duminică, 28 decembrie 2008

UE vrea sa distruga invatamantul in Europa!


De-a lungul intregii Europe, liceenii, studentii si cetatenii, in general, se opun distrugerii metodice a invatamantului promovata de catre Uniunea Europeana, sub masca unor “reforme institutionale” si “adaptarea la piata muncii”. Astfel, in Grecia, au loc de cateva saptamani proteste studentesti antiguvernamentale.

In Franta, mii de studenţi au ieşit pe străzi la sfârşitul săptămânii, în Paris, dar şi la Bordeaux, Lille, Lyon, cerând păstrarea actualei stări de fapt din liceele franceze. Presedintele Sarkozy a fost nevoit sa renunte pe termen nelimitat la “reforma educatiei”. Daca acea “reforma” ar fi avut loc, printre altele, toate institutele de cercetare teoretica din Franta ar fi fost inchise (pe motiv de “nonprofitabilitate”)!

Semne există şi în Italia şi Spania: studenţii au protestat şi aici şi chiar au intrat cu forţa în sedii de administraţii, cerând respingerea unor schimbări solicitate de UE, care ar face legătura între învăţământul superior şi “aptitudinile cele mai căutate pe piaţa muncii“.
Vezi tot articolul Eurosceptic.ro

Niciun comentariu:

Mediafax