duminică, 10 aprilie 2011

Teapa "eco"

O pacaleala sau o farsa are nevoie de minim doi indivizi: smecherul si fraierul. In cazul nostru de fata, smecherii sunt putini si fraierii o gramada.

Este vorba de o ultima gaselnita si o noua teapa pe care o primeste consumatorul roman(probabil  si cei europeni) si anume mielul ecologic. Astazi, anumite televiziuni specializate in tampirea populatiei(ProTv, Antena1) au iesit pe piata cu stiri despre mieii ecologici. Ni se da si definitia acestor miei. Ei sunt acei miei crescuti natural, fara furaje artificiale. Pajistea sa fie eco. Mai mult, un cioban spunea ca pe pasunea lui  nu pune azot!? 

Daca cineva dintre d-voastra imi arata in Romania un cioban care isi hraneste mieii cu concentrate sau pune azot pe pasune, eu imi ridic "clopul" si ii dau si un premiu special. Dar eu afirm fara teama de a gresi ca astea sunt minciuni sfruntate care ajuta grupuri de interese sa-si promoveze si sa-si protejeze afacerea. Cunosc multi crescatori romani de animale, chiar rude si prieteni. Probabil ca si d-voastra. Interesati-va si nu credeti minciunile "eco" pe care le veti auzi prin piete. Mielul e miel, nu are timp sa manance foarte mult timp iarba daca urmeaza sa fie taiat de Paste. Nu primesc concentrate nici macar oile, daramite mieii.

Oameni buni,  mancati liber!

Niciun comentariu:

Mediafax