sâmbătă, 10 ianuarie 2009

O noua inrobire ne asteapta. FMI vine la Bucuresti pentru a discuta un posibil acord de sprijin financiar

Deficitul bugetar a scapat de sub control, sursele de finantare s-au redus, ceea ce ridica problema gasirii unei ancore.

O misiune a FMI urmeaza sa vina peste doua saptamani la Bucuresti pentru o evaluare a situatiei macroeconomice si initierea discutiilor in vederea incheierii unui acord de sprijin pentru acoperirea deficitului de finantare pe 2009, afirma surse oficiale.
"Misiunea vine pentru un prim contact cu noul guvern si pentru a vedea in ce masura este viabila incheierea unui acord. Probabil ca in cele din urma se va ajunge la un acord pentru ca Romania are nevoie de o ancora si chiar daca s-ar recurge la un ajutor financiar din partea Comisiei Europene, ar fi necesar si un acord cu Fondul pentru monitorizarea politicilor fiscale si salariale, Bruxelles-ul bazandu-se pe expertiza FMI, cum s-a intamplat si in cazul ajutorului pentru Ungaria", sustin sursele citate. Guvernul ar urma sa abordeze subiectul si cu Comisia Europeana.
Sursa:zf.ro

Nota blog: Vin sa ne "salveze" tocmai asasinii economici de care pomenea John Perkins in cartea sa, care au ingenuncheat lumea prin dobanzile lor nimicitoare si prin coruperea guvernelor. Si pe cat facem pariu ca guvernul Romaniei va primi imediat si neconditionat orice oferta injositoare de ajutor din partea acestor rechini?

Niciun comentariu:

Mediafax