sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Ehud Olmert anunta incetarea operatiunilior militare in Fasia Gaza

Acum cateva minute, Ehud Olmert a declarat incetarea operatiunilor militare din Gaza. El declara ca a luptat impotriva Hamas, ferind populatia, ceea ce este o mare minciuna. Mai spune ca Hamasul este avanpostul Iranului, ceea ce vrea sa serveasca ca scuza pentru un eventual atac impotriva Iranului. Armata ramane pe pozitie. In mare parte, aceasta incetare a focului are legatura si cu protestele antiisraeliene din toata lumea si cu cresterea sentimentelor antievreiesti. Cert e ca Israelul nu a castigat nici macar respectul propriilor cetateni.

Reducerea dependentei Uniunii Europene de gazele rusesti, un mit

Politica si costurile fac improbabila posibilitatea ca Uniunea Europeana (UE) sa se aprovizioneze cu energie si de altundeva decat din Rusia timp de ani intregi, in pofida crizei gazelor care a incetinit fabricile din sud-estul Europei si a lasate mii de case fara caldura. Disputa legata de pretul hidrocarburilor dintre Rusia si Ucraina, la doar cateva luni dupa razboiul din august al Rusiei cu Georgia, este un semnal de alarma pentru un continent care vorbeste despre reducerea dependentei de gazele naturale rusesti din 2006, cand a avut loc un conflict asemanator.Concretizarea vorbelor in fapte, insa, se dovedeste a fi un lucru dificil.

Continuare frontnews

Ion Ratiu. Au trecut 9 ani

In 1990, printre multele figuri anonime scoase la suprafata de asa-zisa revolutie, apare din exil Ion Ratiu, politician, scriitor, jurnalist, avocat, filantrop si fost presedinte al Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi. Candideaza fara succes la sefia PNT dar si la presedentia Romaniei si intra in parlamentul Romaniei. Se impune ca o figura carismatica si ca un stalp al democratiei. Suporta cu demnitate toate mojiciile pe care le-a primit din partea colegilor din PNT, devenit si CD. Moare la 17 ianuarie 2000, fara a depasi esalonul doi al partidului, parte din vina seniorului Coposu, care l-a impus pe Constantinescu, un nimeni, pe culmile partidului.

Plecarea caschetelor sau foamea militarilor

Dupa plecarea lui Oprea din PSD, a urmat excluderea lui Gigi Netoiu, fostul actionar de la Dinamo, si demisia lui Pandele, primarul cu dosar penal al localitatii Voluntari. Si ca sa nu lipseasca nimic, hop si generalul de la apelul bocancilor,Iordanescu, declara ca nu se mai regaseste in PSD si se retrage. Asocierea celor 4 fosti militari, mai mult sau mai putin impostori in gradele care li s-au acordat, duce la ideea unui grup organizat in vederea savarsirii de ce? De fapte bune in folosul poporului sau de infractiuni? Acestia sunt legati intre ei de doua elemente importante. Unul este cascheta si al doilea este iubirea de pamant(arginti). Cert e ca se pare ca nici nu s-a uscat cerneala pe demisii si excluderi, ca au inceput negocierile cu PDL, in vederea inregimentarii fostilor purtatori de caschete. Sa intelegem ca dragostea si devotamentul lor fata de partidul lui Ion Iliescu a durat doar cat a existat interes pentru ciolanul de la guvernare. Nu e cazul la Pandele care vrea sa candideze pentru primaria Voluntari ca independent. Probabil ca in scurt timp, PSD-ul va fi zburat de la guvernare de catre Basescu, si-l vom vedea pe Oprea indeplinindu-si visul, acela de a fi ministru de interne. Cu vulpe sau fara!

Emil Boc sau pierderea de sine

Pana unde poate sa ajunga slugarnicia acestui Boc, a carui comportare in fruntea guvernului "Basescu" e de-a dreptul gretoasa si hilara? Nici macar nu se jeneaza in a se afisa drept carpa cu care Traian Basescu isi sterge curul prezidential. Cred ca si colegii lui de partid se rusineaza de actiunile lui pupincuriste si compromitatoare pentru partidele aflate la guvernare. Apar voci care spun ca vechea formatiune a lui Valeriu Stoica si Stolojan vrea sa-si faca bagajele si sa paraseasca formatiunea controlata de Basescu si ciracii sai. Blaga era singurul pe care l-am crezut barbat in noul guvern, dar a sfarsit prin a se gudura pe langa stapani. Era o vreme cand credeam ca daca Boc va ramane primar la Cluj, mai poate salva ceva din cariera lui, cladita pe saliva cu carei lingea picioarele stapanului si pe dexteritatea cu care il lega la siret. Dar nu, individul e masochist sadea fara sanse de recuperare. Revin la ce spunea Octavian Paler, inainte de a parasi aceasta lume stramba, si nu pot decat sa fiu de acord cu maestru:

