sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Doua feluri de necredinta, Andrei Plesu

Un articol excelent, la care subscriu aproape in totalitate si pe care il recomand tuturor !

O noua inrobire ne asteapta. FMI vine la Bucuresti pentru a discuta un posibil acord de sprijin financiar

Deficitul bugetar a scapat de sub control, sursele de finantare s-au redus, ceea ce ridica problema gasirii unei ancore.

O misiune a FMI urmeaza sa vina peste doua saptamani la Bucuresti pentru o evaluare a situatiei macroeconomice si initierea discutiilor in vederea incheierii unui acord de sprijin pentru acoperirea deficitului de finantare pe 2009, afirma surse oficiale.
"Misiunea vine pentru un prim contact cu noul guvern si pentru a vedea in ce masura este viabila incheierea unui acord. Probabil ca in cele din urma se va ajunge la un acord pentru ca Romania are nevoie de o ancora si chiar daca s-ar recurge la un ajutor financiar din partea Comisiei Europene, ar fi necesar si un acord cu Fondul pentru monitorizarea politicilor fiscale si salariale, Bruxelles-ul bazandu-se pe expertiza FMI, cum s-a intamplat si in cazul ajutorului pentru Ungaria", sustin sursele citate. Guvernul ar urma sa abordeze subiectul si cu Comisia Europeana.
Sursa:zf.ro

Nota blog: Vin sa ne "salveze" tocmai asasinii economici de care pomenea John Perkins in cartea sa, care au ingenuncheat lumea prin dobanzile lor nimicitoare si prin coruperea guvernelor. Si pe cat facem pariu ca guvernul Romaniei va primi imediat si neconditionat orice oferta injositoare de ajutor din partea acestor rechini?

Dupa Sarkozy si Kissinger, hop si "catolicul" Blair vrea "guvernare mondială"

Fostul premier britanic Tony Blair a aratat ca ar trebui stabilita o "guvernare mondiala" al carei scop sa fie regularizarea sistemului financiar si iesirea din criza internationala.

"Se simte lipsa unei guvernari necesare unei lumi care se schimba rapid. Lipsesc mecanismele mondiale pentru reglarea lumii", iar "europenii au un rol definitiv si important" in crearea unui asfel de sistem, a declarat Tony Blair.

"Existam intr-o lume globalizata si avem nevoie de masuri la nivel global", a explicat fostul premier al Marii Britanii.

Sursa:Le Point via Capital

Din ciclul : "Mare ti-e gradina, Doamne"



Una dintre marile tepe ale democratiei este si organizarea acestor concursuri televizate, in care spectatorul suna, si desi nu e nimeni in emisiune, este pus sa astepte si chiar pasat pentru a mai incerca o data. Bineinteles, contra cost, mai precis pe euroii dumneavoastra. Probabil ca si prezentatoarele acestui concurs sunt platite functie de numarul de fraieri care sunt atrasi in escrocheria asta. Iata ce face disperarea unei prezentatoare cand realizeaza ca portofelul ei va fi la fel de gol la terminarea emisiunii ca si la inceperea ei. Nu poate decat sa ne bucure ca romanii se trezesc din naivitatea lor si renunta in a umple buzunarele anumitor televiziuni si individe de teapa asteia. CNA-ul a sanctionat cu 5000 de lei isteria prezentatoarei de la "postul international de mare audienta" National TV, in loc s-o bage la balamuc, acolo unde era locul ei binemeritat.
Video by Ziua.

vineri, 9 ianuarie 2009

Acum 19 ani ne plangeam ca nu avem dreptul la Dumnezeu. Acum il dam afara de peste tot.

