerei, Nancy Pelosi, Obama a pledat pentru aprobarea rapida a acestei masuri, argumentand ca situatia din Afghanistan se degradeaza.

"Ne confruntam cu o situatie care solicita o atentie urgenta. Talibanii devin tot mai puternici, iar Al-Qaida isi intareste prezenta de-a lungul frontierei afghano-pakistaneze", scrie Obama.Astfel, 75,85 de miliarde vor fi folositi pentru operatiunile militare si 7,1 miliarde pentru ajutor international, din care 400 de milioane pentru sprijinirea Pakistanului in lupta cu extremistii.

Desi initial s-a opus deblocarii unor fonduri suplimentare pentru finantarea operatiunilor de razboi din Irak si Afghanistan, Obama a aratat ca armata americnaa are nevioe de bani acum, asteptarea pana la 1 octombrie, data la care intra in vigoare noul buget, fiind imposibila. Presedintele american a promis insa ca este ultima data cand solicita fonduri suplimentare pentru razboiul din Irak si Afghanistan. Sursa: capital.ro

Ceea ce demonstreaza inca o data ca toti presedintii americani, indiferent de numele pe care il poarta, sunt tributari complexului militar-industrial al SUA.

duminică, 12 aprilie 2009

Mediafax