joi, 23 octombrie 2008

In Marea Britanie autobuzele vor face propaganda ateista

În timp ce numărul musulmanilor devine tot mai mare în Marea Britanie, britanicii se lansează în campanii ateiste. Autobuzele din Londra vor propaga mesaje atee. O astfel de iniţiativă aparţine Asociaţiei Britanice a Umaniştilor unul dintre finanţatorii campaniei fiind profesorul Richard Dawkins, autorul cărţii “The God Delusion / Himera credinţei în Dumnezeu”, comunică agenţia mediafax.

Mesajele anti-religioase vor fi expuse pe 30 de autobuze londoneze timp de patru săptămâni, urmând ca perioada să fie prelungită în funcţie de fondurile strânse.

“Campania de slogane alternative care va rula pe autobuzele londoneze va face oamenii să gândească - iar gândirea este motiv de ostracizare în religie”, consideră Richard Dawkins.

Richard Dawkins este un etolog britanic, teoretician evoluţionist şi scriitor ştiinţific, aflat in fruntea Catedrei pentru Popularizarea Ştiinţei Charles Simonyi din cadrul Universităţii Oxford.
El s-a afirmat în anul 1976, odată cu publicarea primei sale cărţi, Gena egoistă (The Selfish Gene), care promova o concepţie despre evoluţie centrată pe genă, şi a introdus în vocabular termenul de memă, contribuid astfel la intemeierea domeniului memeticii.

Sursa: Novopress Chisinau


Ar fi interesanta o campanie similara in Romania, dar pentru promovarea cuvantului Domnului si pentru chemarea la credinta adevarata.

Niciun comentariu:

Mediafax