marți, 13 ianuarie 2009

Arhiepiscopia Alba Iulia ii răspunde lui Marko Bela: "Dumnezeu n-are naţionalitate şi este Părintele nostru, al tuturor"

Arhiepiscopia de Alba Iulia a precizat marţi, intr-un comunicat, că este dreptul comunităţii ortodoxe din localitatea Miercurea Nirajului, Mureş, să aibă o biserică, in replică la o afirmaţie a lui Marko Bela, potrivit căreia construcţia bisericii va duce la tensiuni interetnice. "Comunitatea Ortodoxă din Miercurea Nirajului, pe terenul ce-l posedă in mijlocul oraşului, conform unor hotărari judecătoreşti definitive, doreşte să construiască o mică biserică. Ţinem să precizăm că aceasta acţiune n-are nici conotaţie etnică şi nici politică. Dacă nu se ştie, spunem noi: in Budapesta, există in zona centrală o biserică ortodoxă maghiară. O biserică in care este proslăvit Hristos - Domnul Păcii, nu poate aduce invrăjbire etnică ci, dimpotrivă, armonie şi iubire", se arată in comunicat, transmite corespondentul NewsIn. Arhiepiscopia de Alba Iulia condamnă decizia autorităţilor locale care incearcă să impiedice ridicarea lăcaşului. "Intr-o lume in care am scăpat de comunism, cand nu puteam construi biserici in oraşe, ne miră inverşunarea organelor locale care vor să ne impiedice să construim o biserică pe proprietatea noastră. Sperăm ca luciditatea şi bunul simţ să biruie. Dumnezeu ne va ajuta să construim această biserică, in care intenţionăm să ne rugăm şi in limba maghiară, pentru că Dumnezeu n-are naţionalitate şi este Părintele nostru, al tuturor", se arată in documentul Arhiepiscopei.Prezent la Targu Mureş la sfarşitul săptămanii trecute, Marko Bela a afirmat că nu este de acord cu ridicarea bisericii.

Sursa: ziua.ro

Nota blog: Diavolul se simte amenintat din nou, cand un nou locas de inchinare Domnului se construieste. Iar prin purtatorul sau de cuvant, Marko Bela, face tot posibilul sa impiedice asta.
Piei Satano!

Niciun comentariu:

Mediafax