- dezinformarea ministrului de interne, Gavril Dejeu, în tentativa de lovitură de stat din timpul mineriadei din 1999. El era răspunzător cu culegerea informaţiilor privind efectivele minerilor, modul lor de acţiune, traseele pe care acestia intenţionau să le parcurgă.
- în anul 2001, numele său a fost vehiculat în raportul pe care l-a prezentat Ovidiu Grecea, şeful Corpului de Control al primului ministru, secret condus de Ardelean fiind acuzat că face poliţie politică. "Prin usurinţa cu care s-a aprobat în şedinţa Guvernului prevederea referitoare la numirea funcţionarilor acoperiţi în cadrul structurilor guvernamentale, numiri efectuate la propunerea lui Virgil Ardelean, numai cu aprobarea ministrului Ioan Rus, s-au creat premisele infiltrării în structurile statului a unor persoane care să satisfacă interese personale", se arăta în raportul respectiv.
- a fost acuzat de muşamalizarea anchetei în dosarul Sintofarm, acoperindu-l pe generalul Toma Zaharia. În acelaşi raport al lui Ovidiu Grecea se scrie: "Gen. Virgil Ardelean îl are la mână pe secretarul de stat Toma Zaharia privind afacerea SINTOFARM, afacere despre care ştie şi gen. Berechet, secretar de stat în Ministerul de Interne".
- în studiul "Controlul şi supravegherea serviciilor secrete în România", prezentat la Geneva în februarie 2003 de către Larry Watts, se făcea o analiză a evoluţiei serviciilor secrete româneşti în ultimii ani, pe baza unor informaţii publice şi a unor evaluări personale. Watts semnalează că în activitatea serviciului condus de Ardelean sunt cele mai mari ilegalităţi.
- în septembrie 2003, el a fost acuzat că a cerut lui Ioan Amarie, procurorul general al PNA, să dispună ascultarea telefoanelor agenţiilor de presă MEDIAFAX şi AM PRESS, pe motiv că aceste interceptări l-ar ajuta să depisteze o presupusă activitate subversivă a inspectorului principal de poliţie, Constantin Duvac, din IGP.
- în anul 2004, Virgil Ardelean a fost acuzat de fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, că le-a înscenat întregul dosar, deoarece au refuzat să plătească pe adjuncţii chestorului Ardelean.
Sursabibliografica:ro.wikipedia.org
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu