joi, 22 ianuarie 2009

UE vrea sa rescrie istoria Europei!

Uniunea Europeana incearca sa rescrie istoria pentru propriul sau beneficiu. Biroul (politic al) Parlamentului European a deschis o asa zisa “Casa a istoriei europene“, care isi propune sa stabileasca un comitet politic si un grup de experti care sa “aduca istoria Europei mai aproape de cetatenii sai, in special fata de tineri, si astfel sa promoveze ‘identitatea europeana’“. Pe de alta parte, mai exista si proiectul “Euro Clio“, finantat de catre Comisia Europeana.

Conform EuroClio (Clio era muza istoriei in mitologia greaca; dar ce sinistru suna Euroclio!), politicile de educatie sunt in generat decise de catre guvernele nationale. In cazul istoriei, asta ar fi dus la o orientare asupra studierii istoriilor nationale. Euroclio isi propune sa creasca “dimensiunea istoriei europene” (i.e. a istoriei UE) in programele scolare de istorie din tarile membre. V-ati prins, nu?

Intr-un document oficial al EuroClio, intitulat “Connecting Europe Through History“, se afirma ca anul “1789 a fost un punct central in stabilirea drepturilor omului in Europa“. Poate ca e adevarat, dar nu stiu daca de aceeasi parere ar fi sutele de mii de oameni care au sfarsit ghilotinati de catre tribunalele revolutionare. Alta observatie: nu mai este corect politic sa vorbesti de “invazii barbare”, ci doar de “migratia popoarelor”. Chiar asa, cum sa-i numeste pe stramosii germanilor, francezilor etc. barbari?!

Nu m-as mira ca pe viitor, copiii sa invete la scoala ca ungurii sunt aici de 2000 de ani si noi am venit din India.

eurosceptic.ro

Niciun comentariu:

Mediafax