marți, 31 mai 2011

Patimile unui actor

Jim Caviezel, actorul care a interpretat rolul lui Iisus Hristos in filmul lui Mel Gibson "The Passion of the Christ"(Patimile lui Hristos) a relatat despre  problemele cu care s-a confruntat dupa interpretarea acestui rol.

A povestit despre felul cum a fost exclus tocmai de industria din care facea parte(Hollywood), despre problemele prietenului sau Mel Gibson si despre cancerul unuia dintre copiii sai. Despre cum Mel Gibson si filmul a fost etichetat antisemit, despre cum a fost inregistrat blestemand mama copilului sau cel mic. "Mel Gibson nu are nevoie de judecata voastra, ci de rugaciunile voastre" spune actorul. 

El si-a reamintit cum a fost rugat sa primeasca rolul, dupa care Gibson l-a implorat sa-l refuze. "Mi-a spus: Nu vei mai lucra in orasul asta niciodata. I-am raspuns ca toti trebuie sa ne ducem crucea". El mentioneaza ca nu este departe de cele prezise de Gibson. "Iisus e mai controversat acum ca niciodata. In 2000 de ani nu s-a schimbat nimic"

Actorul nu se preocupa insa de cariera, premiile si "Hall of Fame" pe care actorii le primesc aici pe pamant. Plata sa va fi in ceruri, mai spune el. "Trebuie sa renuntam la numele noastre, la reputatie, la vietile noastre, pentru a spune adevarul". El crede ca nu este o coincidenta ca in al 33-lea an al sau a fost chemat sa-l joace pe Iisus.

Actorul si sotia sa au adoptat copii cu nevoi speciale din China, si unul are cancer. "Poate Dumnezeu, prin moartea fiului meu ma va invata ceva"

PS. Actorul, romano-catolic, marturisea aceste probleme intr-o Biserica Baptista unde se afla pentru a promova o Biblie audio produsa de el.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ar fi excelent ca Jim Caviezel, Mel Gibson, etc., sa primeasca Sfântul Botez Ortodox, pentru mântuirea sufletelor lor.
În orice caz Mel Gibson a facut un film fabulos, film care i-a ars si continua sa-i arda pe dusmanii lui Hristos.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sunt convins ca daca ei ar cunoaste trairile Ortodoxiei, s-ar boteza.

Cat despre dusmanii lui Hristos "La ai Mei am venit, si ai Mei nu M-au primit; chema-voi neamurile, si acelea Ma vor preamari"

Sa-i lasa in inconstienta si ura lor!

Donkeypapuas spunea...

Nu vă supăraţi de cea ce vă scriu eu acum dar... filmul lui Mel Gibson este unul prost. Factura lui, în plus, este una neoprotestantă, deşi regizorul se declară veterocatolic.
Un film care ar trebui văzut de oricine este Evanghelia după Matei al lui Passolini.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Donkeypapuas, fii bun si spune-ne unde rezulta ca filmul ar fi de factura neoprotestanta? Chiar as fi curios si chiar promit sa-l mai vad odata. Poate mi-a scapat ceva...

Donkeypapuas spunea...

Din stilistica filmului. Filmul devine doar o propagandă în loc să fie o mărturie. Iar noi îl mărturisim pe HRISTOS Care nu este numai "Cel răstignit" ci şi "Cel înviat".
În plus foloseşte trimiteri la nişte filme, ochiade care nu îşi aveau rostul într-un film ce se vrea religios: puneţi scena apariţiei lui Iisus în apărarea femeii condamnate la lapidare alături de apariţiile pistolarului în filmele western ale lui Sergio Leone. Mai lipsea muzica lui Moricone!
Lipsa simţului muzical al limbilor, chiar dacă dispărute! Rostiri bolovănoase şi penibile.
În general Mel Gibson (ca regizor, atenţie) este o gogoaşă supra-apreciată de către media. Îl preferam pe Mel Gibson actorul, mai ales cel din Mad Max. I se potrivea mai mult.

Mediafax