duminică, 1 februarie 2009

Vaclav Klaus spune că încălzirea climatică nu există şi îl critică pe Al Gore

Preşedintele ceh Vaclav Klaus a declarat sâmbătă la Davos că încălzirea climatică nu există. Mai mult, potrivit lui Klaus, cei care luptă să o combată, ca Al Gore, ameninţă libertăţile, relatează AFP.

"Nu cred că există o încălzire climatică. Nu văd date statistice" în sprijinul acestei ipoteze, a spus el, exprimând o poziţie inversă faţă de cea a UE, a cărei preşedinţie este în prezent asigurată de Cehia.

Liderul ceh l-a criticat pe laureatul cu Nobel pentru Pace, Al Gore, figură de marcă a luptei împotriva încălzirii cliamtice, şi el prezent la Davos. "Sunt dezolat că unele persoane, ca Al Gore, nu sunt dispuse să asculte teoriile concurente", a spus Klaus.

"Militantismul ecologist şi alarmismul pe tema încălzirii climatice constituie o ameninţare pentru libertatea noastră, iar Al Gore este o persoană importantă în această mişcare", a subliniat el.

Klaus s-a demarcat şi de ideile de reglementare economică avansate la Davos de numeroşi lideri, mai ales europeni, pentru combaterea crizei,. "Mă tem mai mult de reforme decât de criza în sine. Mă tem că ne servim de criză pentru a îngrădi radical pieţele şi liberul schimb în întreaga lume", a declarat Klaus.

Sursa:Realitatea

Nota: Desigur ca Klaus s-a saturat de minciuna. Problema e ca va trebui sa infrunte pe autorii mitului incalzirii, infruntare din care nu a iesit nimeni decat intre 4 scanduri. Vezi si articolul.

Niciun comentariu:

Mediafax