marți, 22 februarie 2011

Poveste cu revolutii

Se spune ca liderii despotici ai tarilor arabe increzandu-se prea mult in ei, in petrol si rolul lor in pastrarea pacii in Orientul Mijlociu, au lasat pe ultimul plan proprii cetateni. Dar si aici lucrurile sunt discutabile, mai ales in Libia, unde cetatenii lor sunt platiti pentru a nu munci, acestia avand si cea mai mare speranta de viata din Africa - 74 de ani. 

Probabil ca va intrebati si d-voastra de ce toti acesti despoti, Muammar al-Gaddafi, Hosni Mubarak, Ben Ali nu au invatat nimic din lectia pe care a primit-o nu doar Ceausescu ci intreaga Europa de Est?  Sa fie o betie a puterii, o orbire de genul "mie nu mi se poate intampla", "poporul ma iubeste" sau "Dumnezeu ma iubeste prea mult pentru a mi se intampla"? Toti se pare ca neglijeaza rolul serviciilor secrete occidentale. Daca in Tunisia lucrurile au decurs oarecum usor si cu ajutorul unei opozitii din exil si a trupelor care l-au tradat pe Ben Ali(va aminteste de ceva?), in Egipt s-a mers pe o manipulare totala a maselor. Cand spun asta, va amintesc ca protestatarii din Egipt au plecat la casele lor obositi si resemnati, cand au fost readusi inapoi in strada de zvonul unei asa-zise demisii a lui Mubarak, zvon raspandit de "agenturi". Astfel Mubarak a fost fortat sa plece de la putere. Armata egipteana a inteles repede ca asa trebuie procedat.

In schimb, in Libia e cu totul alta poveste. Gaddafi are sprijin din partea triburilor sale, in timp ce rivalii au fost starniti de serviciile occidentale si de setea de puterea pe care nu au detinut-o nicicand. Niciodata Marea Britanie nu a iertat Libia pentru Lockerbie si acum e momentul razbunarii. Zvonurile cu trupe care trag din elicoptere, cu mercenari straini, cu asa-zisa fuga in Venezuela imi aduc aminte de marea manipulare din 1989. Posibil ca va urma si "otravirea" apei etc. Sigur ca Gaddafi nu poate lupta cu Noua Ordine Mondiala si doar o minune poate sa faca ca acesta sa scape. Cu Bahrainul lucrurile stau mai usor deoarece acolo este cantonata flota  SUA din regiune. Depinde doar ce le-a harazit guvernul de la Washington.

David Icke, "cercetator"  al Noii Ordini Mondiale si autor al numeroase lucrari pe aceasta tema, descrie astfel astfel "modus operandi" al NOM:
1. Se creeaza PROBLEMA. In cazul de fata DICTATORII. In alte cazuri o asa-zisa gripa, boala. Se antreneaza si se finanteaza o opozitie, se "demonizeaza" liderii tarilor vizate de NOM. Cutare cica sprijina terorismul, Y sprijina traficul de droguri, Z face arme chimice, etc, totul cu sprijinul mass-mediei detinuta in totalitate de membrii de vaza ai NOM.
2. Urmeaza REACTIA. "Trebuie sa facem ceva", "trebuie sa oprim asta".  Asta dupa ce ni se prezinta fotografii, inregistrari video, sange, in mod repetat pana cand si femeia de serviciu va putea jura ca "X" e dictator insetat de sange.
3. Apare SOLUTIA. Papusarii NOM ofera solutii: trupe de mentinere a pacii, sprijin total opozitiei, "ajutoare" financiare inrobitoare, schimbarea, vaccinuri(functie de situatie). Sa nu va imaginati ca "solutia" este in avantajul populatiilor civile implicate. Toate aceste tari vor sfarsi prin a fi anexe, precum noi. Lupta deocamdata este pierduta. Dar minuni au existat intotdeauna, nu?

Niciun comentariu:

Mediafax