sâmbătă, 7 martie 2009

Boc vrea descentralizare. O alta cacialma

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, că actualul Executiv şi-a asumat responsabilitatea modernizării statului român şi că va realiza descentralizarea acestuia.

”Acest guvern are determinarea politică şi hotărârea să meargă până la capăt în procesul de descentralizare”, a spus premierul.

“Ea e în folosul cetăţeanului pentru că îi permite să-şi rezolove acasă acele proble pe care le rezolva la Bucureşti. Economiseşte timp şi bani”, a continuat el.

“Nu vrem să dăm oameni afară, ci să facem statul eficient”.

Legislaţia, gata peste 60 de zile

Cele două principii care stau la baza procesului de descentralizare sunt transferul competenţelor de la autorităţile centrale la cele locale (primării, consilii judeţene, consilii locale) şi transferul de resurse financiare care să le permită acestora din urmă să îşi îndeplinească noile atribuţii. evz.ro

Dar "piticul" nu va "descentraliza" banii. Pariu! Banii ii va manipula el si sleahta lui de ministri care, din pacate, nu se pot ridica la inaltimea si demnitatea functiei lor. Cand vad actiunile acestui guvern, nu pot sa nu ma gandesc la loviturile de stat pe care le dadeau cate un caporal sau sergent in tarile africane in a doua jumatate a secolului trecut, dupa care se avansau singuri la gradul de maresal sau general. Nu i-a fost destul o cadere in cap.

Niciun comentariu:

Mediafax