sâmbătă, 13 decembrie 2008

Bechtel scandalizează Albania cu preţul mare solicitat pentru construirea unei autostrăzi

Numele companiei Bechtel se afla in mijlocul unui scandal in ceea ce priveste constructia unei autostrazi si in alta tara din regiune. In Albania, procuratura l-a acuzat pe un fost ministru al Transporturilor de abuz in serviciu in procesul de selectare a constructorului. Lulzim Basha (in prezent ministru de Externe) este suspectat de selectarea ilegala a consortiului Bechtel-Enka pentru constructia unui segment din autostrada Durres-Kukes.

Acuzatiile sunt destul de grave, deoarece castigarea contractului de catre Bechtel-Enka pentru cea mai scumpa portiune din autostrada a cauzat bugetului de stat albanez pierderi de 114 milioane euro. Suma este imensa pentru puterea financiara a micii tari balcanice. Fostul ministru al Transporturilor a afirmat ca este nevinovat si ca procesul care i s-a intentat este unul politic.

Ca o coincidenta, informatia vine dupa stirea de ieri din Macedonia, potrivit careia fostul premier a primit trei ani si jumatate de inchisoare pentru frauda si abuz in serviciu.

Sursa:http://capital.ro

Pana si Albania pedepseste coruptia. Pana si Albania va avea mai multi kilometri de autostrada decat Romania. Se vede cat de mult ne lipseste pedeapsa cu moartea.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bechtel Group

Dupa invazia Irakului , cum era normal , au navalit la exploatarea petrolului companiile marca Rockefeller dar au primit masive contracte pentru “ reconstructia “ Irakului si prietenii , cum ar fi Bechtel sau Halliburton ( Dick Cheney ) .
Compania a mai avut relatii financiare si cu bin Laden family .
De asemenea , relatii stranse cu administratia George W. Bush , la limita coruptiei . De fapt , de-a lungul timpului a avut mereu relatii apropiate cu guvernul american . In 1955 C. Douglas Dillon le aranjeaza importante contracte cu guvernul Arabiei Saudite . Intre1974 - 1982 , George Schultz, fost United States Secretary of Treasury si viitor Secretary of State, membru Council on Foreign Relations , a fost director la Bechtel . Fostul U.S. Secretary of Defense , Caspar Weinberger a fost si el unul din greii Bechtel in anii ’70 . Fostul Secretary of Energy , W. Kenneth Davis a fost vice-presidinte Bechtel . Donald Rumsfeld a avut si el interese de afaceri cu Bechtel Group .
Tot ei au fondat Heritage Foundation , cu contributii majore pentru neocon . Tot ei sunt printre jucatorii principali in sistemul de privatizare a apei .

Stephen Bechtel, Jr

Stephen D. Bechtel, Jr. ( 1925 - ) , tatal lui Riley P. Bechtel . Membru Council on Foreign Relations si Bohemian Grove .

Stephen David Bechtel, Sr.
Stephen Davison Bechtel ( 1900 – 1989 ) . Membru Council on Foreign Relations si Bohemian Grove . In 1954 devenea partener la J.P. Morgan Co.

Riley P. Bechtel , printre apropiatii David Rockefeller . Este seful actual al Bechtel Corporation . De asemenea director al The International Council al J.P. Morgan Chase & Co. din 1995 . Membru Trilateral Commission si Bohemian Grove . A condus Export Council in timpul lui George W. Bush’s .

Mediafax