Spre rusinea poporului nostru, printre noi salasuiesc niste maimutoi care si-au facut cuib intr-o organizatie care-si zice umanista, in loc sa-si zica ateista si satanista, ce duce o campanie sustinuta impotriva bisericii ortodoxe. Se intituleaza Asociatia Umanista Romana, un titlu pompos, ce seamana cu Asociatia de Locatari sau de Bucatari, si viseaza sa implementeze umanismul in Romania. Dar ce este umanismul? O miscare care cere dreptul omului la libertate, egalitate. Sau asa ar trebui. Dar cu ce se ocupa Asociatia de paduchi? Asociatia Umanista Romana a cerut Primariei Sectorului 5 si Primariei Municipiului Bucuresti sa ii prezinte actele si avizele care stau la baza defrisarii pe care Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane le-a efectuat in perimetru celor 11 hectare de teren date Patriarhiei pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Ce are umanismul cu cativa copaci? Ura cu care se dezlantuie de aceiasi indivizi satanisti care cereau scoaterea icoanelor din scoli, sperie prin inversunarea diabolica a unui sacal ce refuza sa renunte la hartuirea prazii, refuza sa lase prada pana nu-si satura gatlejul cu sange. Ar face bine sa stie ca "Dumnezeu nu se lasa batjocorit"(Galateni6,7). Noi nu putem decat sa-i compatimim si in acelasi timp sfatuim orice crestin sa evite orice contact cu respectiva asociatie.
Convinge-te!

Terorismul oamenilor disponibili. Datul cu parerea.

Cateva personaje cu foarte mult timp liber au monopolizat datul cu parerea in public. Se schimba guvernul, se modifica mersul planetelor si clima. Numai pe ei, cu ideile lor fixe, nu-i clinteste nimic. Nici o explozie nucleara nu i-ar impiedica sa ajunga, la orice ora si pe orice tema, la televizor. Si, domnule, vorba unui intelectual francez, oamenii astia gandesc! Gandesc pentru voi si in locul multora. In realitate, se prefac ca judeca de pe pozitii critice si impartiale lumea care i-a refuzat, pensionat si trimis in istorie. Dar circualtia ideilor in Romania e ca aerul invartit de ventilator intr-o camera inchisa ermetic: imputit, statut, otravitor.

O mana de opinaci, pareristi si ganditori au confiscat opinia publica. Pare de necrezut, dar cam aceleasi figuri abonate in campania electorala la televizor continua sa apara astazi si sa tina predici. Lumea se schimba, ei nu. Parca am fi luati ostatici de o mana de jurnalisti, pseudo-experti si politicieni care mesteca la nesfarsit un numar limitat de false teme, controland si manipuland fluxul de idei si asa sarac, pus in circulatie de televiziunile mogulilor. Ati observat, poate, ca lumea din jur continua sa fie explicata de eternii Lucian Bolcas, Petre Roman, Norica Nicolai, Silviu Prigoana, Bogdan Chireac, Mugur Ciuvica, Sergiu Andon, de Codrin Stefanescu, Emil Constantinescu, Victor Ciorbea si Radu Vasile.

Ei ne terorizeaza, mai departe, cu verboragia si delirul lor politic. Sunt disponibili sa apara la orice ora, pe orice subiect: arta, gunaoie, deszapezire, justitie, pensii, salarii, educatie, sport. Nu se pricep, n-au expertiza, doar opinii dirijate politic sau apara interese private, nu interesul general. Parca cineva ii plateste numai pentru asta: sa apara continuu la televizor, sa falsifice dezbaterea publica, sa faca in asa fel incat temele esentiale sa fie mereu eclipsate, omorate cu mult zgomot si istericale. Dar ei nu sunt disponibili doar ca prezenta fizica. Calitatea lor cea mai importanta este disponibilitatea politica, versatilitatea. Garantii paraliziei intelectuale, oamenii disponibli dau cu mopul pe creier, practicand terorismul mediactic. Vesnic utili in mecanica puterii, oamenii disponibili ne vor teroriza si pe viitor din spatele ecranului.

E adevarat, exista si alte explicatii. Ei, oameni diponibili, sunt gata oricand sa ajunga intr-un studio de televiziune cu viteza luminii din orice colt al orasului. Raspund la primul bip, nu refuza niciodata invitatii, nu stiu sa spuna: nu ma pricep. Producatorii sunt fericiti, au cu ce sa umple timpul de emisie. Tot ei, producatorii, sunt cateodata nefericiti: cand li se spune cine are voie in platou si cine nu, cand primesc telefoane de sus si numele invitatilor dictate in ureche.

