Temperaturile cu până la 3 grade sub limita obişnuită au determinat încetinirea topirii zăpezii, conducând la creşterea masei gheţarilor, potrivit Daily Tech.
„Din 1964, USGS au demarat un proiect de cercetare pentru a măsura gheţarii din Alaska. Anul acesta, s-a ajuns la un record din cauza adunării zăpezii. Este prima dată când se observă o creştere şi nu o diminuare a ghețarilor în timpul perioadelor estivale”, potrivit raportului.
Cea mai drastică scădere a gheţarilor a fost observată în perioada 1741 şi 1900, timp în care gheţarii au pierdut circa 15% din masă, în timp ce Mica Eră Glaciară lua sfârşit.
Ciudat, dacă ar fi să ne gândim că nu se putea pune problema dioxidului de carbon în secolele VIII şi XIX.
Acum, că planeta a ieșit dintr-o perioadă în care se observa o tendinţă de creştere a temperaturilor şi se îndreaptă spre “marea răcire”, drept dovadă şi activitatea scăzută sau aproape inexistentă a petelor solare, gheţarii cresc din nou.
Nota Blog: Ar fi interesant sa se ceara impostorului Al Gore premiul Nobel (pentru implicarea sa în lupta împotriva încălzirii globale!?) inapoi.
2 comentarii:
Din pacate, chiar astazi am vazut la Pro TV o stire care incepea cu "Cercetatorii sustin..." si ne informa ca temperatura globului creste, vom suferi de canicula, chiar daca inainte au difuzat stirea cu cea mai joasa temperatura din aceasta iarna de -30 de grade. Mi se pare ca vremea intra in normal. Anii trecuti au fost temperaturi putin mai ridicate, fara zapada, iar anul asta gerul a revenit, plus o zapada anemica. Zapada de 1 metru nu am mai prins la munte, in luna noiembrie, de 3 ani. Ar trebui s-o numeasca "Marea Racire Globala". Parca vad ca maine vor aparea niste "oameni de stiinta" care ne vor spune ca Pamantul se va raci si vom ingheta de frig.
Totul e afacere. Sa stoarca banii de la cetatenii lumii.
Trimiteți un comentariu