luni, 16 martie 2009

PARINTELE IUSTIN PARVU CĂTRE SENATORII ROMÂNIEI: "Noi credem că fiecare poate să-şi păstreze conştiinţa fără să atace caracterul neamului românesc"


Domnilor senatori,

cu multă părere de rău pentru că din pricina neputinţelor trupeşti nu mă găsesc în mijlocul onoratului Senat al României, îmi exprim de aici, din chilia mea din Mănăstirea Petru Vodă, către domniile voastre frământările şi controversele care preocupă societatea noastră creştin-ortodoxă şi la care am contribuit în mare par

Domnilor senatori,

rugându-vă să mă iertaţi, găsesc de cuviinţă să vă adresez sentimentele mele de ortodox român şi mărturisitor: ne găsim în faţa unor stări de lucruri cu totul neobişnuite. Nu e vorba de o problemă financiară, economică sau teritorială, ci este vorba despre ducerea unei naţiuni spre pierzanie, este vorba despre un act care are urmări asupra copiilor şi nepoţilor noştri. Poporul nostru a fost un popor cinstit, care nu a vătămat şi nici nu a atacat alt popor în istorie. Noi, şi eu personal, nu suntem împotriva cipurilor şi a sistemelor biometrice - să facă cine ce crede în ţara lui. Însă pentru noi, pe lîngă Constituţia oficială, avem o Constituţie care se bazează pe conştiinţa Ortodoxiei, o Constituţie mai presus de om.

Noi nu avem nevoie de sisteme de control - de acte de identitate electronice, de cărţi de identitate, de carnete de conducere electronice, ş.a.m.d. Controlul nostru este Adevărul şi Dreptatea cu care ne-am născut din liberul arbitru cu care ne-a creat bunul Dumnezeu. Cine vrea poate să-şi construiască viaţa cum doreşte: să-şi pună fluturi în vârful nasului, bicicletă la ureche sau să strige pe străzile Bucureştiului: “Vrem incest! Vrem uciderea pruncilor! Vrem homosexualitate! Vrem să avem cipuri!”. Noi credem că fiecare poate să-şi păstreze conştiinţa fără să atace caracterul neamului românesc.


Domnilor senatori,

dumneavostră reprezentaţi ţara şi neamul - trecutul, prezentul şi viitorul. Domniile voastre trebuie să vă orientaţi spre cei care au stat înainte pe locurile pe care staţi acum: spre Ştefan cel Mare şi Sfânt, spre Matei Basarab, spre Vasile Lupu, spre Mihai Viteazul, spre Vlad Ţepeş.Domnilor senatori,

dacă nu se ia o hotărâre conform vederilor şi aspiraţiilor noastre româneşti şi ortodoxe, vom avea de suferit nu numai aici şi acum, ci şi dincolo în veşnicie. Domniile voastre reprezentaţi Ortodoxia şi neamul nostru; ca urmare, ştim că nu vă este uşor a delibera propuneri şi decizii care să vatăme viitorul copiilor noştri.

Noi ne rugăm cu toţii în mănăstiri pentru sănătatea, liniştea şi bunăstarea familiilor voastre. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă lumineze inimile şi minţile în acest moment crucial. Noi ne rugăm ca tot darul desăvîrşit, de sus, să fie de le Părintele Luminii.

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă lumineze în Hristos Domnul nostru.

Amin!


Părintele Ieroschimonah Iustin Pârvu,

stareţul Mănăstirii Petru Vodă

15 martie 2009

sursa

5 comentarii:

Anonim spunea...

Asa cum am mai spus desigur ca situatia in Germania este putin diferita.Cine a vizitat nu dor minunatul Dom din Köln sau Poarta Brandenburg stie ca i Gerrmania traiesc peste 4 milioane de musulmani (cartiere unde ei detin practic puterea mai ceva)din care unii sint cu tendinte radicale.Aici controlul ceteteanului s-ar impune(va veni ziua in care odatac cu sperata imbunatatire a nivelului de trai si Romaniasa devina o tara dorita de imigrantii musulmani).Cu taote acestea inca nu exista pasapoarte cu cipuri sau ceva de genul asta.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Vor fi! Nemtii vor accepta fara rezerve mari. Problema este aici, in tarile ortodoxe. De aceea ne-au ales pe noi sa fim prima tara in care se introduce "pecetea".

Anonim spunea...

Scrioarea adresata senatorilor Romaniei va fi fara efect.
Cine sunt jigodiile corupte care ne conduc?
Unelte ale raului, jefuitori si prigonitori ai acestei tari!
Din cate am citit,javrele acestea nu vor fi obligate sa poarte cip-uri din motive de (ne)siguranta nationala!
Si ei decid in numele nostru!
R.L.

Anonim spunea...

ce am face insa noi daca Romania va fi o tara unde acesti imigranti din lumea musulmana vor dori sa se stabileasca(intr-un fel este bine inseamna ca oamenii cu adevarat o duc bine) dar vom avea si noi poate nu 3-4 dar 1 milion de musulmani.EU nu sustin ideea ca aceste cipuri sint o solutie nicidecum dar atunci acesti oameni (va rog sa ma credeti am petrecut o parte din tinerete cu ei si le cunosc foarte bine mentalitatea) vor avea in randurile lor fanatici.Nici nu sustin ca toti sint asa dar destui.Romania are problema ca nu are evidenta cu tiganii(indiferent cum cetateni romani) si cu integrarea lor sociala.Acesti tigani sint pentru Romania o bomba care odata va exploda.Pe de alta parte nici solutii "finale" nu sint acceptabile cred ca sinteti de acord.Dar la ora actuala dintr-o suta de tigani dupa mine maximum 10 la suta termina o scoala iar studii superioare nici nu mai vorbim!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Daca eram contemporani cu Diogene, l-am fi gasit umbland cu lampa prin fata Senatului!