marți, 6 ianuarie 2009

Al Gore - premiul inapoi! Răcirea globală: Gheţarii din Alaska cresc pentru prima dată în ultimii 250 de ani

Planurile de a implementa o taxă mondială pe emisiile de dioxid de carbon cu scopul salvării planetei de la încălzirea global au fost date peste cap atunci când s-a dezvăluit că gheţarii din Alaska au început să crească, pentru prima dată în ultimii 250 de ani, asta după o vară anormal de răcoroasă.

Temperaturile cu până la 3 grade sub limita obişnuită au determinat încetinirea topirii zăpezii, conducând la creşterea masei gheţarilor, potrivit Daily Tech.

„Din 1964, USGS au demarat un proiect de cercetare pentru a măsura gheţarii din Alaska. Anul acesta, s-a ajuns la un record din cauza adunării zăpezii. Este prima dată când se observă o creştere şi nu o diminuare a ghețarilor în timpul perioadelor estivale”, potrivit raportului.

Cea mai drastică scădere a gheţarilor a fost observată în perioada 1741 şi 1900, timp în care gheţarii au pierdut circa 15% din masă, în timp ce Mica Eră Glaciară lua sfârşit.

Ciudat, dacă ar fi să ne gândim că nu se putea pune problema dioxidului de carbon în secolele VIII şi XIX.

Acum, că planeta a ieșit dintr-o perioadă în care se observa o tendinţă de creştere a temperaturilor şi se îndreaptă spre “marea răcire”, drept dovadă şi activitatea scăzută sau aproape inexistentă a petelor solare, gheţarii cresc din nou.

Tot articolul

Nota Blog: Ar fi interesant sa se ceara impostorului Al Gore premiul Nobel (pentru implicarea sa în lupta împotriva încălzirii globale!?) inapoi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate, chiar astazi am vazut la Pro TV o stire care incepea cu "Cercetatorii sustin..." si ne informa ca temperatura globului creste, vom suferi de canicula, chiar daca inainte au difuzat stirea cu cea mai joasa temperatura din aceasta iarna de -30 de grade. Mi se pare ca vremea intra in normal. Anii trecuti au fost temperaturi putin mai ridicate, fara zapada, iar anul asta gerul a revenit, plus o zapada anemica. Zapada de 1 metru nu am mai prins la munte, in luna noiembrie, de 3 ani. Ar trebui s-o numeasca "Marea Racire Globala". Parca vad ca maine vor aparea niste "oameni de stiinta" care ne vor spune ca Pamantul se va raci si vom ingheta de frig.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Totul e afacere. Sa stoarca banii de la cetatenii lumii.

Mediafax