vineri, 30 octombrie 2009

Implicarea lui Basescu in cazul Hayssam, uriasa!


Potrivit Jurnalul National, Hayssam ii solicita printr-o scrisoare doctorului Yassin sa ii ceara lui Basescu, denumit aici "Profesorul" sa-si respecte intelegerea si ii ofera asigurari acestuia ca el nu-si va incalca promisiunile.

Este o scrisoare pe care omul de afaceri Omar Hayssam i-a trimis-o din arest doctorului Mohamad Yassin, emisarul asumat oficial al lui Traian Basescu in criza ostaticilor, si din care reiese ca ar fi existat un aranjament intre Omar Hayssam si Basescu, in care sirianului ii era asigurata libertatea, insa cu anumite conditii.

Din toate afirmatiile spectaculoase ale lui Omar Hayssam se detaseaza pasajul in care sirianul scrie: "sa nu poata dusmanii sai sa se foloseasca de acest subiect impotriva sa, ba el l-a folosit impotriva lor si asa trebuie sa ramana".

Jurnalul National da publicitatii documentul de corespondenta dintre Hayssam si Yassin, in traducere autorizata, aflat la dosarul rapirii de la Parchetul General. Scrisoarea poate fi accesata aici. Gardianul publica, la randul sau, aceasta corespondenta.

Tema este preluata si de catre Cotidianul care evidentiaza mai multe aspecte foarte suspecte in legatura cu Omar Hayssam si Traian Basescu. "In calitate de sef al statului, presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si candidat la al doilea mandat prezidential, Traian Basescu are obligatia de a raspunde la cel putin zece intrebari legate de cazul Hayssam".

Pana la alegeri, Traian Basescu are tot timpul sa vina cu explicatii in fata unui popor prostit, patru ani, pe tema rapirii de la Bagdad si pe cea a "fantomelor" din spatele lui Omar Hayssam, comenteaza Cotidianul.

* Cine si cand a stabilit codul "Profesorul" pentru personajul enigmatic care apare in stenogramele declasificate ale convorbirilor telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam?
* Care a fost motivul pentru care procurorii, desi stiau de multa vreme de existenta unui pasaport fals pe numele lui Hayssam, nu au anchetat aceasta infractiune?
* A existat un troc intre asa-numitii atentatori si presedintele Basescu? Privea acest troc eliberarea lui Hayssam?(9am, Cotidianul, Gardianul, Jurnalul National)

Sa speram ca in urma nealegerii lui Basescu in functia de presedinte, acesta va fi anchetat si tras la raspundere cu privire la implicarea sa in rapirea celor 3 ziaristi romani in Irak, in traficul cu arme si legaturi periculoase cu teroristi arabi. Celula il asteapta!

UPDATE

Răpirea celor trei jurnalişti români în Irak a fost pusă la cale de Servicii de Informaţii străine cu ştiinţa preşedintelui Traian Băsescu. Dezvăluirea a fost făcută în exclusivitate la Antena 3 de fostul colonel SIE, Ionel Dragomir. La rândul său, Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalişti implicaţi, îl acuză pe preşedinte că ar fi muşamalizat întreg cazul.


2 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Implicarea o fi uriasa, dar pe cati romani ii mai intereseaza subiectul? Daca asta a fost tot ce au despre Basescu si va ramane unica tema de campanie contra lui, am o veste proasta: de ce le e frica, nu vor scapa.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ruxi, subiectul e grav si ar fi suficient, intr-o tara normala, sa-l trimita la puscarie vreo 10 luni de mai. Dar ce e de speriat este ca poporul nu reactioneaza, de parca s-ar fi intamplat ceva normal!