sâmbătă, 21 martie 2009

Demonizarea Americii

America (SUA) a fost candva tara tuturor posibilitatilor. Acum e tara tuturor dezaxatilor. Sectele si cultele se infiinteaza pe banda rulanta. Este si cazul pe care dorim sa-l evidentiem acum. Sinuciderea, avortul, canibalismul si sodomia nu sunt termeni pe care cineva sa-i asocieze vreodata cu o Biserica. Aceasta daca Biserica in cauza nu e Biserica Eutanasiei. Biserica Eutanasiei (The Church of Euthanasia) tine aceste patru principii ca stalpi de baza ai credintei lor, avand ca porunca principala “Sa nu procreezi”. Cu mai multe sloganuri, cum ar fi: "Salveaza planeta, sinucide-te" incearca sa atraga tineri debusolati de lipsa solutiilor din viata lor. Si cum sistemul nu ofera alternative, chiar reusesc.

Legalizarea eutanasiei, pregatita de proiectul noului Cod penal

Incet, dar sigur, noul Cod penal face loc adoptarii unei legi privind acceptarea eutanasierii ca practica medicala. Sub denumirea ”Uciderea la cererea victimei”, articolul 188 din proiectul Codului penal prevede ca „uciderea savârsita la cererea explicita, serioasa, constienta si repetata a victimei care suferea de o boala incurabila sau de o infirmitate grava atestate medical, cauzatoare de suferinte permanente si greu de suportat, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 7 ani. Fapta la care face referire acest articol al proiectului Codului penal poarta denumirea consacrata de ”eutanasie”, termen pe care codul evita sa-l utilizeze, din motive lesne de înteles. Potrivit Dictionarului explicativ al limbii române, editia 1998, prin ”eutanasie” se întelege ”metoda de provocare a unei morti nedureroase unui bolnav incurabil pentru a-i curma o suferinta îndelungata si grea”.

UE nu apără Estul de băncile din Vest

Banii pe care România i-ar putea lua de la Fondul Monetar Internaţional riscă să se scurgă spre băncile-mamă din străinătate.

La Summitul UE de la Bruxelles, liderii europeni nu au acceptat ieri să le impună băncilor-mamă restricţii în a-şi scoate banii din ţările în care şi-au deschis subsidiare, în ciuda insistenţei statelor din Est, printre care şi România.

Băsescu: „Am fi vrut o formulare mai puternică”

„Noi am fi dorit o formulare mult mai puternică, o precizare expresă ca băncilor-mamă să li se recomande să nu-şi repatrieze banii investiţi din pieţele care au investit în filialele lor”, a spus preşedintele Traian Băsescu la finalul Consiliului European. „Formularea de compromis” din concluziile summitului, cum a numit-o şeful statului, se referă însă la faptul că „sprijinul acordat băncilor-mamă nu ar trebui să implice restricţii ale activităţilor filialelor din ţări UE-gazdă”.

În lipsa unei recomandări clare către băncile-mamă, România por neşte în negocierile cu FMI cu riscul ca banii care vor fi eliberaţi de BNR către subsidiare să fie absorbiţi rapid de băncile străine. Pe 11 martie, Băsescu garanta la Antena 3 că „nu se va elibera din rezerva BNR nici un euro, dacă nu se realizează un acord între FMI şi băncile-mamă ca banii să nu fie scoşi din ţară şi trimişi la bănci din alte ţări”. evz.ro

O alta cacialma marca Basescu

Cu toate că fiica mezină a preşedintelui Traian Băsescu şi-a anunţat doar de curând candidatura independentă la Parlamentul European, informaţiile din teritoriu dovedesc faptul că această rocadă politică a fost pregătită de către PDL de mai mult de două săptămâni. Se spune ca membrii OTPDL au început să strângă semnături pentru candidatura ei independentă în urmă cu două săptămâni, fiind văzuţi de cetăţeni mai ales în zona pieţei Mărăşti din Cluj. Chiar şi preşedintele filialei clujene a partidului democrat liberal, dl. Daniel Buda, a declarat joi pentru un cotidian clujean faptul că organizaţia de tineret a partidului se va ocupa de strângerea de semnături.