Putinii jurnalisti, politicieni sau experti rezonabili nu apuca, chiar daca ajung in spatiul public via TV, sa-si expuna argumente si sa discute pe fond. Din acest motiv, cei mai multi s-au saturat sa predice in pustiu. Altii refuza din start invitatii la emisiuni in compania unor personaje si teme aberante, compromitatoare din capul locului. Acum, de cand cu alianta la guvernare dintre PDL si PSD, au disparut complet din peisajul televizat cei cativa intelectuali care, cu tot gradul lor de subiectivitate si de angajament politic, altminteri asumat deschis, reuseau sa aduca in discutie teme esentiale. Insa tacerea si retragerea lor in turnul de fildes sunt alta poveste.

Gandirea libera, critica, expertiza autentica si coerenta argumentatiei au plecat de la televizor. S-au mutat pe bloguri, forumuri si postari. Adevarata societate civila s-a mutat pe net. E bine, e rau?
de Dan Tapalaga
Sursa:hotnews

joi, 8 ianuarie 2009

Pai vedeti ca suntem prosti de fraieri ? Ajutor de stat de 15 mil. de euro pe Dacia, ca ei sa isi trimita delerii in vacanta in Brazilia!

Dealerii Dacia şi-au permis o vacanţă de lux în perioada în care fabrica a început să aibă probleme cu vânzările. În noiembrie anul trecut, 82 de dealeri Dacia au mers în Brazilia, drept recompensă pentru performanţele lor.

Perioada a coincis cu momentul în care constructorul autohton a cerut garanţii statului român pentru împrumuturi, ca să revigoreze producţia. Mai mult, Guvernul a eliminat taxa auto pentru maşinile euro 4, tocmai pentru a ajuta Dacia să iasă din impas.Si in plus , Guvernul Tariceanu a facut cadou , "saracilor " de la Dacia -Renault , un mizilic de 15 milioane de euro, ajutor de stat, adica din banii publici adunati de la fraierii de contribuabili romani.

Sursa:Urban Iulian.

Doi ani. Atat s-a lucrat pentru guvernul "contra naturii"

Ilie Sarbu, actualmente ministru PSD-ist al agriculturii in guvernul Boc face o declaratie surprinzatoare, care anuleaza toate actiunile mascaricilor din PSD din timpul asta, inclusiv Geoana, si anume: "Mă înţeleg foarte bine cu noii colegi, mai ales cu premierul Emil Boc care este neaşteptat de deschis. Adevărul este că mulţi nu au crezut în această Alianţă, dar eu sunt unul dintre cei care au crezut şi au lucrat pentru crearea ei. Am tot spus că de doi ani se lucrează la ea şi eram mirat când, în emisiunile televizate la care participam şi spuneam despre aceste discuţii, ceilalţi poli­ticieni negau. La un moment dat am renunţat să mai vorbesc despre acest lucru. În Alianţă au crezut şi alţii, iar preşedintele Băsescu a fost unul dintre susţinătorii ei. "

Sursa: Cotidianul

Nota blog: Iata ca Basescu a inteles ceea ce trebuia inteles din politica, anume ca trebuie sa cumpere orice pozitie si oamenii aferenti ei. Si a cumparat, acolo unde adversarii lui Basescu se asteptau mai putin
. Sa fie asta si razbunarea pentru pierderea unui organ foarte important de catre Sarbu in timpul unei partide de vanatoare?

Ungaria a cerut României ajutor energetic

Cu toate că România se află printre țările care nu mai primesc gaze de la ruși, Adriean Videanu susține că avem capacitatea de a gestiona problema energetică. Mai mult, ne putem ajuta si vecinii.

România a primit o solicitare de urgență din partea Ungariei pentru un ajutor energetic de 200 de MW, a declarat aseară Videanu, în cadrul unei emisiuni TV. Este posibil ca Bulgaria să ceară acelaşi lucru, a mai spus el.

"Am şi răspuns în această seară (miercuri-n.r.) operativ că putem să dăm acest ajutor Ungariei, dar mesajul pe care îl transmitem este unul foarte serios pentru România. România este o ţară stabilă care-şi poate gestiona foarte serios problemele chiar cu resursele proprii şi iată că are capacitatea să îşi ajute vecinii atâta timp cât aceştia au nevoie de acest lucru", a explicat ministrul Videanu.

Nota Blog: "Luati seama sa nu rasplateasca cineva raul cu rau, ci totdeauna sa urmati cele bune unul fata de altul si fata de toti"(1Tes5,15).

