sâmbătă, 18 aprilie 2009

Hristos a înviat din morţi !


Si pentru ca nu ma pricep prea bine la cuvinte frumoase care se cer rostite in aceste momente, imprumut aceste cuvinte de la una din predicile marelui ortodox care a fost Arhimandritul Ilie Cleopa:

"Astăzi este Paştile Domnului. Astăzi Hristos, Viaţa noastră, a biruit moartea, iadul şi pe diavolul. Astăzi ni s-au deschis porţile raiului şi ale Împărăţiei Cerurilor. Astăzi îngerii se bucură împreună şi preamăresc pe Dumnezeu.

Deci să lepădăm din casele şi inimile noastre toată răutatea, toată întristarea şi păcatul şi să primim cu bucurie pe Hristos Cel înviat. Să ne închinăm Crucii pe care S-a răstignit Hristos. Să sărutăm mormîntul din care a înviat Domnului. Să urmăm cu credinţă şi nădejde pe Mîntuitorul nostru, împreună cu Maica Domnului, cu Apostolii, cu toţi sfinţii, cu părinţii şi înaintaşii noştri. Să ne sărutăm duhovniceşte frate cu frate, să ne împăcăm, să ne iubim unii pe alţii căci astăzi am dobîndit iertarea şi mîntuirea prin Înviere. Nimeni să nu fie trist, nimeni să nu-şi piardă credinţa şi nădejdea în necazurile vieţii, căci Hristos Cel înviat este cu noi. Îl purtăm în noi şi rămîne în veci cu noi, de vom rămîne în dragostea Lui şi-I vom păzi poruncile.

Cu această credinţă dătătoare de viaţă, care ne dă putere şi biruinţă, să cîntăm împreună cîntarea Învierii: “Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcînd şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. Amin."

Hristos a inviat!

6 comentarii:

flavius spunea...

Sarbatori Fericite, împreună cu Lumina gîndurilor bune, alături de toţi cei dragi!

sceptik spunea...

Adevarat a Inviat!

dramoleta spunea...

Adevărat a înviat!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

ADEVARAT A-NVIAT ! PASTE FERICIT !

ion adrian spunea...

Adevărat a înviat!

Lupta NS spunea...

Hristos a inviat!
Iti doresc o Saptamana Luminata plina de bucurii duhovnicesti. Multe succese.

Mediafax