Dacă informaţia se va confirma, tot acest circ politic centrat în jurul mezinei Băsescu se dovedeşte a fi doar un alt episod din marea cacealma politică marca Băsescu.

Sursa:napocanews

Capul UDMR Marko Bela îl premiază pe unul dintre agresorii lui Mihăilă Cofariu, din martie 1990

Pal Cseresznyes este unul dintre maghiarii care l-au maltratat si mutilat pe Mihailă Cofariu în 20 martie 1990, la Târgu Mureş. Condamnat la 10 ani inchisoare el a fost gratiat de un fost presedinte, pe numele lui Emil Constantinescu. Mihaila Cofariu este in continuarea paralizat. Nimanui nu-i pasa.

Pal Cseresznyes, pe langa faptul ca este premiat de UDMR pentru distrugerea unui om pe viata mai este si preşedintele de onoare al organizatiei extremiste “Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”, interzisa in Canada si Slovacia.

Vezi un articol cutremurator

vineri, 20 martie 2009

Cand se sesizeaza parchetul?

Comunicarea sau raspandirea prin orice mijloace de stiri date sau informatii false ori de documente falsificate , asta e definitia corecta pe care o da Codul Penal faptelor savarsite de anumiti analisti, jurnalisti si politicieni romani care prin canale mass-media, improsca cu stiri panicarde privitoare la criza economica si financiara, ce induc in eroare populatia si mentin o stare de spaima, de nesiguranta, de anxietate, de incordare. Cand se va sesiza parchetul general cu privire la aceasta fapta incriminata de CP romanesc? De unde se vede ca aceasta stare de lucruri convine de minune anumitor cercuri si grupuri de interese. Din pacate, aceasta institutie care ar trebui sa reprezinte interesele statului roman, se preface ca lucreaza si chiar o face din cand in cand, dar cu permanenta grija de a nu deranja potentatii zilei.

La fel se intampla si in restul lumii.

joi, 19 martie 2009

Razbunarea lui Basescu, prompta

Alina Mungiu Pippidi a fost radiata de PDL Iaşi pe lista candidaţilor la alegerile din 7 iunie, a anunţat joi preşedintele organizaţiei, Dan Cârlan, intr-un comunicat de presa. Alina Mungiu a fost unul dintre cei mai virulenţi critici ai Elenei Băsescu, care îşi anunţase intenţia de a participa la alegerile pentru PE pe listele PDL.

Ieri, fiica cea mică a preşedintelui a demisionat din partid şi şi-a anunţat candidatura ca independent. Unul dintre motivele invocate a fost faptul că nu a vrut să pună partidul în situaţia de a alege între ea şi intelectuali, făcând astfel trimitere la Alina Mungiu, cea care a atacat-o recent.

Masura luata, se crede, este urmare a interventiei lui Traian Basescu, ca raspuns la atacul Alinei Mungiu la adresa "brandului" Basescu.

America devine o natiune fara Dumnezeu?


Grupul americanilor atei a fost, pana de curand, trecut cu vederea de publicul larg si de politicienii in cautare de voturi.

In ultimii ani insa, ateii si-au afirmat prezenta pe scena politica, infiintand grupuri de lobby in Washington DC la fel ca gruparile religioase, tintind spre o mai mare vizibilitate. Prin urmare, politicienii s-au reorientat, scrie cotidianul britanic The Guardian.

In discursul sau inaugural, presedintele Barack Obama a descris America drept o "natiune de crestini si musulmani, evrei si hindusi ...si non-credinciosi". Pana si candidatul la prezidentiale, mormonul Mitt Romney, a avut indoieli cu privire la omiterea, din discursul sau politic, a ateilor si agnosticilor.

Acestia sunt primii pasi. Va mai dura pana cand America va avea un presedinte agnostic, insa macar devine mai toleranta cu ateii. Este o maturizare fortata, intrucat nici o grupare religioasa din SUA nu creste mai repede decat grupul celor care nu au nici o religie.

Potrivit ultimului sondaj American Religious Identification, publicat saptamana trecuta de Trinity College, numarul americanilor non-religiosi s-a dublat din 1990 incoace, in vreme ce numarul celor care se definesc drept atei sau agnostici s-a triplat in aceeasi perioada.

