vineri, 6 februarie 2009

„Gordon Brown este un scoţian idiot chior“

Politicienii scoţieni au cerut insistent postului BBC să-i interzică vedetei Top Gear Jeremy Clarkson să mai apară pe micul ecran după ce acesta l-a numit pe premierul britanic Gordon Brown „scoţian idiot chior“ (one-eyed Scottish idiot). Clarkson a făcut această remarcă în Australia, în timpul emisiunii „Top Gear Live“, o versiune de scenă a show-ului britanic. Prezentatorul BBC l-a mai acuzat pe Brown că „spune mereu că totul este în regulă“ în ceea ce priveşte criza financiară, în contradicţie cu declaraţiile celorlaţi lideri mondiali.

Lordul Foulkes, fost ministru scoţian al muncii, s-a declarat „scandalizat“ remarcile prezentatorului, adăugând că „ar trebui făcut ceva în privinţa lui Clarkson“. „L-a insultat pe Brown de trei ori: l-a acuzat că este mincinos, s-a legat de un handicap fizic şi de naţionalitatea sa“, a adăugat Lordul Foulkes.

Clarkson, prezent în Australia la o conferinţă de presă pentru a-şi promova emisiunea, l-a comparat pe Brown cu premierul Australian, Kevin Rudd, după ce acesta din urmă tocmai făcuse o serie de declaraţii despre criza financiară global. „E pentru prima dată când văd un lider mondial (Rudd – n.r.) care admite că situaţia e de rahat. Într-adevăr, părea terifiat. Săracul om văzuse datele financiare. Iar noi îl avem pe acest scoţian idiot chior care ne spune într-una că totul este în regulă şi că el va salva lumea, iar noi cu toţii ştim că este un mincinos“, a spus Clarkson n faţa jurnaliştilor australieni.

Premierul britanic şi-a pierdut vederea la unul dintre ochi într-un accident petrecut în timpul unei partide de rugby, în perioada adolescenţei.Sursa

Niciun comentariu:

Mediafax