sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Aproape sase din 10 soldati britanici beau atat de mult incat pot fi considerati alcoolici, conform unui raport al ministerului Apararii

Documentul analizeaza consumul de alcool si droguri in taberele de recruti, descoperind ca 58% din soldati au fost considerati “posibili dependenti” de alcool si bautori la un nivel care le pune in pericol sanatatea.Soldatii dau vina pe un “cult” al consumului din armata, care incurajeaza chiolhanuri regulate si bautura in exces .Raportul arata ca sase din zece soldati beau 6 sau mai multe pahare la o “bauta”, iar unul din cinci admite ca nu mai e in stare sa se opreasca odata ce s-au pornit.O treime din cei intervievati recunosc ca s-au ranit sau au ranit pe altii, din cauza bauturii, in ultimul an. Raportul indica ca in armata consumul e de 10 ori mai mare decat in viata civila. Deasemenea, se arata ca bautura este un factor important in cresterea consumului de droguri, multi recunoscand ca nu ar fi luat droguri daca nu ar fi baut. Un soldat, citat ca anonim zice: “Nu m-am gandit niciodata ca ma voi transforma in bautor, pentru ca inainte de armata nu-mi placea deloc gustul alcoolului. Dar dupa ce am intrat in armata, petreceam cam doua nopti pe saptamana band”.

Raportul concluzioneaza ca se impune ca armata sa conduca o investigatie imediata in contextual medical si disciplinar in care sunt tratate problemele cu alcoolul..Ministrul apararii spune ca trebuie sa puna in aplicare programe de sprijin, pentru soldatii cunoscuti ca bautori, dupa turele de serviciu.

Traducere din "newscottage"

Niciun comentariu:

Mediafax