30% dintre americanii casatoriti nu au avut parte si de o casatorie religioasa, si 27% nu asteapta o inmormantare religioasa. Ironia este ca, pe masura ce tara devine mai laica, politica americana are tendinta sa ramana intepenita in agresivitatea religioasa.

In lucrarea "Society without God: What the Least Religious Nations Can Tell Us About Contentment" (Societatea fara Dumnezeu: Ce ne pot spune societatile cele mai putin religioase despre multumire), sociologul Phil Zuckerman scrie ca in tarile laice din Scandinavia religia este privita cu "indiferenta benigna".

Are loc un consens in loc de un razboi cultural. Nu la fel se intampla si in Statele Unite. Potrivit sondajului American Religious Identification, crestinismul pierde teren in SUA, insa crestinismul evanghelic nu. O treime dintre americani sunt crestini renascuti.

Intre timp, bisericile traditionale, cele care ar putea actiona drept o punte intre americanii religiosi si non-religiosi, isi pierd din influenta. "Aceste tendinte sugereaza o miscare inspre credintele mai conservatoare si in special catre o privire mai evanghelica printre crestini", incearca autorii studiului sa explice fenomenul.

Intr-un sens, exista o relatie aproape simbiotica intre laici si religiosi. Nou-organizatii atei si agnostici din America au fost mobilizati de republicanii extrem de vocali in chestiuni religioase ai epocii Bush. Religia este, mai mult ca oricand, legata de alegerile politice mai degraba decat de istoria familiala.

Asta inseamna ca religia nu va disparea. Laicitatea americana este definita de opozitia la religie. Non-credinciosii americani devin un grup organizat, insa, pe cat de mult vor sa scape de religia organizata, cu atat de mult nu pot sa o ignore.

miercuri, 18 martie 2009

IPS Bartolomeu Anania - 88 de ani. La Multi Ani!

O figura inconfundabila a Ortodoxiei, om de inalta tinuta morala si duhovniceasca, un roman adevarat. Dumnezeu sa-l tie multi ani cu sanatate!

România, campioană europeană la evaziune fiscală

Romania este tara din Uniunea Europeana cu cel mai ridicat nivel al evaziunii fiscale. Potrivit lui Ioan Cezar Coraci, presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania, tara noastra ocupa detasat primul loc pe acest segment, cu un procent de 21%. Media Uniunii Europene in ceea ce priveste sustragerea de la plata taxelor catre stat este de 8% - 10%.

“Una din sursele neexploatate de venituri in Romania este evaziunea fiscala, si ar putea sa fie o sursa importanta de finantare a programului anti-criza”, a declarat, pentru Capital.ro, Ioan Cezar Coraci.

Dar individul nu spune ca fiscalitatea cocoseaza si impovareaza IMM-urile. O destindere a fiscalitatii ar duce cu siguranta la cresterea incasarilor la bugetul de stat.

"Corectitudine politica" stupida

Folosirea cuvintelor "doamna" si "domnisoara" a fost interzisa de liderii Uniunii Europene, pentru ca nu sunt corecte din punct de vedere politic, scrie Daily Mail in editia electronica. Masura a fost justificata prin faptul ca folosirea acestor cuvinte are conotatii sexiste, iar Parlamentul European incearca sa creeze un limbaj neutru. Decizia a fost adusa la cunostinta politicienilor europeni (scrie publicatia citata) prin intermediul unei brosuri......

