joi, 12 februarie 2009

Dejucarea unui complot in Venezuela

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anunţat ieri seară că guvernul său a dejucat un complot militar ce viza Executivul.

"Mai mulţi militari au fost arestaţi. Ei erau în contact cu un militar refugiat în Statele Unite şi transmiteau mesaje pentru o operaţiune numită «independenţa» ", a declarat Chavez, citat de Agerpres. Potrivit liderului venezuelean, "ei intenţionau să se infiltreze în palatul prezidenţial din Miraflores şi transmiteau mesaje unor unităţi militare situate în state în care opoziţia este la comandă".

Chavez a mai spus că unii dintre ofiţerii care au primit aceste mesaje şi nu au alertat ierarhia au fost arestaţi şi a menţionat şi despre confiscarea de arme şi explozibili în vestul ţării, în legătură cu acest dosar."Agresorii guvernului vor regreta că au lansat un plan violent", a subliniat Chavez.

În septembrie 2008, guvernul de la Caracas a spus că militari în retragere şi în serviciu pregăteau asasinarea preşedintelui şi o lovitură de stat, cu susţinerea SUA şi a presei locale.Sursa

Niciun comentariu:

Mediafax