luni, 29 iunie 2009

Biserica, agresata electoral


Nu zice nimeni ca un politician sa mearga la biserica. Dimpotriva, ar fi necesar, mai ales ca isi desfasoara activitatea intr-un mediu presarat cu ispite, minciuni, orgii mintale si trupesti. Dar sa transformi un eveniment bisericesc important, cum ar fi intronizarea Preasfintitului Vincentiu Ploiesteanu, episcop al Sloboziei şi Călăraşilor, intr-un circ electoral, trebuie sa te numesti Traian Basescu. Personajul ne-a obisnuit cu desele sale pareri dedicate tuturor domeniilor de activitate, incepand cu timpul probabil si sfarsind cu criza mondiala. Insa a pangari o adunare bisericeasca cu discursul tau de la amvonul de unde trebuie sa rasune liturghia si predicile preotilor, mi se pare mult prea mult. Cuvintele de multumire pentru programul de reabilitare termica adresate de episcopul Vincentiu Ploiesteanu lui Vasile Blaga au adus aminte de multumirile adresate Partidului Comunist de catre secretarii de raioane. Daca prezenta lui Vadim si a lui Becali ni se pare obisnuita, datorita convingerilor lor religioase, mai greu de acceptat pare prezenta lui George Constantin Paunescu, pe care Basescu l-a luat sub aripa lui cu pretul sustinerii sale neconditionate. Pacat ca incet, dar sigur, dispare respectul pentru institutia candva cea mai iubita si apropiata de oameni, Biserica Ortodoxa. Si vina nu apartine doar politicienilor, ci si unei parti importante din BOR.

UPDATE: Basescu s-a adresat IPS Teofan cu apelativul "Parinte Patriarh" la Husi, astazi. El si-a cerut scuze public fata de acesta si declara ca isi va cere si fata de Patriarh.

5 comentarii:

anca spunea...

lasa Ioane ca si popimea e de vina(era sa zic di vina)!se complac in situatii de acest gen,cu toate ca(se zice)banul e ochiul dracului!!
am o scirba de nedescris pentru ambele tabere participante la un eveniment pe care l-au transformat intr-o mascarada!

dramoleta spunea...

Penibil "turneul" presedintelui prin bisericile patriei.
Într-adevar, vina apartine BOR.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, gresesti! Nu "si popimea" e de vina, ci anumite persoane. Sa nu culpabilizam o intreaga categorie pentru cativa pacatosi. E drept ca pacatele acestora sunt scoase in evidenta mai mult de catre mass-media, dar fii sigura ca fiecare ne vom primi pedeapsa!

anca spunea...

e parerea ta si ti-o respect! in primul rind ,ma refer la popii prezenti ieri acolo! atita slugarnicie rar vezi in sinul bisericii!

http://constantingheorghe.blogspot.com/2009/06/cine-al-cui-magar-scarpina.html

andreiraduM spunea...

Buna gasit,

Eu i-as spune, mai degraba, biserica curtata (desi potrivit ar fi fost un cuvant obscen, buna cuviinta fata de cititori ma impiedica sa-l uzitez.

Eu sunt de acord cu Anca.
Vorbesc sincer 100% doar din punctul meu de vedere: cred ca 98% dintre cei ce sunt preoti, ierarhi, arhierei si ce-or mai fi fiind ei din punct de vedere ierarhic sunt... culpabili de lucruRI comune: MINCIUNA! IMPOSUTRA! INTERESE MATERIALE!

Spre diferenta de Anca, eu am trecut de la scarba la revolta fara margini. Fac alergie cand vad spectacolul acesta mosntruos.

As propune ca Biserica sa nu mai pape bani din pibul romanului, si-asa malnutrit, sa pape banii cui vrea sa cotizeze (exact ca in multe din statele europene).
Si-atunci se va dovedi cati politicieni credinciosi, interesati de Dumnezeu se vor mai duce la spectacole de intronari!

De-ar fi sa dezvoltam zubiectul BISERICA- popii, am scrie pagini inombrabile...

O seara placuta.

Mediafax