Sursa:evz.ro

Tupeu de tupeu. Industria porno din Statele Unite solicita fonduri federale pentru a face fata crizei financiare

Industria pornografica din Statele Unite solicita fonduri federale de cinci miliarde de dolari pentru a face fata crizei financiare. Potrivit CNN, fondatorul Hustler, Larry Flynt, si CEO-ul companiei Mantra Films, Joe Francis, vor solicita Congresului de la Washington sa aloce miliarde de dolari pentru sustinerea industriei pentru adulti.

"Problema este ca fiecare vrea sa fie salvat, de la banci la cei trei mari producatori auto", a declarat Owen Moogan, purtator de cuvant al lui Larry Flynt. "Industria porno a fost lovita de recesiune la fel ca toti ceilalti asa ca urmeaza sa cerem 5 miliarde de dolari", a adaugat el.

Francis, care produce seria de filme Girls Gone Wild, a precizat intr-un comunicat ca "guvernul SUA ar trebui sa sprijine in mod activ supravietuirea si dezvoltarea industriei pentru adulti, la fel cum simte nevoia sa sustina oricare alta industrie iubita de americani". Francis a declarat ca urmeaza sa inainteze solicitarea de ajutor Congresului si secretarului Trezoreriei, Henry Paulson.

Flynt si Francis au precizat ca industria pentru adulti nu este amenintata financiar in prezent. Vanzarile de DVD-uri au scazut anul trecut, insa traficul pe Internet a cunoscut o crestere.

Cei doi sustin insa ca problema este aceea ca "oamenii sunt prea deprimati pentru a fi activi din punct de vedere sexual". Acest lucru este foarte nesanatos pentru natiune. Americanii pot trai fara masini si alte lucruri de felul acesta insa nu pot trai fara sex", a precizat Larry Flynt intr-un comunicat.

"Cu toate nenorocirile economice si cu oamenii care isi pierd banii, sexul este lucrul care-i preocupa cel mai putin. Este timpul ca Legislativul sa dea un nou avant apetitului sexual al Americii. Iar singurul lucru pe care il pot face este sa sustina industria pornografica si sa o faca rapid", a afirmat Flynt, care este patronul Larry Flynt Publications.

Congresul nu a raspuns inca solicitarii celor doi.

Potrivit Adult Video Network, industria pentru adulti din SUA genereaza anual 16 miliarde de dolari.

Sursa:hotnews

miercuri, 7 ianuarie 2009

Ce credeati? Titei si gaze naturale in Gaza.


Razboiul din Afghanistan nu a pornit niciodata din cauza lui Bin Laden. Totul se rezuma la a uni afghanii intr-un guvern unic, pentru ca sa fie construita o conducta ce urmeaza sa transporte un million de barili zilnic din regiunile de la nord de Afghanistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazakhstan si Rusia spre piete.

Trebuie sa ne oprim odata sa mai ascultam ce mass-media “oficiala” ne spune cand e vorba de conflicte si razboaie, cu atat mai mult ea fiind detinuta de corporatii proprietate a guvernului sau controlata de acesta.Guvernele nu doresc ca lumea sa stie ca uriasele genocide continua doar din cauza petrolului, a gazelor sau alte resurse naturale(vezi cobalt in Congo).

Lumea priveste genocidul Israelului impotriva Palestinienilor de mult timp, dar incredibil, niciodata media nu mentioneaza resursele naturale ale Palestinienilor sau faptul ca Israelul impiedica exploatarea acestora. Palestinienii ne sunt prezentati de televiziuni ca victimele unei saracii imposibile. In mod ironic, acestia nu ar trebui sa traiasca in saracie daca ar fi lasati sa-si exploateze resursele naturale. Dar dezvoltarea acestora nu ar fi in interesul Israelului. Petrolul si gazul ar putea ridica Palestinienii. Cu banii, ei ar putea investi in infrastructura si nu ar fi nevoiti sa traiasca in saracie.

Israelul vrea ca Palestinienii sa dispara, pentru ca ei sa-si extinda teritoriul, sa aiba un acces mai bun la mare pentru navele lor, si sa serveasca ca caine de paza pentru hegemonia Americana si israeliana. Israelul vrea petrolul si gazul Palestinienilor, pentru nevoile lor.


Rezumat si traducere dupa Conspiracy Planet.

