vineri, 16 ianuarie 2009

"Mai usor schimbam presedintele"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi cel al CN al PSD, Adrian Năstase, susţin că modificarea Constituţiei propusă de şeful statului nu este necesară, şi că disfuncţionalităţile constituţionale din ultimii ani au apărut din cauza comportamentului lui Traian Băsescu.
"Această Constituţie a funcţionat destul de bine până în 2004, din 2004 au început o serie de ambiguităţi şi disfuncţii. Poate ar fi mai uşor să schimbăm preşedintele anul ăsta decât să schimbăm Constituţia", a declarat Adrian Năstase, într-o intervenţie de miercuri seara de la Realitatea TV, potrivit NewsIn. El a mai spus că în opinia sa, dar şi a PSD, "revizuirea Constituţiei nu reprezintă în acest an o prioritate". "Cred că e mai curând în agenda personală a lui Traian Băsescu. Eu consider că în acest moment avem alte subiecte importante de dezvoltat şi nu cred că dezbaterea publică trebuie blocată de nişte chestiuni tehnice", a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Năstase s-a mai arătat "şocat" de faptul că din comisia prezidenţială care să elaboreze propuneri de modificare a Constituţiei nu au făcut parte niciunul din marii profesori de drept constituţional. "Au făcut parte nişte tineri, nu le pun în discuţie competenţa, şi nişte profesori de prin America şi Franţa care n-au reuşit să vină aici, dar probabil au transmis idei interesante pentru acest text....", a mai susţinut el. Despre preşedintele comisiei, Ioan Stanomir, Năstase a spus că este "un învăţăcel al lui Traian Băsescu, care ne explică în fiecare săptămână în revista 22 câtă dreptate are Traian Băsescu din punct de vedere constituţional".
"Modificarea Constituţiei e un exerciţiu de imagine publică care încearcă să acopere o dezbatere care se poartă asupra altor subiecte", a conchis Năstase.

Sursa:Curierul National



Niciun comentariu:

Mediafax