vineri, 16 ianuarie 2009

"Mai usor schimbam presedintele"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi cel al CN al PSD, Adrian Năstase, susţin că modificarea Constituţiei propusă de şeful statului nu este necesară, şi că disfuncţionalităţile constituţionale din ultimii ani au apărut din cauza comportamentului lui Traian Băsescu.
"Această Constituţie a funcţionat destul de bine până în 2004, din 2004 au început o serie de ambiguităţi şi disfuncţii. Poate ar fi mai uşor să schimbăm preşedintele anul ăsta decât să schimbăm Constituţia", a declarat Adrian Năstase, într-o intervenţie de miercuri seara de la Realitatea TV, potrivit NewsIn. El a mai spus că în opinia sa, dar şi a PSD, "revizuirea Constituţiei nu reprezintă în acest an o prioritate". "Cred că e mai curând în agenda personală a lui Traian Băsescu. Eu consider că în acest moment avem alte subiecte importante de dezvoltat şi nu cred că dezbaterea publică trebuie blocată de nişte chestiuni tehnice", a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Năstase s-a mai arătat "şocat" de faptul că din comisia prezidenţială care să elaboreze propuneri de modificare a Constituţiei nu au făcut parte niciunul din marii profesori de drept constituţional. "Au făcut parte nişte tineri, nu le pun în discuţie competenţa, şi nişte profesori de prin America şi Franţa care n-au reuşit să vină aici, dar probabil au transmis idei interesante pentru acest text....", a mai susţinut el. Despre preşedintele comisiei, Ioan Stanomir, Năstase a spus că este "un învăţăcel al lui Traian Băsescu, care ne explică în fiecare săptămână în revista 22 câtă dreptate are Traian Băsescu din punct de vedere constituţional".
"Modificarea Constituţiei e un exerciţiu de imagine publică care încearcă să acopere o dezbatere care se poartă asupra altor subiecte", a conchis Năstase.

Sursa:Curierul National



Isi pierde Spania identitatea catolica?

Un studiu al unui profesor de la Universitatea din Madrid, Pedro Gonzalez, a arătat că procentul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani care se consideră catolici a scăzut de la 77 la 49 în ultima decadă. În plus, aproape jumătate dintre aceştia susţin că orele de religie sunt inutile.

Conform studiului, scăderea aceasta este rezultatul poziţiei intransigente a bisericii în privinţa “căsătoriilor” homosexuale, avortului sau eutanasiei.

În continuare, 79 la sută dintre cei întrebaţi cred că biserica este prea bogată. Pe de altă parte, jumătate din tinerii spanioli spun că biserica îi ajută pe cei nevoiaşi prin diverse instituţii sau organizaţii ale acesteia. 43 la sută au mai declarat că doresc să se căsătorească în biserică. Sursa: frontpress.ro

Drapel UE incendiat in centrul orasului Praga

Aceasta este a doua oara cand drapelul este distrus, de la arborarea sa, de pe 1 ianuarie 2009, informeaza AFP.

“Este un act de vandalism. Il condamn”, a reactionat premierul ceh Mirek Topolanek. Potrivit pompierilor din Praga, drapelul a fost incendiat miercuri, in jurul orei locale 23.00 (joi, 00.00 ora Romaniei).

O mica formatiune de extrema-dreapta a denuntat intr-un comunicat prezenta drapelului pe o colina de langa capitala ceha, dar nu a revendicat actul de vandalism. “Drapelele ocupatiei nu au ce sa caute deasupra republicii noastre, deasupra Pragai. Ne amintim de drapelele naziste si sovietice, nu vrem nici drapele ale UE”, scrie Partidul National (NS), pe site-ul sau. Formatiune neparlamentara fondata in 2002, NS afirma ca lupta impotriva UE si a imigratiei.

Drapelul UE era desfasurat pe soclul metronomului enorm, construit in 1991 ca simbol al timpulul care trece. Monumentul a fost ridicat pe aceeasi colina pe care fusese dezvelita o statuie enorma a fostului dictator sovietic Iosif Stalin, in 1955, dinamitata sapte ani mai tarziu. Sursa: Ziare.comviaFrontpress

Ultimele minciuni ale lui Bush

Preşedintele american George W. Bush, aflat la final de mandat, şi-a susţinut vineri dimineaţă discursul de rămas-bun. Din bilanţul preşedintelui nu au lipsit trimiterile la provocările cu care se confruntă Statele Unite în prezent, precum criza financiară sau lupta împotriva terorismului.

"Deşi siguranţa naţională este mult mai ridicată decât acum şapte ani, cea mai mare ameninţare pentru poporul nostru o constituie, în continuare, un nou atac terorist", a declarat Bush.

Preşedintele american a apreciat totodată că există soluţii pentru revigorarea economiei: "Având în vedere că ne aflăm faţă în faţă cu un colaps finaciar, am luat măsuri drastice pentru a ne salva economia. Vom restabili economia, ba chiar o vom pune pe un curs ascendent".Sursa:antena3


Nota blog: Lupta impotriva terorismului a fost "acerba". Nici un terorist dovedit sau condamnat. 9/11 poate fi predat in manualele de specialitate la un curs de dezinformare si manipulare a maselor sau la o emisiune:"Cum sa ne demolam casa singuri". Iar multi, in idiotenia lor, au crezut. Cat priveste redresarea economiei, dupa ce a fost parte integranta a sistemului ce a declansat criza si a furat banii lumii, ce sa mai zicem?

CNA-ul britanic a interzis sloganul unei campanii pentru biocombustibili

CNA-ul britanic a interzis sloganul unei campanii care promova ideea că biocombustibilii sunt o alternativă sustenabilă la petrolul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a anunţat presa britanică.

Campania, iniţiată de Asociaţia pentru Combustibili Regenerabili, prezenta un afiş cu sloganul "Biocombustibilii - Un răspuns sustenabil la petrolul OPEC".

