joi, 12 februarie 2009

Atitudine cel putin ciudata a Bisericii Ortodoxe Ruse

Biserica Ortodoxă Rusă a adoptat astăzi o poziţie diferită de a Vaticanului, afirmând că în unele cazuri corpul unui om nu trebuie menţinut în viaţă, referindu-se la cazul Eluanei, o italiancă aflată în comă de 17 de ani, care a murit după întreruperea alimentaţiei artificiale, relatează AFP.

"Există cazuri în care nu este clar dacă sufletul este prezent în corp, în cazul în care timp de mai mulţi ani corpul nu dă semne de viaţă conştientă (...) În aceste cazuri poate că nu ar trebui susţinut corpul artifcial", a declarat Vsevolod Ceaplin, unul dintre purtătorii Bisericii Ortodoxe ruse, citat de Interfax.

"Concepţia lumii creştine i-a învăţat întotdeauna pe oameni să nu grăbească moartea, dar nici să nu menţină (...) în viaţă o persoană care trece pe lumea cealaltă", a adăugat el. "Nu are nimic de-a face cu aşa-numita eutanasie", a adăugat Ceaplin, amintind că Biserica Ortodoxă condamnă acest act,"un păcat care reuneşte crima şi sinuciderea".

Eluana Englaro, o femeie din Italia aflată în comă de 17 ani, a decedat luni seara, în timp ce Senatul examina în regim de urgenţă un proiect de lege prezentat de Guvern pentru a se opune opririi alimentării artificiale, autorizată de justiţie.

Papa Benedict al XVI-lea şi Biserica italiană s-au opus în repetate rânduri opririi alimentării Eluanei, calificând-o drept "eutanasie inacceptabilă",

Cardinalul Javier Lozano Barragan, ministrul sănătăţii de la Vatican, a calificat decizia drept "un asasinat abominabil".Sursa:adevarul

Niciun comentariu:

Mediafax