Potrivit Daily Mail, noul set de reguli nu se opreste aici. Astfel, expresia "man-made" (facut de om/barbat) trebuie inlocuita cu "artificial" sau "sintetic", "air hostesses" (stewardese), cu "insotirori de zbor" (flight attendants). De asemenea, "statesmen" (oameni/barbati de stat) se va inlocui cu "lideri politici", iar "sportsmen" (sportivi), cu "atleti". Nu au fost omise nici cuvintele "fireman" (pompier), "policeman" (politist) si "policewoman" (politista), pentru ultimele doua cerandu-se inlocuirea cu "ofiteri de politie". Singurele care au scapat, comenteaza cu umor publicatia britanica, sunt "chelner" si "chelnerita", asa ca, atunci cand vor comanda o cafea, europarlamentarii nu isi vor face probleme legate de modul de adresare. Contactat de Daily Mail, europarlamentarul scotian conservator Struan Stevenson a descris noile masuri drept "nebunia corectitudinii politice". "Sincer, este ridicol. Am vazut insitutii europene care au incercat sa interzica cimpoaiele si care doreau sa dicteze forma pe care trebuie sa o aiba bananele, dar, acum, par decisi sa ne spuna si ce cuvinte, din limba noastra, avem voie sa folosim", a mai spus politicianul. La randul sau, un alt politician britanic, Philip Bradbourn a precizat ca se va interesa cine a autorizat publicarea brosurii, pe care a caracterizat-o ca o "risipa din banii contribuabilor europeni". "Nu voi lua parte la aceasta. Voi continua sa imi folosesc limba natala si expresiile pe care le-am folosit toata viata", a declarat Bradbourn. ziua.ro

EBA, o marca pentru Bruxelles


Elena Basescu pleaca din PD-L, o surpriza pe care a anuntat-o si batranul Basescu aseara, intr-un interviu televizat. Ea va participa ca independent la europarlamentare si mai mult ca sigur ca mizeaza pe compasiunea doamnelor si domnisoarelor care si-au facut un obicei de a uza ecranele televizoarelor cu privirea critica si intepatoare. Si s-ar putea sa gaseasca destule care sa-i acorde votul. Doamne fereste!

Comunismul - alternativa la capitalismul aflat in criza?

Pe masura ce toata lumea se straduieste sa gaseasca o solutie miraculoasa la actuala criza economica mondiala, o noua idee isi face loc in mai toate discutiile: ar putea fi comunismul o alternativa reala la esecul spectaculos al capitalismului?

In conditiile in care sute de mii de persoane isi pierd locurile de munca si casele si autoritatile arunca cu miliarde de dolari si euro in banci doar-doar nu vor falimenta, capitalismul liberal isi arata pe deplin hibele.

Tot mai multi experti sustin ca "visul" capitalismului se incheie prin cea mai mare criza din ultimele decenii, iar lumea se trezeste la un nou soi de socialism, in care guvernele, tot mai autoritare, preiau controlul sistemului financiar pentru a-l feri de propriile actiuni nebunesti.

Nu este deci de mirare ca tot mai multi se intreaba care ar fi alternativa la un sistem care si-a dovedit atat de spectaculos esecul.

Partidele comuniste din toate colturile lumii sustin ca ele detin cheia problemei.

"Orice solutie la criza pregatita de capitalisti si guvernele lumii va ramane o solutie in interiorul capitalismului. Nu va fi o solutie pentru clasele populare. Ca in orice criza, muncitorii si saracii platesc - in vreme ce capitalul financiar este salvat cu sume uriase", explicau in urma cu ceva timp comunistii europeni in publicatia online Anarkismo.net.

Luni, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca actuala criza economica si financiara ar putea marca finalul unui sistem ale carui baze au fost puse in urma cu 500 de ani, asezand economia pe baze noi, post-capitaliste.

Toata lumea anunta sau spera in sfarsitul sistemului capitalist, oferind comunismul drept alternativa.

Colegiul Birkbeck din Londra a luat aceste sugestii in serios si a organizat un simpozion care si-a propus sa analizeze la modul cel mai serios alternativa comunista, noteaza The Guardian.

Comunismul este o idee care ne insoteste, in forme diferite, de mii de ani. Adevarata provocare este sa descoperim ce pot insemna in ziua de astazi concepte precum voluntariat egalitaritarist, detinerea in comun a modalitatilor comune de productie, abolirea societatii structurate pe clase.

In primul rand, ramane deschisa intrebarea cu privire la rolul statului si economiei.

In vreme ce unii experti insista pe crearea unor noi miscari politice departe de guvernare, altii sustin ca exemple precum Bolivia si Venezuela arata ca, prin preluarea puterii, o miscare progresista, radicala, poate sa supravietuiasca chiar si cand se confrunta cu fortele reactionare.