CNA-ul britanic a luat în considerare, la interzicerea campaniei, faptul că producţia de biocombustibili se află, încă, în faza de teste şi, prin urmare, nu pot fi trase concluzii precum cea din sloganul campaniei. În urma acestei decizii, iniţiatorii campaniei au fost obligaţi să schimbe sloganul.

Înfiinţată în 1981, Asociaţia pentru Combustibili Regenerabili este o organizaţie americană care promovează politici şi dezvoltă iniţiative pentru creşterea producţiei şi utilizării de combustibili din etanol. Asociaţia este purtătorul de cuvând al industriei etanolului şi furnizează date şi analize atât publicului larg, cât şi Congresului Statelor Unite.
Sursa:Realitatea

Nota blog: Ca sa vezi ce putere are OPEC-ul!

Dinastia Phenianului

Starea de sanatate tot mai precara l-a determinat pe Kim Jong-Il, presedintele Republicii Populare Democrate Coreene, sa-si desemneze succesorul la functia suprema in stat. El l-a ales pe al treilea fiu ca sa preia fotoliul de conducator suprem, pe care il cheama Kim Jong-UN, dupa cum arata agentia sud-coreeana Yonhap. Kim Jong-il implineste deja 67 de ani in februarie si nu s-a refacut. El a dat o directiva pe 8 ianuarie pentru continuarea succesiunii. Favorit era fiul cel mai mare, Jong-NAM, care a implinit 37 de ani, dar nu s-a intamplat cum credeau curiosii. Se pare ca NAM este considerat fiu ilegitim. Kim Jong-UN trebuie sa preia in primul rand functia de presedinte al Partidului Muncitorilor, unica formatiune politica din Coreea de Nord. Kim Jong-UN este nascut de a treia sotie a iubitului conducator, Ko Yong-hi, care a murit de cancer in 2004, la varsta de 51 de ani. Kim Jong-IL a suferit un atact de cord in august 2008. El a reaparut in public de cateva ori dupa externare. Kim Jong-IL a vizitat o unitate militara la sfarsitul lui decembrie, a discutat cu generalii, a asistat la o sedinta de tragere si a spus atunci ca tara lui este invulnerabila fiindca are o armata “fara egal”. “Tara noastra este invulnerabila, iar obiectivul de a construi o natiune prospera si puternica va fi atins cu siguranta, pentru ca tara dispune de o armata mare, fara egal, devenita solida ca otelul”, a spus conducatorul mult iubit, in uralele militarilor.Sursa:Gardianul

Un avion cu peste 150 de persoane la bord s-a prabusit la New York, in raul Hudson

Un avion al US Airways cu peste 150 de pasageri la bord s-a prabusit in raul Hudson, langa New York, dupa ce a lovit o pasare la decolarea de pe Aeroportul International LaGuardia. Mai multe ambarcatiuni de salvare au intervenit si au evacuat toti pasagerii, anunta CNN. Nu au fost raportate victime, anunta CNN.

Cursa 1549 a decolat de pe aeroportul LaGuardia din New York, cu 146 de pasageri la bord si cinci membri ai echipajului, si avea ca destinatie orasul Charlotte din Carolina de Nord. Se pare ca aeronava, un Airbus 320, a lovit una sau mai multe pasari la decolare, iar unul dintre motoare s-a defectat. Pilotul a incercat sa intoraca avionul spre aeroport, dar s-a prabusit in raul Hudson.

Avionul s-a prabusit in apele inghetate ale raului Hudson, in apropiere de Manhattan. Mai multe ambarcatiuni de salvare au intervenit si au inconjurat avionul. Salvatorii au reusit sa scoata toti pasagerii din avion inainte ca acesta sa se scufunde.

Autoritatile au declarat ca nu exista victime, iar pasagerii nu par a fi suferit rani serioase. Mai multi martori au relatat ca pilotul a ghidat aeronava pentru efectua o aterizare prin acvaplanare.


Sursa:hotnews

joi, 15 ianuarie 2009

Asta da curaj! Ministrul norvegian al finanţelor a participat la o manifestaţie antisemită

În numărul de azi a ziarului izraelian „Ediot Ahronot” se vorbeşte despre valuri de proteste antiisraeliene şi antisemite din întreaga Europă. În publicaţie se evidenţiază în special manifestaţiile din faţa ambasadei Israelului din Oslo, acţiunile de protest din Londra, atacurile asupra sinagogii din Paris, atacul asupra ambasadei Israelului din Madrid şi explozia în apropierea ambasadei israeliene din Istanbul.

Ziarul aminteşte de faptul că la una din manifestaţii, în cadrul căreia participanţii scandau “Moarte evreilor!” şi “Moartea Israelului!”, a participat şi ministrul finanţelor din Norvegia, Kristin Halvorsen.

Doamna Halvorsen a declarat că boicotarea Israelului de către anumite companii norvegiene „nu constituie o politică de stat”. În acelaşi timp, aceasta a supus unor critici dure atacurile armatei israeliene asupra populaţiei paşnice din sectorul Gaza, învinuind Israelul de ocupaţia teritoriilor palestiniene şi încălcarea gravă a drepturilor omului.