Henry Kissinger afirma: Obama are ocazia sa creeze o noua ordine mondiala

Henry Kissinger, evreul "excomunicat" si iertat, omul din preajma organizatiilor ce propovaduiesc Noua Ordine Mondiala, una din eminentele cenusii al politicii externe americane si nu numai, declara ca conflictele de pe glob si respectul manifestat fata de Barak Obama la nivel international au creat contextul propice unei Noi Ordini Mondiale. Fiind intrebat de cea din urma care crede ca va fi considerat, de catre administratia Obama, cel mai important conflict, Kissinger a raspuns: "Presedintele ales va prelua mandatul intr-o perioada in care exista mai multe conflicte in diferite parti ale lumii. Avem India, Pakistanul, avem miscarea jihadista. Asa ca nu poate spune ca exista o singura problema importanta. Dar poate da un impuls politicii externe americane, partial datorita faptului ca imaginea sa este extraordinara in intreaga lume. Misiunea sa va fi sa elaboreze o strategie pentru America, in aceasta perioada in care, cu adevarat, poate fi creata o Noua Ordine Mondiala. Este o mare oportunitate, nu este doar o criza!". Deci inca o voce care cere instalarea Noii Ordini Mondiale, bineinteles, printr-un guvern mondial.

Ni se confirma ce stiam cu totii

Principalii vinovati pentru actuala criza economico-financiara sunt guvernul Statelor Unite si brokerii de pe Wall Street, potrivit unui raport al companiei americane de consultanta Spectrem Group intitulat "Atitudinea investitorilor bogati pentru supravietuirea in timpul crizei economice". Raportul a fost intocmit in urma unui sondaj efectuat in randul a 750 de familii americane cu o avere de cel putin un milion de dolari. Demn de remarcat este faptul ca 99% dintre cei intervievati nu vad o iesire rapida din criza considerand ca recesiunea va fi una de lunga durata. De asemenea, mai mult de jumatate dintre milionarii americani cred ca situatia se va inrautati in continuare fapt ca ii va face sa nu isi mai poata permite actualul standard de viata.
Sursa:Capital

Predica a parintelui Cleopa la Sfantul Ioan Botezatorul

Zic vouă: între cei născuţi din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan” (Luca 7, 24-28).
Deci toţi proorocii sunt mari, dar nici unul ca Ioan. Aceasta e mărturia Domnului Însuşi, cum spune troparul Sfântului: „Pomenirea dreptului cu laude, iar Ţie destul îţi este mărturia Domnului”. Ioan n-a fost mărturisit de un prooroc, n-a fost mărturisit de un drept sau de un sfânt, ci de Însuşi Cuvântul lui Dumnezeu; El a spus că e mai mare decât toţi proorocii. Cine era Ioan Botezătorul, deci? Era prietenul Mirelui Hristos, era gura Cuvântului, era Înainte-Mergătorul Lui, era vârful tuturor proorocilor. Cine era Ioan Botezătorul? Era acela despre care a spus Duhul Sfânt prin proorocul Maleahi: “Iată, trimit înaintea feţii Tale pe Îngerul Meu, care va găti calea Ta, înaintea Ta” (Maleahi 3, 1; Luca 7, 27). Înger, vârful proorocilor, mucenic, Înainte-Mergătorul şi Botezătorul lui Hristos: el a fost toate acestea."

Predica

Bolnavii vor iar la guvernare

Ce parere poti sa-ti faci cand vezi mutra altei progenituri a lui George Herbert Walker Bush pe nume Jeb, stiind ca e frate cu George W. Bush, microcefalul cu IQ-ul rusinos? Te rogi la Dumnezeu sa-l tina ascuns, nu-i asa? Ehe, dar batranul Bush viseaza frumos pentru Jeb Bush. Il viseaza presedinte. El sustine ca Jeb, fostul guvernator al Floridei, are capacitatea sa conduca Statele Unite ale Americii. Jeb are 55 de ani si declarase anterior ca se gandeste la o eventuala candidatura pentru Senatul SUA in 2010. Noi nu putem decat spera ca nu vom mai auzi numele asta nefast niciodata.