Aceste exercitii de imaginatie merg si mai departe, cantarind problema organizarii. E greu de imaginat cum se poate crea un nou partid comunist, insa fara acesta, ideea de comunism ramane exact asta, o idee.

Separarea promisiunilor comunismului de dezastrele secolului XX nu este o sarcina usoara. Cine se declara comunist zilele acestea face dovada unui curaj iesit din comun. Trebuie insa facuta o alegere. Daca o noua lume este posibila, aceasta va lua forma in urma unei alegeri, nu in teorie.
sursa: ziare.com

marți, 17 martie 2009

"Intransigenta" merge mana in mana cu interesul material

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, avertizează deschis companiile din România să nu mizeze pe clemenţa Fiscului, invocând criza. Controalele de rutină vor fi „la sânge“ şi se vor înmulţi. Nimeni nu va primi păsuiri, iar executările silite se vor accelera.

Când încasările la buget sunt în cădere liberă, prognoza de creştere economică se apropie tot mai mult de zero, accesarea fondurilor europene este încă la statutul de intenţie frumoasă, iar o majorare semnificativă a taxelor şi impozitelor nici nu poate fi pusă în discuţie, singura soluţie pentru a evita golirea vistieriei publice pare a fi în curtea Fiscului.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, declară că nu va acorda tratamente preferenţiale la plata taxelor, aşa cum ar dori mediul de afaceri, invocând dificultăţile generate de criza economică. Blejnar spune că legislaţia nu permite niciun fel de înlesniri în acest moment şi îi avertizează pe cei care speră la mai multă indulgenţă din partea ANAF că nu bat la uşa potrivită. Pe de altă parte, consultanţii fiscali reclamă înăsprirea controalelor, rigiditatea angajaţilor statului în discuţiile cu firmele şi îi sfătuiesc pe cei care se consideră victime ale abuzurilor să aibă mai mult curaj în lupta cu Fiscul. capital.ro

Nu mai e nici un secret ca executarile silite si licitatiile sunt facute la secret, pentru ca sa imbogateasca pe angajatii fiscului, a bancilor si apropiatilor lor. Averi intregi sunt confiscate si vandute la preturi de nimic celor din "gasca". Totul este bine organizat, ca intr-un veritabil sistem mafiot, incat sa nu poata patrunde vreun amator din afara sistemului.

Ion Iliescu despre Cozmin Gusa: Un strainas si un mercenar de care nu avem nevoie

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a atacat dur, luni, pe Cozmin Gusa, pe care l-a numit "strainas si mercenar", excluzand o posibila revenire a fostului secretar general al social-democratilor in partid.

Intrebat cum comenteaza implicarea lui Cozmin Gusa in strategia electorala a PSD, Iliescu a raspuns: "Nu avem nevoie de mercenari in partid. Ar fi o mare greseala sa apelam la strainasi si la mercenari".

Fostul sef de stat a spus ca PSD nu este 'un partid de handicapati' si nu are nevoie de ajutorul lui Gusa.

In opinia sa, partidul are suficienti specialisti care pot lucra pentru strategia electorala, astfel incat nu este nevoit sa apeleze la persoane din exterior. Si, in plus, "sa apeleze la cine? Se poate asa ceva?", s-a intrebat fostul lider al PSD. Sursa: hotnews

Grotescul obedientei

"Piticul" Boc, "tipul de supravalet" dupa cum bine il caracteriza Octavian Paler intr-o emisiune de la Antena 3, nu pierde nici o ocazie sa-si arate obedienta fata de stapanul sau, Traian Basescu. Deunazi, a afirmat ca "Traian Basescu nu poate fi batut, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa se incerce", la B1 Tv. "PD-L il sustine pe Traian Basescu pentru un al doilea mandat ca presedinte al Romaniei", a subliniat Boc, ca si cum lumea nu ar sti asta, sau mai bine zis, ca si cum PD-L nu ar fi mosia lui Basescu.

luni, 16 martie 2009

Senatorii si-au dovedit lasitatea


Senatorii au fugit luni de responsabilitatea votarii controversatei legi privind introducerea pasapoartelor biometrice, coalitia nereusind sa-si mobilizeze proprii alesi, spre hazul Opozitiei, transmite Antena 3. De doua ori s-ar recurs la procedura de vot si tot de atatea ori nu a fost intrunit numarul minim de 69 de voturi necesar pentru caracterul organic al acestui act normativ. Drept urmare, masura a fost adoptata tacit in plenul Senatului, in varianta venita de la Guvern. Problema a fost astfel pasata Camerei Deputatilor, fara ca senatorii sa fi votat efectiv aceasta lege.