Sursa:Novopress

Basescu isi rasplateste slugile credincioase

Si nu oricum. Pe ascuns. Basescu l-a decorat pe seful Departamentului Comunicarii Publice si purtator de cuvant, Valeriu Turcan. Palatul Cotroceni nu a raspuns de ce a facut acest gest, fara a da vreun comunicat public, ceea ce contravine uzantelor. Motivul decorării purtătorului de cuvânt al şefului statului, conform scriptelor Palatului Cotroceni, a fost: „În semn de apreciere deosebită pentru înaltul profesionalism, pentru dăruirea şi devotamentul pe timpul activităţilor de pregătire, organizare şi desfăşurare a Summitului NATO de la Bucureşti”. Bineinteles ca e o vrajeala, Turcan nu a avut nici un merit in plus fata de oricare cetatean al Romaniei, cu atat mai mult cu cat pentru "daruirea si devotamentul" sau primeste salariu. Sau poate l-a rugat Stolojan pe Basescu sa-l decoreze pentru meritele Ralucai. In compensare.
Sursa:Cotidianul

America Latina s-a saturat de Israel


Incet, incet, toate tarile Americii Latine se leapada de Israel. Dupa Bolivia, urmeaza ca Venezuela sa rupa relatiile cu Israelul, datorita crimelor pe care aceasta tara continua sa le faca asupra populatiei palestiniene lipsita de aparare. Aceste tari arata ca nu au abdicat de la ideea de libertate, de independenta si de dreptate, cum in mod rusinos au facut-o tarile Europei.

Apelul arhimandritului Iustin Parvu. Vremuri de mucenicie

Cu multă durere şi îngrijorare vin să vă adresez aceste cuvinte, pentru care mă simt dator în faţa lui Dumnezeu şi conştiinţa şi inima nu mă lasă să trec nepăsător pe lângă acest val primejdios care s-a ridicat să înghită toată suflarea omenească, chiar şi pe cei aleşi, de este cu putinţă. Nu în calitatea mea de biet monah, ascuns într-un vârf de munte, era să vă aduc la cunoştinţă aceste pericole ce se ivesc asupra Bisericii lui Hristos, în primul rând, ci a arhipăstorilor, mai marii acestei Biserici. Dar dacă ei trec aceste lucruri sub tăcere, având preocupări mai de seamă decât are acest popor, eu nu pot să trec cu vederea glasul vostru, al celor care aţi rămas credincioşi cuvântului Evangheliei lui Hristos, aţi aşteptat şi mi-aţi cerut cuvântul în privinţa acestor realităţi dureroase în care ne aflăm.

De aceea, fiii mei, vin şi vă spun că a sosit ceasul să-L preaslăvim pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, singurul Dumnezeu adevărat. Nu credeam că voi trăi să văd şi eu începutul acestor vremuri de durere, apocaliptice – dar iată că mânia lui Dumnezeu a venit mai degrabă asupra noastră, pentru toate păcatele şi fărădelegile pe care le-am săvârşit. Şi văd cum bieţii oameni nu sunt pregătiţi să facă faţă acestor capcane ale vrăjmaşului,a cărui nouă lucrare acum este să pecetluiască sufletele voastre cu semnul Fiarei – 666. Toţi am citit Apocalipsa şi înfricoşătoarea profeţie – scrisă cu 2000 de ani în urmă: „Şi ea(fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei”(Apoc. 13:16-17).

Continuare

Rusine. Un episcop anglican homosexual va deschide investirea lui Obama

Gene Robinson, episcop anglican homosexual declarat, va prezida ceremonia de investire in functia de presedinte al SUA a lui Barack Obama, relateaza Mediafax. Inainte de depunerea juramantului, Barack Obama a ales un pastor evanghelist,Rick Warren, anti gay si anti avort, pentru a spune o rugaciune. "Este important ca orice minoritate sã fie reprezentatã într-o manierã sau alta", a declarat episcopul într-un interviu acordat cotidianului Concord Monitor din New Hampshire.

Sursa:Lumea Credintei

Nota: Sau dupa cum spunea un coleg blogger, aceasta face parte din anomaliile NO, sau mai bine spus din ciclu: Acesti nebuni care ne guverneaza!

LUCEAFARUL


Acum vreo 30 de ani, un poet mustacios, cu favoritii mari si-un par incrancenat ne tot spunea o poveste, cum ca a fost odata ca niciodata o tara frumoasa la o margine de mare, cu oameni simpli pe care-i chema: Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, sau mai simplu: ciobani şi plugari, si care spuneau niste poezii seara: "Mioriţa" şi "Luceafărul" şi "Scrisoarea III". Din cand in cand isi aparau tara. Era un tanar care vorbea cu ei, cu ochii mari ce-i intreba ce se tot leagana fara vant. Erau pasari, tei si nouri. Si cum astea toate trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus Eminescu. Marin Sorescu preluase povestea asta din istoria secolului al XIX-lea si ne-a rugat s-o spunem mai departe copiilor nostri. Sa nu tinem cont de dusmanii lui Eminescu, care erau si ai Romaniei. Sunt si acum. Din pacate pentru ei, Eminescu nu mai poate muri. Acum e Luceafar!

miercuri, 14 ianuarie 2009

15 Ianuarie 1850. S-a nascut EMINESCU





Cezar Ivanescu cantand "Doina" lui Eminescu

Latino-americanii dovedesc curaj. Bolivia rupe relaţiile diplomatice cu Israelul

Republica sud-americană a anunţat astăzi, prin vocea preşedintelui Evo Morales, că sistează legăturile diplomatice cu statul din Orientul Mijlociu, anunţă AFP.

