joi, 11 decembrie 2008

Premierul Romaniei, de la statutul de „lacheu”, la... „draga Stolo”


Theodor Stolojan a fost desemnat pentru postul de premier de catre presedintele Traian Basescu pentru o perioada de patru ani, ci nu una de doi ani, asa cum se faceau speculatii pana mai ieri. „Am avut in vedere un om capabil sa faca fata crizei economice de o parte si pe de alta parte un om cu suficienta autoritate ca sa poata gestiona buna functionare a Guvernului si a institutiilor statului” a declarat presedintele Traian Basescu. Nu de aceeasi parere era acum cativa ani, cand Basescu i se adresa lui Stolojan cu apelative gen „lacheu”, „un tehnocrat scos din baie”, „un candidat trucat al PDSR”. Oare cand spunea presedintele Traian Basescu adevarul: atunci, sau acum, cand il vede pe Stolojan singurul premier care poate gestiona criza economica actuala? Poate ca este nevoie de un scurt remember, pentru a ne improspata putin memoria...

Traian Basescu despre Theodor Stolojan
26 iulie 2000
„Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sunt tehnocrati scosi din baie si adusi sa devina presedinti sau prim-ministri.”
26 iulie 2000:
„Theodor Stolojan si Mugur Isarescu vor fi pulverizati de realitate.”
20 septembrie 2000:
„Sunt doi candidati la presedintie care nu vor sa-l bata pe Ion Iliescu: Theodor Stolojan si Mugur Isarescu”.
16 noiembrie 2000:
„Daca Theodor Stolojan va ajunge presedintele Romaniei, acesta va determina Guvernul ca, pana in februarie 2001, sa acorde garantii guvernamentale grupului Tofan, aflat in mare dificultate financiara.”
16 noiembrie 2000
„Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sunt candidatii trucati ai PDSR.”
16 noiembrie 2000
„Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sunt doi lachei care vor face tot ce se poate sa-i fie prim-ministru lui Ion Iliescu."

Vezi aici Basescu beat il plange pe Stolo.


Sursa:http://www.bitpress.ro

Niciun comentariu:

Mediafax