luni, 19 iulie 2010

Gunoiul de sub presul "vedetelor"


Mijloacele prin care ajunge un om vedeta sunt variate si numeroase. In timp ce unii ajung prin sudoare si talent si care aleg sa aiba o  viata de familie discreta, altii ajung desartandu-si mizeriile in public, prin specularera nenorocirii altora sau aruncati in fata de trusturi media sau de case de productie. Cum deschizi televizorul, constati ca spatiul de emisie e invadat de acesti demni reprezentanti ai desertaciunii. 

De cand Madalina Manole s-a sinucis, emisiunile pe aceasta tema macabra nu mai contenesc. Vedete care au o viata privata ciudata, cu o moralitate dubioasa, ajung sa dea sfaturi si lectii de viata. Un cantaret care si-a parasit familia dadea sfaturi pentru cupluri. Un fost "specialist" in Robingo si in accidente tragice(suspect de omor in urma cu multi ani) indeamna lumea sa fuga de preoti. Niste fufe fara barbati sunt ferme in parerile lor de "experte" in astrologie si zodii. O cantareata betiva care si-a parasit copilul de mic ar impusca familiile, ca in vestul salbatic. Un moderator care prezenta minori in emisiunea sa in ipostaze dubioase zgandara mizeria din jurul mortii. Auzindu-i pe toti vorbind, ai crede ca materia principala care s-a predat in scoli a fost suicidul si depresia.

In lumea asta nebuna, ce refugiu ramane unui om normal? Zicea Ava Antonie(Pateric): "Va veni vremea ca oamenii să înnebunească si când vor vedea pe cineva că nu înnebuneste se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor." Nu vi se pare ca seamana cu ce se intampla acum?

2 comentarii:

anca spunea...

offf,offf,offf si iara offf!
despre ce vorbim acilea? vedete? unde,cand,care? Ioane,nu avem asa ceva in scumpa noastra patrie :)
faptul ca niste borfete isi arata cracii/tatele,tufele, in public ,nu le confera niciun statut(eventual de pitipoance) :)
cat despre moartea Madalinei,aici am niste nelamuriri,in urma declaratiilor parintilor ei!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Probabil ca sotul ei nu era vreun sfant. Adevarul va iesi la iveala in ciuda eforturilor unora de a-l scoate total din discutie.

Mediafax