Reacţia boliviană vine pe turnanta ofensivei militare întreprinse de Israel în Fâşia Gaza, fiind un semn de protest împotriva acţiunilor armate care au provocat până în prezent aproape 1000 de victime. “Vreau să anunţ că Bolivia, pusă în faţa gravelor atentate la viaţă şi umanitate din Orientul Mijlociu, rupe relaţiile diplomatice cu Israelul”, a declarat Morales într-o conferinţă de presă.

Gestul preşedintelui bolivian nu este singular în spaţiul sud-american. Cu o săptămână în urmă, Venezuela lui Hugo Chavez a luat o poziţie similară, decizând expulzarea ambasadorului israelian la Caracas.

Sursa:evz.ro

La învestirea lui Obama s-a decretat stare de urgenţă

Preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush, a decretat stare de urgenţă în Districtul Columbia, pentru marţea viitoare, când va avea loc ceremonia de învestire în funcţie a noului lider de la Casa Albă, Barack Obama.Declararea stării de urgenţă a fost necesară, potrivit primarului Adrian M. Fenty, din cauza numeroşilor vizitatori prezenţi la Washington cu ocazia învestiturii lui Obama. Numărul celor care vor dori să ia parte la ceremonie va pune la grea încercare autorităţile locale, care spun că, în prezent, sunt depăşite de situaţie.

Sursa:evz.ro

Se ingroasa gluma.Letonii si bulgarii au iesit in strada, cerand demisia Guvernelor

Criza economica se transforma intr-una politica in economiile din jur. Mai intai letonii au iesit in strada cerand demisia Guvernului pe fondul crizei care a adus tara in pragul recesiunii, iar acum e scandal si la bulgari.
Confruntarile dintre politisti si manifestanti (dintre care unii dispun de dispozitive explozive artizanale) s-au desfasurat chiar in fata cladirii Parlamentului, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne bulgar. 31 de persoane au fost retinute si 5 politisti au fost raniti, ca urmare a primului val de ciocniri. Grosul manifestantilor e format din pensionari, agricultori, studenti, acestia strigand "Demisia" si "Mafia" , la adresa Guvernului bulgar.
In Riga, capitala letona, aseara s-a lasat la fel, cu arestari si raniri de persoane in urma manifestatiilor din fata Parlamentului leton. Circa 10.000 de oameni au iesit in strada, potrivit media locale, cerand demisia premierului Ivars Godmanis (centru-dreapta). La fel ca si la bulgari, motivele iesirii in strada sunt conditiile tot mai proaste in care a ajuns economia Letoniei.

Sursa:Dan Popa's Weblog

Romania in pericol

Ne convine sau nu, tribunul a spus adevarul. El ne-a avertizat ca "marineru'" viseaza sa modifice Constitutia pentru a-si spori puterile, in dauna institutiilor clasice. Si iata ce vrea Basescu:
-regim semiprezidential(deci ceva mai mult decat acum, mai aproape de tipul Putin, Sarkozy sau Bush)
-sa poata dizolva parlamentul, cand se enerveaza sau se imbata.
-eliminarea unei camere parlamentare, pentru a putea controla mai usor institutia.
-imunitate, pentru a nu mai fi hartuit pentru vapoarele ce le-a vandut sau alte ilegalitati.
-reorganizare teritoriala(mai putine judete)
-bla-bla...
Adevarul e ca individul vrea puteri discretionare, si se grabeste, acum cat opozitia este slaba. Sa speram tentativa lui va esua lamentabil.

marți, 13 ianuarie 2009

Arhiepiscopia Alba Iulia ii răspunde lui Marko Bela: "Dumnezeu n-are naţionalitate şi este Părintele nostru, al tuturor"

Arhiepiscopia de Alba Iulia a precizat marţi, intr-un comunicat, că este dreptul comunităţii ortodoxe din localitatea Miercurea Nirajului, Mureş, să aibă o biserică, in replică la o afirmaţie a lui Marko Bela, potrivit căreia construcţia bisericii va duce la tensiuni interetnice. "Comunitatea Ortodoxă din Miercurea Nirajului, pe terenul ce-l posedă in mijlocul oraşului, conform unor hotărari judecătoreşti definitive, doreşte să construiască o mică biserică. Ţinem să precizăm că aceasta acţiune n-are nici conotaţie etnică şi nici politică. Dacă nu se ştie, spunem noi: in Budapesta, există in zona centrală o biserică ortodoxă maghiară. O biserică in care este proslăvit Hristos - Domnul Păcii, nu poate aduce invrăjbire etnică ci, dimpotrivă, armonie şi iubire", se arată in comunicat, transmite corespondentul NewsIn. Arhiepiscopia de Alba Iulia condamnă decizia autorităţilor locale care incearcă să impiedice ridicarea lăcaşului. "Intr-o lume in care am scăpat de comunism, cand nu puteam construi biserici in oraşe, ne miră inverşunarea organelor locale care vor să ne impiedice să construim o biserică pe proprietatea noastră. Sperăm ca luciditatea şi bunul simţ să biruie. Dumnezeu ne va ajuta să construim această biserică, in care intenţionăm să ne rugăm şi in limba maghiară, pentru că Dumnezeu n-are naţionalitate şi este Părintele nostru, al tuturor", se arată in documentul Arhiepiscopei.Prezent la Targu Mureş la sfarşitul săptămanii trecute, Marko Bela a afirmat că nu este de acord cu ridicarea bisericii.

