luni, 10 ianuarie 2011

O razbunare prosteasca

Statele Unite fac presiuni la cel mai înalt nivel pentru a le fi puse la dispoziţie toate mesajele private primite şi transmise de Julian Assange pe site-urile de socializare Twitter, Facebook şi chiar pe Google în ultimele luni. Conform unor surse oficiale, toţi cei care i-au trimis mesaje ce le vor părea dubioase anchetatorilor americani vor fi luaţi la puricat de serviciile secrete şi de birourile antiterorism de peste Ocean.

Reprezentanţii WikiLeaks au declarat că anchetatorii americani au mers la sediul din San Francisco al Twitter să ceară mesajele private, informaţiile de contact şi orice alt detaliu disponibil în conturile respective. Compania Twitter a refuzat să comenteze această dezvăluire, rezumându-se să declare că politica sa este de a-şi anunţa clienţii în caz că anchetatorii cer informaţii despre ei.

Administratorii WikiLeaks bănuiesc că şi alte corporaţii ce furnizează servicii de socializare pe internet, care îşi au sediul în Statele Unite, au fost contactate, în acest scop, de anchetatori ai statului american.(libertatea.ro)

Vezi si:
U.S. Subpoenas Twitter Over WikiLeaks Supporters

3 comentarii:

anca spunea...

dar nu e vorba de razbunare,e vorba de ceva cu mult mai grav si anume incalcarea dreptului la comunicare bine zicea bancul: ce inseamna USA? uniunea sovietica aialalta :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

America calca pe cadavre ca intotdeauna. In intreaga sa existenta doar vreo 3 ani au fost fara razboi, toate fiind provocate de americani.

Dumitză spunea...

Mulţumesc

Mediafax