Vezi aici din "maretele" realizari Bush

marți, 6 ianuarie 2009

Obama, presedinte nelegitim

O adevarata bomba a explodat in America: conform actelor de divort ale parintilor lui Barack Obama, noul presedinte este nascut in Kenya, iar nu in Hawaii. Un investigator sustine ca detine documentele necesare, care atesta acest lucru. El a postat pe Internet facsimilurile drept proba. James Buchanan afirma ca a vazut-o pe bunica lui Obama cand spune ca nepotul ei a vazut lumina zilei in Kenya. Oamenii presedintelui au prezentat drept proba certificatul de nastere al lui Barack, dar acolo nu e precizat ca loc de nastere Hawaii. Ambasadorul Kenyei a confirmat ca Barack s-a nascut pe continentul african.

Recent, guvernul kenyan le-a interzis ziaristilor sa mai discute cu rudele lui Obama. Guvernatorul statului Hawaii a cenzurat toate inregistrarile reporterilor referitoare la Obama. Ziaristii au verificat si documentele celor doua spitale din Oahu, dar nu au gasit nimic in arhive referitor la aceasta nastere.

Investigatorul anonim, care a plasat documentele pe Internet, spune ca actele de divort semnate de Ann Dunham Obama arata ca perechea avea un copil sub 8 ani, nascut in Kenya. Daca Obama s-a nascut in Kenya, alegerea lui ca presedinte al SUA este neconstitutionala. Pana cand se va lamuri acest nou scandal, care vine dupa cel provocat de guvernatorul statului Illinois, Barack si Michelle Obama s-au instalat la hotelul de lux Hay-Adams, din Washington, fiindca ambele lor fiice – Sacha si Malia - trebuie sa inceapa cursurile la noua scoala din capitala americana.

Sursa:Frontpress

NESIMTIRE CRASA. VEDETI ACUM PE CINE ATI ALES!

47 de deputaţi şi un senator din vechea legislatura, care nu s-au dovedit demni de un nou mandat, au depus cereri ca să primească un ajutor de la Parlament, un ajutor care constă în trei indemnizaţii brute. Ei susţin că nu au din ce să trăiască. Această formă neoficială de ajutor de şomaj e prevăzută în statutul deputaţilor şi senatorilor. Ajutorul se acordă foştilor aleşi care susţin, printr-o declaraţie pe propria răspundere, că nu au nici o altă sursă de venit. Acum vedeti, oameni buni, ce nesimtiti ati ales ca sa va faca legile, sa va inrobeasca cu biruri si taxe, sa doarma in parlament, sa faca afaceri pe banii poporului si sa mulga, mulgea-i-ar fiscul!

Botezul Domnului


"În Iordan botezându-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat; că glasul Părintelui a mărturisit ţie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te, şi Duhul, în chip de porumb, a adeverit întărirea Cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule, şi lumea ai luminat, slavă Ţie...?

Troparul

"11 Eu unul vă botez cu apă spre pocăinţă, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt şi cu foc.
12 El are lopata în mână şi va curăţa aria Sa şi va aduna grâul în jitniţă, iar pleava o va arde cu foc nestins.
13 În acest timp a venit Iisus din Galileea, la Iordan, către Ioan, ca să se boteze de către el.
14 Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuinţă să fiu botezat de Tine, şi Tu vii la mine?
15 Şi răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că aşa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat.
16 Iar botezându-se Iisus, când ieşea din apă, îndată cerurile s-au deschis şi Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel şi venind peste El.
17 Şi iată glas din ceruri zicând: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit".
(Mt.3, 11-17)

Al Gore - premiul inapoi! Răcirea globală: Gheţarii din Alaska cresc pentru prima dată în ultimii 250 de ani

Planurile de a implementa o taxă mondială pe emisiile de dioxid de carbon cu scopul salvării planetei de la încălzirea global au fost date peste cap atunci când s-a dezvăluit că gheţarii din Alaska au început să crească, pentru prima dată în ultimii 250 de ani, asta după o vară anormal de răcoroasă.

Temperaturile cu până la 3 grade sub limita obişnuită au determinat încetinirea topirii zăpezii, conducând la creşterea masei gheţarilor, potrivit Daily Tech.

„Din 1964, USGS au demarat un proiect de cercetare pentru a măsura gheţarii din Alaska. Anul acesta, s-a ajuns la un record din cauza adunării zăpezii. Este prima dată când se observă o creştere şi nu o diminuare a ghețarilor în timpul perioadelor estivale”, potrivit raportului.