Sursa: ziua.ro

Nota blog: Diavolul se simte amenintat din nou, cand un nou locas de inchinare Domnului se construieste. Iar prin purtatorul sau de cuvant, Marko Bela, face tot posibilul sa impiedice asta.
Piei Satano!

Hillary Clinton: "Statele Unite nu pot să rezolve singure problemele lumii"

Statele Unite nu pot să rezolve singure problemele lumii, la fel cum nici lumea nu le poate rezolva fără Statele Unite, va declara marţi Hillary Clinton, in Senat, in cursul audierilor pentru confirmarea numirii sale in funcţia de secretar de stat, relatează AFP, citata de NewsIn. "America nu poate să rezolve singură problemele cele mai presante ale lumii, iar lumea nu poate să le rezolve fără America", va spune Clinton, potrivit textului declaraţiilor sale, furnizat in avans presei.

Nota: Intelegem ca SUA nu poate rezolva problemele lumii, dar ar fi interesant in a recunoaste ca in cea mai mare proportie SUA este vinovata de haosul planetar ce domneste.

Sursa: Ziua

Decizie de rahat a CNA

De tot rahatul decizia CNA de a amenda OTV-ul lui Diaconescu cu 5000 de lei, pentru episodul Tolea-tomberonul, cica pentru instigare la violenta. Adica si inhatat de Tolea si aproape varat in tomberon, si cu banii luati. Decizia este cu atat mai aberanta cu cat acelasi CNA a decis, azi, sa trimita doar o scrisoare de atentionare postului de televiziune pentru copii - Minimax TV, pentru scene "cu comportament indecent", adica o printesa se dezbraca pentru niste purcelusi dansatori si sfarseste in pat cu doi dintre acestia. Socotiti si dumneavoastra, care imagini sunt mai daunatoare?

Sursa:hotnews

Dezinformarea tipic evreiasca

Cotidianul evreiesc Jerusalem Post da o stire cum ca Hamas ar fi atacat 100 de camioane cu ajutoare lasate sa intre in Fasia Gaza, ar fi furat bunurile si le-ar fi vandut populatiei. Sigur ca stirea este o dezinformare grosolana, pentru ca Hamas-ul nu si-ar fi permis o asemenea actiune, care ar fi discreditat eforturile sale de razboi si imaginea sa in randul populatiei din Gaza. Probabil ca nimeni nu crede aceste aberatii oricum.

Putin despre Ucraina. Ucraina continua santajul impotriva Rusiei si a Europei


Gigantul Gazprom a pierdut aproape 800 milioane de dolari ca rezultat al crizei gazelor din Ucraina, a spus primul ministru Vladimir Putin, intr-un intreviu acordat televiziunii germane ARD. "Gazprom a suferit pierderi doar pentru ca nu a furnizat complet cantitatile de gaz partenerilor sai. Compania a fost fortata sa opreasca lucrul la peste 100 de exploatari. Reputatia si imaginea si reputatia companiei a suferit deasemenea." Putin sfatuieste Europa sa imprumute Uraina spunand ca Rusia a imprumutat deja cu 2 miliarde de dolari Belarusul. "Totodata Europa trebuie sa faca Ucraina sa inteleaga ca trebuie sa se comporte int-un mod normal si civilizat si nu trebuie sa inchida tranzitul spre tarile europene, in ciuda dorintei arzatoare de a primi gaz mai ieftin decat pretul pietii. Europa nu trebuie sa spuna Rusiei ca trebuie sa ne vindem produsele degeaba. Europa trebuie sa dea un semn clar Ucrainei pentru a se comporta intr-un mod civilizat ", a spus Putin. " Multa lume a crezut in timpul revolutiei portocalii ca vor avea o viata mai buna, ca vor scapa de coruptie, ca tara lor se va misca intr-o directie a relatilor de piata normale si institutile democratiei se vor intari. Multi din ei sunt dezamagiti azi. Liderii politici nu s-au ridicat la nivelul sperantelor oamenilor, ba chiar i-au dezamagit. Lupta politica poate fi vazuta ca o lupta intre clanuri care doresc sa-si faca ambitiile personale si sa aiba acces la bani, incluzand din vanzarea gazului rusesc ", a mai precizat Putin. El a mai spus ca Rusia ar dori sa participe la privatizarea sistemului de transport al gazelor, eventual chiar si in cadrul unui consortiu international din care sa faca parte si Germania, Italia, Franta sau ca un sistem de inchiriere al acestuia pe o perioada indelungata.

Rezumat si traducere din Pravda.ru


UPDATE: Ucraina a oprit iar tranzitul de gaze. Urmarile acestor jocuri probabil ca vor fi destul de triste. Provocarea a atins maximul ei.