Daca s-ar pedepsi nesimtirea si lasitatea, toti ar fi in puscarie!

PARINTELE IUSTIN PARVU CĂTRE SENATORII ROMÂNIEI: "Noi credem că fiecare poate să-şi păstreze conştiinţa fără să atace caracterul neamului românesc"


Domnilor senatori,

cu multă părere de rău pentru că din pricina neputinţelor trupeşti nu mă găsesc în mijlocul onoratului Senat al României, îmi exprim de aici, din chilia mea din Mănăstirea Petru Vodă, către domniile voastre frământările şi controversele care preocupă societatea noastră creştin-ortodoxă şi la care am contribuit în mare par

Domnilor senatori,

rugându-vă să mă iertaţi, găsesc de cuviinţă să vă adresez sentimentele mele de ortodox român şi mărturisitor: ne găsim în faţa unor stări de lucruri cu totul neobişnuite. Nu e vorba de o problemă financiară, economică sau teritorială, ci este vorba despre ducerea unei naţiuni spre pierzanie, este vorba despre un act care are urmări asupra copiilor şi nepoţilor noştri. Poporul nostru a fost un popor cinstit, care nu a vătămat şi nici nu a atacat alt popor în istorie. Noi, şi eu personal, nu suntem împotriva cipurilor şi a sistemelor biometrice - să facă cine ce crede în ţara lui. Însă pentru noi, pe lîngă Constituţia oficială, avem o Constituţie care se bazează pe conştiinţa Ortodoxiei, o Constituţie mai presus de om.

Noi nu avem nevoie de sisteme de control - de acte de identitate electronice, de cărţi de identitate, de carnete de conducere electronice, ş.a.m.d. Controlul nostru este Adevărul şi Dreptatea cu care ne-am născut din liberul arbitru cu care ne-a creat bunul Dumnezeu. Cine vrea poate să-şi construiască viaţa cum doreşte: să-şi pună fluturi în vârful nasului, bicicletă la ureche sau să strige pe străzile Bucureştiului: “Vrem incest! Vrem uciderea pruncilor! Vrem homosexualitate! Vrem să avem cipuri!”. Noi credem că fiecare poate să-şi păstreze conştiinţa fără să atace caracterul neamului românesc.


Domnilor senatori,

dumneavostră reprezentaţi ţara şi neamul - trecutul, prezentul şi viitorul. Domniile voastre trebuie să vă orientaţi spre cei care au stat înainte pe locurile pe care staţi acum: spre Ştefan cel Mare şi Sfânt, spre Matei Basarab, spre Vasile Lupu, spre Mihai Viteazul, spre Vlad Ţepeş.



Domnilor senatori,

dacă nu se ia o hotărâre conform vederilor şi aspiraţiilor noastre româneşti şi ortodoxe, vom avea de suferit nu numai aici şi acum, ci şi dincolo în veşnicie. Domniile voastre reprezentaţi Ortodoxia şi neamul nostru; ca urmare, ştim că nu vă este uşor a delibera propuneri şi decizii care să vatăme viitorul copiilor noştri.

Noi ne rugăm cu toţii în mănăstiri pentru sănătatea, liniştea şi bunăstarea familiilor voastre. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă lumineze inimile şi minţile în acest moment crucial. Noi ne rugăm ca tot darul desăvîrşit, de sus, să fie de le Părintele Luminii.

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă lumineze în Hristos Domnul nostru.

Amin!


