marți, 6 aprilie 2010

Constiinta pierduta a diplomatului

E foarte greu ca dupa Sarbatoarea Pastilor, sa cobori in valtoarea vietii de zi cu zi, sa continui sa constati acelasi tupeu si nesimtire practicat de clasa politica, sa te umpli cu mizeriile cotidiene. Dar azi nu vorbesc despre politica, ci vreau sa vorbesc despre un om de nimic, care nu are destula demnitate sa-si asume faptele si consecintele faptelor sale, ba mai mult, terfeleste si numele Romaniei, sub al carei steag si protectie suspecta se ascunde. Ati ghicit, este vorba de diplomatul Silviu Ionescu care la 15 Decembrie a provocat un accident mortal si a ranit alti doi pietoni din vina sa, folosindu-se de masina ambasadei din Singapore. Nu numai ca nu si-a asumat barbateste fapta, in ciuda faptului ca peste 35 de martori au depus marturie impotriva sa, dar mai are tupeul sa declare ca autoritatile singaporeze au ceva cu el si i-au inscenat accidentul. Ceva in genul el este James Bond si singaporezii vor sa-l elimine din activitatea lui fructuoasa. Individul mai invoca cu nesimtire ca a deranjat pe singaporezii care ii citeau corespondenta diplomatica, implicand si diplomatia romaneasca in mizeria lui. Ba mai invoca si boala sa de diabet zaharat, care totusi nu l-a deranjat cand a baut alcool in karaoke-bar cu o cantareata si nici cand a lovit oamenii si a fugit ca un las ce este. Ce este chiar mai dureros este ca presa din Singapore zice ca Silviu Ionescu ar putea scapa din cauza coruptiei din Romania. Deci Romania si-a obtinut "recunoastere" internationala datorita acestui flagel. Nu doresc raul nimanui, dar as dori ca fiecare sa plateasca pentru faptele sale, pentru tupeul jegos, pentru minciuna, pentru crima. Si de ce nu, Silviu Ionescu ar putea profita de aceasta pedeapsa pentru a-si curata constiinta incarcata!

Update: Poliţia din Singapore a comunicat Interpol România un mandat de urmărire internaţională a diplomatului Silviu Ionescu.

5 comentarii:

Iluminatii din Ivanda spunea...

O sa-l scoata ''serviciile'' din Singapore si va scapa basma curata.

Anonim spunea...

Am avut ocazia rara de a vizita Singapore.Civilizatie(care incepe din avionul AIRSINGAPORE) ,cultura( fiecare vorbeste 3 limbi straine)
lipsa slumurilor(tipica Asiei) si o circulatie ordonata(!!) fete frumoase imbracate modern si (in ciuda caldurii) nu vulgar ,locul unde un barbat poate fi cucerit cun un zambet si nu cu aratatul partilor corpului, caracterizeaza acest ""tigru"" asiatic.Fara suparare o tara care poate privi Romania de sus!! de foarte sus!!!

anca spunea...

hmm,ce e nou acilea? nu la fel au procedat si americanii atunci cand a fost ucis Teo Peter ?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai daca americanii au fost jigodii, trebuie sa fie si ai nostri? Nu uita ca americanii au pus tara noastra, pe vremea cand era aspiranta NATO, sa semneze ca nu va judeca militari americani indiferent de faptele comise de acestia!

anca spunea...

Ioane,n-am zis ca trebuie sa fie jigodii!dar la starea de degradare umana in care a ajuns Romania,ne mira ca se intampla asa ceva?