Cele trei greseli ale mandatului Bush, recunoscute in ultima conferinta de presa

In ultima conferinta de presa sustinuta la Casa Alba, presedintele George Bush s-a referit la greselile facute in timpul mandatului sau, dar si la rezultatele economice ale Statelor Unite, politica promovata de acestea pe plan international si actuala criza financiara. In opinia liderului american, au fost facute trei mari greseli cat timp a ocupat functia de presedinte al Americii. Inchisoarea Abu Ghraib si scandalul pe aceasta tema au fost "o mare dezamagire", ca si faptul ca nu s-au gasit arme de distrugere in masa in Irak. George Bush a declarat ca o alta greseala a fost desfasurarea afisului cu "misiune indeplinita" pe un portavion american in mai 2003, dupa primele etape ale razboiului din Irak, ca si unele din declaratiile sale. Totodata, Bush a admis ca a fost o mare eroare cererea inutila de a reforma sistemul de pensii dupa alegerile din 2004 si a adaugat ca ar fi trebuit sa incerce adoptarea unei legislatii privind imigratia. "Multumesc ca imi oferiti sansa de a-mi apara bilantul, pe care il consider bun si puternic" - a precizat Bush, citat de agentiile internationale de presa. Totodata, Bush a atacat elitele si formatorii de opinie care l-au acuzat ca a adus daune pozitiei Statelor Unite in lume. Referindu-se la Barack Obama, Bush l-a catalogat "un om inteligent si ferm".

Nota blog: Dar marea rusine a Americii ramane administratia Bush.

Sursa:hotnews

Obama se pregateste sa inchida Guantanamo

Presedintele american ales Barack Obama isi va incepe mandatul cu decizia de inchidere a inchisorii Guantanamo, anunta doi dintre consilierii sai, citati de Associated Press. Totusi, pana la inchiderea efectiva a centrului de detentie, va fi cale lunga. Intr-un interviu acordat de Obama saptamana trecuta, el vede ca o provocare finalizarea operatiunii in primele 100 de zile de mandat.

Sursa:hotnews

Cei mai proşti pompieri din lume

Pompierii din oraşul german Syke şi-au câştigat cu uşurinţă renumele de cei mai proşti pompieri din lume după ce sediul unităţii lor a luat foc şi a ars până în temelii.

Toate maşinile pompierilor au fost distruse în incendiu, iar pentru stingerea flăcărilor a fost nevoie de intervenţia a 250 de pompieri din oraşele apropiate. Investigatorii cred că incendiul a fost provocat de pompieri în timpul unui exerciţiu, sau de un scurt circuit. Incendiul a provocat pagube de peste 3 milioane de euro.

Acesta nu e primul incendiu în care aceştia au rămas fără maşini. În 1994 sediul a fost reconstruit după un incendiu la fel de devastator, pompierii alegându-se şi cu maşini noi după ce, cele vechi au fost distruse de flăcări.

Sursa:libertatea.ro

Elena Udrea: "Ca o minima dovada de patriotism, sa facem turism la noi acasa!"

Elena Udrea, ajunsa Ministru al Turismului, probabil in urma unor vaste cunostinte geografice si manageriale, cea supranumita de presa "blonda de la Cotroceni" i-a indemnat pe conationali ca, in semn de patriotism, sa-si petreaca vacantele in Romania. Dar ea nu mentioneaza ca romanii cheltuie mult mai putin intr-o vacanta in strainatate decat in Romania. Uita sa mentioneze ca conditiile de cazare in alte tari europene sunt mult peste cele din Romania. Cu alte cuvinte, in tara noastra raportul pret-calitate lasa mult de dorit. Iar aceste indemnuri ale "blondei de la Cotroceni" sunt populism ieftin.

luni, 12 ianuarie 2009

Poliţia britanică poate accesa calculatoarele cetăţenilor fără un mandat judiciar

Poliţia din Marea Britanie a primit permisiunea să acceseze calculatoarele cetăţenilor fără un mandat judiciar, o măsură criticată de organizaţiile pentru drepturi civile, relatează The Independent, citat de MEDIAFAX.

În plus, miniştrii pregătesc un plan care ar permite poliţiei europene să acceseze calculatoare din Marea Britanie.
Poliţia argumentează că supravegherea de la distanţă este esenţială pentru contracararea hackerilor şi a pedofiliei.

Accesarea calculatoarelor de la distanţă poate fi realizată prin trimiterea unui e-mail care conţine un virus informatic.Luna trecută, liderii europeni au acceptat în principiu să permită poliţiei să acceseze calculatoarele suspecţilor în spaţiul Uniunii Europene.


Sursa:urbanviorel.ro

Tony Blair, candidat la funcţia de preşedinte al UE

Asa cum anticipam la momentul trecerii sale la catolicism, Tony Blair este sustinut in a deveni viitorul presedinte la UE. Acest lucru e realizabil doar daca toate statele vor ratifica anul acesta tratatul de la Lisabona, intrucat acest tratat creeaza aceasta functie. Momentan, presedintia UE este semestriala si e detinuta de Cehia.
Sursa

Inca o dovada a dispretului care ii este acordat presedintelui Basescu de marii lumii

Desi nu era nevoie, avem inca o dovade a dispretului cu care este tratat Traian Basescu de marile cancelarii ale lumii. Iata unde ne-a dus politica infantila a lui Basescu dupa 4 ani de gafe si orgolii nemasurate. Cititi aici.

Tomberonul si gunoiul.

