joi, 3 iunie 2010

Prea tarziu


In timpul alegerilor prezidentiale, simpla noastra viata sociala s-a aprins in dezbateri gen "Poiana lui Iocan", deseori sterile, deseori violente, dar care scotea la iveala amanunte nebanuite despre participantii la discutii, prin forta argumentelor fiecaruia.

Un amic de-al meu, linistit dealtfel, m-a uimit prin virulenta, dar si prin fanatismul cu care si-a impanzit mica firma pe care o patrona cu afisele lui Basescu. Chiar ajunsese sa conditioneze serviciile pe care trebuia sa le presteze firma sa de sustinerea matrozului. Am ajuns sa-l ocolesc intrucat se apuca sa strige dupa mine si pe strada. Ca ei vor face, ca ei vor drege, ca noi, cei care eram anti-Basescu, suntem comunisti, ca ne vor aranja ei. Si ne-au aranjat pe toti!

Timpul a trecut repede, criza si-a aratat coltii si bucuria care a urmat victoriei s-a transformat in disperare. Amicul meu a ajuns sa planga. S-a luat si a plecat in Germania unde lucreaza ca sofer si salahor pe santier pe 1000 de euro pe luna, bani pe care ii trimite sotiei sa mentina firma in viata. Regretele sale de acum sunt sincere, dar tarzii. Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

8 comentarii:

anca spunea...

cu exceptia clientelei politice,santem cu totii in rahat! singura satisfactie pe care o am este faptul ca si fanaticii se afla in aceiasi situatie!!dar asta nu ne scoate de acolo! pe aceasta cale vreau sa le multumesc-din nou- celor cinci milioane de fanatici!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Of Anca, si e plina blogosfera de atotstiutori care il sustineau pe Basescu cu patos, experti in loviri cu dosul palmei sau cu pumnii, "experti" in ortodoxie care, desi se vedea ca Basescu nu are nici in clin nici in maneca cu Dumnezeu, il sprijineau si il pupau in dos.

anca spunea...

apropo de ortodoxie,ce parere ai de asta?

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/catedrala-neamului-credit-de-200-milioane-euro-in-numele-domnului-188924.html

Ion de la Chiuiesti spunea...

Parerea mea? O sa-mi sara in cap unii!
1. Meritam o catedrala, dar nu acum, nu in conditiile saraciei de azi.
2.Denumirea de Catedrala Mantuirii Neamului este deplasata, intrucat mantuirea nu se face la kilogram. Din neamul Romanesc se vor mantui multi, dar si multi vor completa iadul. Asa ca neamul, in ansamblul lui, are probleme.

Theodora spunea...

Nu cred că cealaltă tabără ar fi avut mai mult succes. Nici în Băsescu nu cred, de aceea nu am votat deloc. Tu ştii bine ce vremuri trăim şi nimic nu se întâmplă fără voia Domnului. Mă surprinde doar repeziciunea cu care se escaladează istoria... Noi trebuie să fim mult mai atenţi la propria mântuire decât la sfârşitul ei, să ne rugăm mai mult şi mai firbinte atât timp cât o vom mai putea face în bisericile noastre ortodoxe.

Mioara spunea...

Desi tind sa iti dau dreptate, Ioane, poate INCA nu e prea tarziu...
http://strajeriiortodoxiei.blogspot.com/2010/06/cuvant-de-folos-de-la-parintele-sofian.html
Parintele mi-a dat o speranta, deoarece cred ca el stia bine ce spune si in ce lume traim(a plecat la Domnul in 2002).Sper sa gasesti si tu macar o raza de speranta in cuvintele lui, care sa strapunga intunericul care ne impresoara.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Theodora, asa zic toti cei care au remuscari, cum ca ceilalti ar fi facut la fel. Nu avem de unde sa stim, dupa cum nu vom sti niciodata cum ar fi fost un neamt prim-ministru(exceptandu-l pe Maurer, pe vremea caruia a fost bine). Dar nu, 5 milioane l-au preferat pe Basescu si pe sluga lui libidinoasa! Din pacate, certitudine este doar proasta alegere pe care ei au facut-o!

Mioara, speranta care ne mai ramane este doar mantuirea, daca va vrea Domnul!

Donkeypapuas spunea...

Ce este treagic e faptul că partizanii cheliosului nu puteau aduce nici măcar un argument în favoare celui pe care-l sprijineau. Doar sloganuri scurte şi des repetate. Cine în istorie mai folosea aşa-ceva? Lenin, Stalin, Hitler.
Cât despre unii care se bat cu ortodoxia în piept... Hmmm. Cum se poate ţine eficient sub control un anumit vector de opinie? Amploasând în frunte proprii subordonaţi!

Mediafax