Cea mai drastică scădere a gheţarilor a fost observată în perioada 1741 şi 1900, timp în care gheţarii au pierdut circa 15% din masă, în timp ce Mica Eră Glaciară lua sfârşit.

Ciudat, dacă ar fi să ne gândim că nu se putea pune problema dioxidului de carbon în secolele VIII şi XIX.

Acum, că planeta a ieșit dintr-o perioadă în care se observa o tendinţă de creştere a temperaturilor şi se îndreaptă spre “marea răcire”, drept dovadă şi activitatea scăzută sau aproape inexistentă a petelor solare, gheţarii cresc din nou.

Tot articolul

Nota Blog: Ar fi interesant sa se ceara impostorului Al Gore premiul Nobel (pentru implicarea sa în lupta împotriva încălzirii globale!?) inapoi.

luni, 5 ianuarie 2009

Joseph Stieglitz: Cele 5 erori fundamentale care ne-au adus aici



Intr-un articol din aceste zile, celebrul deja Joseph Stieglitz, laureat Nobel pentru economie, analizeaza cele 5 motive fundamentale care, in opinia lui, ne-au adus in situatia de criza in care suntem, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

  • Inlocuirea, in 1987 a lui Paul Volker din functia de presedinte al Fed cu Alan Greenspan care, la solicitarea presedintelui Ronald Reagan, a deschis robinetul politicii monetare fara a respecta cea de-a doua misiune a bancii centrale: cea de regulator. Greenspan a 'prezidat' doua bule financiare - cea din IT si cea imobiliara.
  • Distrugerea barierelor. Costurile filozofiei dereglementarii se vor face simtite si in anii urmatori. Abrogarea in 1999 a 'Glass-Steagle-Act', care era in vigoare inca din 1933 (sub Roosvelet) si care impartea cu strictete bancile de afaceri de cele comerciale, a fost sarita de diferite institutii financiare.
  • Administratia Bush a operat celebra reducere a impozitelor pentru cei bogati. Coroborata cu deschiderea robinetului cu bani al Fed a condus America pe drumul traiului pe credit.
  • Comedia cifrelor. Diversele scandaluri financiare (Enron si altele), unele cu complicitatea activa a organelor de control ori a celor de rating si care au ingreunat 'nota de plata' atat a companiilor cat si a bancilor.
  • Lovitura de gratie. In opinia lui Stieglitz, administratia Bush si Banca Centrala au dat in 3 oct 2008 lovitura de gratie sistemului financiar autorizand planul de salvare al sistemului financiar (The Emergency Economic Stabilization Act of 2008) al lui Paulson.
  • Sursa:Dan Popa weblog via Hotnews

duminică, 4 ianuarie 2009

Genocidul din Fasia Gaza

Este strigator la cer cum nici macar natiunile arabe nu au o voce concertata care sa condamne faptele de genocid ce se petrec sub ochii lumii, invadarea si asasinarea cu sange rece a civililor palestinieni, bombardarea scolilor si a moscheilor, moartea copiilor nevinovati. Bombardati cu artileria, aviatia si marina, impinsi de infanterie, palestinienii nu pot decat sa se roage pentru o salvare divina care inca nu se intrevede. Guvernele tarilor arabe corupte baneaza toate mesajele pro-palestiniene si anti-israeliene, intr-o complicitate suspecta. ONU a incetat de mult sa mai aiba un rol, altul decat decorativ, iar tarile europene tac malc, de frica ca li se taie fondurile si sunt pusi la colt pe graunte. Iar noua speranta a americanilor, Obama, tace ca mortul, nevoit fiind sa-si multumeasca noii stapani. Capacitatile de aparare si lupta ale Hamasului sunt reduse, comparativ cu ale Hezbollahului. Pe plan politic, Hamasul urca, ca fiind singura organizatie ce lupta cu armele impotriva cotropitorilor, rivala sa Fatah preferand o negociere in locul luptei. Ce va rezolva invazia? Va opri ea lupta arabilor pentru drepturile lor legitime? Va porni negocierea pacii de pe baze mai solide? Sa fim seriosi. Demonstratia de forta a Israelului nu poate decat sa sporeasca ura si mania oamenilor impotriva acestui popor. Pacat!

Mediafax