OTV, o televiziune care si-a format o categorie de spectatori nefericiti si justitiari, ce-si strica noptile vizionand emisiuni in care toti isi dau cu presupusul in a face dintr-o sinucidere o crima, sau a acuza tot felul de oameni ca ar fi implicati in mizeriile prezentate. Si suna romanii in draci, sa-i umple buzunarele "mogulului" din Caracal. In privinta incidentului de aseara, pe care nu l-am vizionat in direct, dar "informatorii" au avut grija sa ma anunte ca se intampla ceva, nu pot decat sa-i dau dreptate lui Tolea, un om a carui viata a fost terfelita si continua sa fie terfelita de OTV si de taratura numita Magda, a carei probitate morala nu ca lasa de dorit, ci chiar nu exista. Omul a vrut sa arate simbolic ca OTV-ul e un tomberon de gunoi, iar cei ce fac parte din aceasta televiziune sunt gunoaiele care mustesc. Noi il credem.

China nu mai finanteaza Statele Unite

China a cumparat in ultimii ani bonuri de Trezorerie americane in valoare de peste 1000 miliarde de dolari insa, ca efect al crizei financiare, Beijingul incepe sa-si tina banii acasa. Acest lucru va fi resimtit direct de catre debitorii americani, conform New York Times.

In ultimii cinci ani China a cheltuit a saptea parte din profiturile sale economice pe "imprumutarea" altor state, cu precadere a Americii; in septembrie 2008 a surclasat Japonia de pe pozitia de cel mai mare detinator extern de bonuri de Trezorerie.

Reorientarea politicii chineze vine intr-un moment rau pentru americani, in conditiile in care Barack Obama, presedintele ales al Americii, a anuntat un posibil deficit de pana la 1000 de miliarde "in anii ce vor urma". In mod normal chinezii ar fi fost primii care sa acorde imprumuturi Americii in aceasta situatie.

Sursa:Ziare.com

Israelul foloseste bombe cu fosfor alb

Doctorii din Gaza au spus reporterilor Al Jazeera ca oamenii au suferit arsuri puternice prin folosirea controversatului fosfor alb. Organizatiile pentru drepturile omului spun ca fortele israeliene au folosit aceasta munitie, care poate arde carnea pana la os, in recentele atacuri din Gaza City si Jabaliya.

Nu cred ca mai are sens sa dezbatem cate legi sau tratate incalca Israelul, sau ce justifica oamenii politici din Israel. Stirea completa aici.

duminică, 11 ianuarie 2009

Orban joaca totul pe o carte. Admirabil gest.

Satul de deciziile partizane si de interesele personale ale lui Tariceanu, care primeaza inaintea intereselor partidului, Ludovic Orban a considerat ca e timpul sa dezgroape securea razboiului in PNL, deocamdata intr-o faza eleganta. Admirabil gestul sau, cu atat mai mult cu cat, prin asta, isi joaca viitorul in PNL. Cale de intors nu prea mai este. Vezi interviul privitor la asta.

Lauda coruptiei. Numirea lui Virgil Ardelean.

Numirea lui Virgil Ardelean la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul de Interne de catre Gabriel Oprea a pus jar pe focul ce mocnea in randul aliantei "contra naturii". Controversatul personaj este acuzat de implicare in nenumarate scandaluri si anume:
  • dezinformarea ministrului de interne, Gavril Dejeu, în tentativa de lovitură de stat din timpul mineriadei din 1999. El era răspunzător cu culegerea informaţiilor privind efectivele minerilor, modul lor de acţiune, traseele pe care acestia intenţionau să le parcurgă.
  • în anul 2001, numele său a fost vehiculat în raportul pe care l-a prezentat Ovidiu Grecea, şeful Corpului de Control al primului ministru, secret condus de Ardelean fiind acuzat că face poliţie politică. "Prin usurinţa cu care s-a aprobat în şedinţa Guvernului prevederea referitoare la numirea funcţionarilor acoperiţi în cadrul structurilor guvernamentale, numiri efectuate la propunerea lui Virgil Ardelean, numai cu aprobarea ministrului Ioan Rus, s-au creat premisele infiltrării în structurile statului a unor persoane care să satisfacă interese personale", se arăta în raportul respectiv.
  • a fost acuzat de muşamalizarea anchetei în dosarul Sintofarm, acoperindu-l pe generalul Toma Zaharia. În acelaşi raport al lui Ovidiu Grecea se scrie: "Gen. Virgil Ardelean îl are la mână pe secretarul de stat Toma Zaharia privind afacerea SINTOFARM, afacere despre care ştie şi gen. Berechet, secretar de stat în Ministerul de Interne".
  • în studiul "Controlul şi supravegherea serviciilor secrete în România", prezentat la Geneva în februarie 2003 de către Larry Watts, se făcea o analiză a evoluţiei serviciilor secrete româneşti în ultimii ani, pe baza unor informaţii publice şi a unor evaluări personale. Watts semnalează că în activitatea serviciului condus de Ardelean sunt cele mai mari ilegalităţi.
  • în septembrie 2003, el a fost acuzat că a cerut lui Ioan Amarie, procurorul general al PNA, să dispună ascultarea telefoanelor agenţiilor de presă MEDIAFAX şi AM PRESS, pe motiv că aceste interceptări l-ar ajuta să depisteze o presupusă activitate subversivă a inspectorului principal de poliţie, Constantin Duvac, din IGP.
  • în anul 2004, Virgil Ardelean a fost acuzat de fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, că le-a înscenat întregul dosar, deoarece au refuzat să plătească pe adjuncţii chestorului Ardelean.
Daca "Vulpea" este atat de incarcat, ce putem spune despre cel care l-a numit?

Sursabibliografica:ro.wikipedia.org

Mediafax