duminică, 29 mai 2011

Politici antiromanesti

Presedintele Basescu declara la inceputul lunii: "Am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriana de la Deveselu, în judeţul Olt". Da, EL a aprobat, pentru ca ceilalti membri ai CSAT sunt doar simplu decor acolo, ei neindraznind sa deschida gura in fata marelui plesuv. O decizie de o importanta covarsitoare, luata in numele tarii, fara a consulta cetatenii si fara a-i informa despre riscurile enorme la care se supune Romania.

Uita Basescu ca suntem in linia intai a frontului care desparte Vestul de Est? Ce interese meschine il fac pe acesta sa ia decizii complet antiromanesti? Ca Basescu este un ageamiu si un neavenit in materie de politica externa o stim cu totii, dar invrajbirea tarii noastre cu Rusia continua sistematic.

Desigur ca raspunsul Rusiei nu se va lasa asteptat. Un prim semnal vine din partea unui analist si jurnalist rus, Vadim Trukhachev care intr-un articol scrie: "In cazul acesta, cum s-ar spune, Statele Unite si Romania s-au gasit una pe alta. Rusia va trebui sa raspunda nu doar Statelor Unite, ci si Romaniei. Nu exista nici o garantie ca raspunsul va fi acelasi in ambele cazuri. De exemplu, desfasurarea de rachete balistice Iskander(SS-26) in Transnistria este putin probabil sa impresioneze Washingtonul, dar pentru Bucuresti ar fi o cu totul alta poveste".

Niciun comentariu:

Mediafax