joi, 18 iunie 2009

Starea natiunii


Gheorghe Funar, secretar general al PRM, îi cere lui Traian Băsescu să prezinte, la fel ca preşedinţii americani, un raport privind starea naţiunii române.

“Spre deosebire preşedintele Statelor Unite, care are curajul şi, în acelaşi timp, şi obligaţia de a prezenta anual un raport privind starea naţiunii americane, la noi în România, preşedintele Traian Băsescu, la fel ca preşedinţii precedenţi -Iliescu şi Constantinescu- niciodată nu au venit în faţa poporului român sau măcar în parlament, să prezinte un raport privind starea naţiunii”, a spus Gheorghe Funar. El crede că un astfel de raport se impune mai ales în condiţiile crizei economice actuale.

“Se impune un astfel de raport cu atât mai mult cu cât este la final de mandat, dar mai ales pentru că ţara se află într-o situaţie dramatică şi din cauza politicii pe care a promovat-o, a guvernelor pe care le-a năşit, dar mai ales datorită crizei economice şi financiare care în România va avea efecte mult mai mari şi mai jalnice pentru cetăţeni decât în celelalte ţări ale UE”, a declarat liderul PRM.

În opinia acestuia, Băsescu n-are curaj să prezinte un astfel de raport, fiindcă, dacă l-ar prezenta, ar avea numai de pierdut. “Normal ar fi ca preşedintele Băsescu să vină în faţa poporului român, să spună “asta v-am promis în 2004, când m-aţi ales, cu sprijinul Ambasadei americane, preşedinte al României, şi acestea sunt rezultatele, acestea sunt faptele”. Dacă le prezintă pe acestea, vă asigur că îşi poate lua gândul de la turul II al alegerilor prezidenţiale, are şansa să se situeze, dacă prezintă un asemenea raport, în urma lui Nati Meir, care distribuie periuţe de dinţi în aceste zile”, a mai spus secretarul general al PRM. Sursa: napocanews.ro

Un comentariu:

dramoleta spunea...

Multa, foarte multa nesimtire. Despre asta e vorba.

Mediafax