joi, 18 iunie 2009

Gordon Brown, primul presedinte al Uniunii Europene?


Premierul britanic, Gordon Brown, are sanse sa devina primul presedinte al Uniunii Europene, functie care va deveni disponibila catre sfarsitul acestui an, dupa aprobarea Tratatului de la Lisabona, potrivit unor diplomati europeni, relateaza Daily Mail in editia electronica, potrivit Mediafax.

Potrivit unor diplomati europeni, Brown este in prezent favorit pentru ocuparea acestei functii. Parlamentarul conservator britanic Philip Davies a apreciat insa ca ocuparea acestei functii de catre Brown ar reprezenta "o palma" data alegatorilor britanici. "Ar fi complet gresit ca Brown, care a fost respins de oameni aici, sa decida in legatura cu si mai multe lucruri care ne vor afecta viata. Acest lucru ar insemna intr-adevar ca alegatorii sa fie tratati cu o totala lipsa de respect. Ar fi o palma peste fata".

Fostul premier britanic Tony Blair a fost, de asemenea, numit drept un posibil candidat, dar multe tari din Europa critica sprijinul entuziast manifestat de acesta fata de invazia din Irak. Un sondaj, publicat luni seara, arata ca sustinerea pentru Partidul Laburist s-a prabusit in randul angajatilor din sectorul public. Potrivit sondajului, 30 la suta dintre acestia ar vota in prezent in favoarea laburistilor, fata de 42 de procente, cati ar fi votat anul trecut.

PS. Intr-adevar, ar fi o mare eroare ca vreunul din maimutoii astia sa ajunga sa decida destinele atator milioane de oameni.

Niciun comentariu:

Mediafax