luni, 2 februarie 2009

Protest fata de "diavolul din noile pasapoarte"

Dealul Mitropoliei din Bucuresti a fost "asaltat" duminica de sute de credinciosi si preoti ca sa isi arate nemultumirea fata de datele continute de noile pasapoarte biometrice puse in circulatie.

Acestia spun ca noile acte contin asocierea de cifre 6-6-6 si sunt nemultumiti si de dispozitivul inclus in pasapoarte, care contine detalii personale biometrice, anunta Realitatea Tv.

Totodata, protestul este organizat si impotriva legii care prevede stocarea datelor privind convorbirile telefonice. Patriarhia Romana a cerut lamuriri privitoare la modul in care datele stocate pe aceste acte ar putea aduce atingere libertatii si demnitatii romanilor.

Mai inversunati sunt membrii nou-infiintatei Coalitii Impotriva Statului Politienesc. Vineri au fost eliberate primele pasapoarte biometrice. 28 de ilfoveni au platit nu mai putin de 230 de lei, de trei ori mai mult decat costau cele obisnuite. Pasapoartele biometrice contin 50 de elemente de siguranta, dar si amprentele posesorilor.Sursa:romanialibera

Niciun comentariu:

Mediafax