Părintele Ieroschimonah Iustin Pârvu,

stareţul Mănăstirii Petru Vodă

15 martie 2009

sursa

Familia Basescu nu se dezminte. Circ pe banda rulanta

Elena Băsescu consideră că "articolul" Associated Press referitor la posibila sa candidatură în alegerile europene este "defăimător atât la adresa persoanei sale, cât şi la adresa tatălui său, Preşedintele României Traian Băsescu" şi cere AP un drept la replică."Elena Băsescu consideră că articolul este defăimător atât la adresa persoanei sale, cât şi la adresa tatălui său, Preşedintele României Traian Băsescu. Elena Băsescu apreciază că, prin expunerea de care a beneficiat articolul Associated Press în presa mondială, a fost lezată nedrept imaginea României", se spune într-un comunicat al PD-L remis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

Ce nu se spune in comunicat este ca Elena Basescu jigneste imaginea poporului roman prin prezenta ei pe listele PD-L pentru europarlamentare. Din atatia oameni pregatiti pe care ii are Romania, care stiu sa "vorbesc", sa "editeze cateva fraze", tocmai ea? Rusine!

Roberta Anastase, atac la Nastase

Fragmente din interviul acordat de Roberta Anastase ziarului "Gandul":

"Din păcate, Adrian Năstase se amăgeşte crezând că mai reprezintă ceva în politica românească. O marcă este poate doar la Mizil, acolo unde, cu diverse mărci de produse, a reuşit să-şi cumpere locul de parlamentar. Pe scena politică, nu mai reprezintă nimic. Eforturile pe care le face şi în plan public, şi în interiorul partidului său nu fac decât să-mi inspire milă."

"Astfel de oameni ca Adrian Năstase nu trebuie să mai existe în politică."

"Mi-e milă de el pentru că îl văd că toată imaginea la care aspiră este, în momentul ăsta, ţăndări. În realitate, dl. Adrian Năstase trăieşte având în cap acea perioadă în care domina prin teroare şi presiune tot ce exista în jurul lui. Acea perioadă de glorie a lui Adrian din perioada 2000-2004, pe care toţi ne-o aducem aminte cu un gust amar. El nu mai e nimic din ceea ce a fost şi nici nu va mai fi vreodată. Dar e o poziţie cu care se obişnuieşte greu şi încă murdăreşte foarte mult în jurul lui..."

"Adrian Năstase poate fi un candidat al Clubului pensionarilor sau al Clubului de la Bucureşti"

duminică, 15 martie 2009

DUMINICA SF. GRIGORIE PALAMA

Cea de-a doua duminica din Postul Mare este dedicata Sfantului Grigorie Palama care, in secolul al XIV-lea, prin scrierile si activitatea sa, a aparat invataturile Bisericii.

Sfantul Grigorie Arhiepiscopul Tesalonicului, numit si Palama, s-a nascut in Constantinopol. A ramas orfan de tata inca de mic, dar sub ingrijirea mamei sale si-a savirsit studiile si a fost de mare folos mamei si fratilor sai, pe care-i tinea din ostenelile sale.Vazind desertaciunea lumii acesteia, i-a venit in gind sa se faca calugar, indemnind si pe mama si fratii sai la aceasta. Primind cu bucurie propunerea, mama sa a luat schima intr-o minastire de maici, iar el si cu fratii sai s-a dus in Muntele Athos, unde punindu-se in ascultarea unui cuvios Nicodim, s-a deprins cu toate rinduielile vietii monahale. Citva timp a fost si in Lavra cea mare; dar dorind linistea, s-a salasluit in pustie si ducea viata cea mai aspra. Intimplindu-se sa treaca pe acolo Varlaam din Calabria, care invata ca stralucirea dumnezeirii este creatura, a fost combatut de sfantul pentru acele erori. Asemenea si pe Atuindiu si Polichindin, care au fost sinodiceste condamnati pentru invataturile lor cele gresite. Pentru luptele sale cu ereticii s-a invrednicit de marele dar al arhieriei, ocupand insemnatul scaun al Tesalonicului si pastorindu-l cu multa demnitate. S-a invrednicit a purta ranile Domnului pe trupul sau, ca dumnezeiescul Pavel si dupa multe suferinte din partea turcilor, pentru ca le arata cu multa indrazneala ratacirile lui Mahomed, a adormit in Domnul in virsta de 63 de ani, la 1340.

Mediafax