joi, 31 decembrie 2009

La cumpana dintre ani

"Aşadar, dacă voieşti să ai vreun folos de la Anul Nou, mulţumeşte acum când a trecut un an, mulţumeşte Domnului că El te-a adus până aici, frânge inima ta, numără zilele vieţii tale şi zi către tine însuţi: „Zilele aleargă şi trec, numărul anilor se împlineşte, eu am si săvârşit o mare parte din cale, dar ce bine am făcut? Oare, nu mă voi duce de aici deşert şi gol de toată dreptatea? Judecata este înaintea uşii, viaţa mea merge spre bătrâneţe“. Acestea le cumpăneşte în ziua Anului Nou, la acestea să gândeşti în curgerea anului. Să cugetăm la cele viitoare, ca să nu ne zică cineva ceea ce proorocul zicea iudeilor: „Zilele lor s-au stins întru deşertăciune şi anii lor au trecut repede“ (Psalmul 77, 37)."

Sf. Ioan Gura de Aur

4 comentarii:

Manuela Hedlinger spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Manuela Hedlinger spunea...

"În clipele lor de stare de veghe,
Oamenii sunt tot atât de neatenţi şi nepăsători
La ce se petrece în jurul lor
Ca şi în timpul somnului.
Proştii, deşi aud,
Sunt ca surzii;
În cazul lor e valabilă afirmaţia
Că, ori de câte ori sunt prezenţi,
Sunt absenţi.
Omul nu trebuie să vorbească sau să acţioneze de parcă ar dormi.
Cei treji au o singură lume în comun;
Cei care dorm au fiecare o lume privată, a lor.
Tot ce vedem când suntem treji e moarte,
Când dormim, vise."

zicere de la Heraclit...si el nu era crestin, nu se nascuse Iisus Hristos...dupa parerea mea, cumpana dintre ani nu este cu nimic mai speciala decat orice clipa pe care o primim in dar de la Dumnezeu. Anul se compune adunand clipa cu clipa...Dumnezeu nu ne va pedepsi pentru nimic mai tare decat pentru ratarea fiecarei clipe prezente. Trecutul e un cadavru, iar viitorul vine si fara sa ne gandim la el. Ce ramane, intre trecut si viitor, este ceea ce are valoare...

Ion de la Chiuiesti spunea...

E drept ce spui, dar asta nu ne impiedica sa multumim Domnului ca ne-a ingaduit sa pasim in acest an cu bine! "Dati multumire pentru toate, caci aceasta este voia lui Dumnezeu, intru Iisus Hristos, pentru voi" zice Apostolul Pavel.

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj