duminică, 7 decembrie 2008

Vaclav Klaus şi-a pierdut calmul

O reuniune cu uşile închise, desfăşurată vineri la Praga, între preşedintele ceh Vaclav Klaus şi o delegaţie de europarlamentari, a luat o întorsătură neaşteptată.

Potrivit presei locale, preşedintele ceh, eurosceptic convins, şi-ar fi pierdut cumpătul când Daniel Cohn-Bendit (Partidul Verzilor) i-a pus o întrebare asupra relaţiilor sale cu mişcarea Libertas şi cu miliardarul Declan Ganley, şef al acestei organizaţii irlandeze care a militat activ împotriva Tratatului de la Lisabona.

„Trebuie să spun că nimeni nu mi-a vorbit pe acest ton şi în acest stil în ultimii şase ani”, a spus Klaus, referindu-se la intervenţia lui Cohn-Bendit. El i-a cerut apoi preşedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, care era în fruntea delegaţiei, să dea cuvântul unui alt deputat, ceea ce Pottering a refuzat să facă. „Este incredibil, n-am mai întâlnit niciodată un asemenea lucru“, a comentat Klaus. Ieri, el a mai dat un semnal al atitudinii sale eurosceptice, anunţând că renunţă la funcţia de preşedinte de onoare al Partidului liberal ODS al premierului Mirek Topolanek.

Klaus a criticat în repetate rânduri poziţia favorabilă a acestuia faţă de Tratatul de la Lisabona. Cehia va prelua preşedinţia UE la 1 ianuarie 2009.

Sursa:adevarul.ro

Niciun comentariu:

Mediafax