luni, 23 martie 2009

Proteste spontane si violente?


Romania se afla printre cele mai expuse tari europene la riscul de miscari si proteste sociale puternice, din cauza crizei economice si a cresterii somajului, arata un raport al publicatiei britanice "The Economist". Unii analisti considera ca riscul cel mai mare nu vine dinspre miscarea sindicala, bine divizata si tinuta sub control de autoritati, ci dinspre protestele sociale spontane si violente.

Eu le-as raspunde sa-si caute alt loc de munca, ca previziunile lor sunt de doi bani. Romanii nu prea au antecedente in sensul asta si probabil Romania va "sta la rand" in urma tarilor vestice, care se confrunta anual cu miscari puternice de protest.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate. Romanul tace si inghite. Am fost printre ultimele tari in care a cazut comunismul. Si hotii astia de la putere stiu exact. Si profita.
Dar si coarda asta intinsa are o limita! Care se scurteaza pe masura ce se scurge istoria pe langa noi.
R

Ion de la Chiuiesti spunea...

Marile greve din Romania, marile miscari sociale din Romania poti sa le numeri pe degetele de la o mana. Liderii sindicali intotdeauna au fost cumparati, inclusiv dupa revolutie.(vezi cazul Mitrea)sau stau acolo de forma (Hossu, Costin)multumiti cu oasele pline de carne pe care le arunca guvernele.

valentin spunea...

...
N-avem puteri si chip de-acum
Sa mai traim cersind mereu,
Ca prea ne schingiuiesc cum vreu
Stapâni luati din drum!
Sa nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Sa vrem noi sânge, nu pamânt!
Când nu vom mai putea rabda,
Când foamea ne va rascula,
Hristosi sa fiti, nu veti scapa
Nici în mormânt!

George Cosbuc - Noi Vrem Pământ!

Mediafax