marți, 3 februarie 2009

Fiara riposteaza: România nu e stat naţional

Preşedintele UDMR , Marko Bela, a afirmat astăzi că România nu este, în realitate, un stat naţional, deoarece este o ţară în care trăiesc 1,5 milioane de maghiari şi alte minorităţi.

El a subliniat că se încearcă, "cu mare elan", modificarea Constituţiei, lăsând să se înţeleagă că această modificare ar trebui să vizeze şi sintagma de "stat naţional".

"Dacă vrem să modificăm Constituţia, atunci să nu spunem că nu putem accepta niciodată o soluţie pentru maghiari, ci să spunem «Cândva va trebui să modificăm Constituţia şi, după aceea, vom impune şi soluţia respectivă»", a afirmat Marko, citat de Mediafax.

Afirmaţiile liderului UDMR vin după ce, ieri, preşedintele Traian Băsescu a declarat că "Ţinutul Secuiesc nu va avea niciodată autonomie", deşi şeful statului maghiar afirmase că Ungaria va susţine această idee.

Nota: Inca nu se sesiseaza parchetul general in legatura cu actiunile antiromanesti si incitare repetata la nesupunere fata de stat a acestui mascarici maghiar fara tara(caci tara lui nu e aici)?
evz.ro

Niciun comentariu:

Mediafax