joi, 6 noiembrie 2008

INCALZIREA GLOBALA : DECONSPIRAREA UNUI MITCei mai multi dintre noi, de cele mai multe ori, cred că lumea care ne înconjoară poate fi percepută in culorile ei reale, actuale, nesupuse unei filtrări riguroase. Este o abordare trivială, condamnată la inferioritate din start, aşa cum forţele care schiţează peizajele din care ne vom regala, sunt neloiale şi infidele intereselor comunitare.

Raţionamentele matematice, venale, ale unor cercuri de influenţă de sorginte mondială se axează pe o îmbinare perfectă a tuturor instrumentelor şi mecanismelor de care pot dispune spre a orchestra existenţa miliardelor de indivizi pe Terra, nestingherite de voci ale căror rezonanţă e blocată de peretele gros al ridiculizării şi marginalizării.

Schimbările climaterice, reprezintă o serie de fenomene obiective, de actualitate, care se petrec în natură, în jurul nostru, care ne somează la vicisitudini deseori tragice, afectându-ne în mod direct. Încălzirea globală, ca vector central al acestor schimbări, reprezintă cea mai redutabilă modificare a condiţiilor de mediu şi climă. Acest lucru ne-a fost confirmat şi vara trecută, şi de celelalte dinaintea ei. Am resimţit fiecare în parte efectul creşterii dramatice a temperaturilor, aceasta traducându-se printr-o scadere a eficienţei intelectuale şi fizice, iar dacă ajustăm la nivel naţional, pierderile sunt colosale. Ca să nu mai amintesc despre catastrofa sectorului agrar, devastat de absenţa îndelungată a precipitaţiilor şi literalmente ars de temperaturile incendiare din ultimii ani, plus o serie de alte efecte colaterale legate de diminuarea sezonalitatii distincte şi proliferarea dăunătorilor.

Toate acestea sunt reale, omul le regretă, omul le condamnă..dar oare tot el le provoacă?

''Schimbările climatice - de acum înainte, nu sunt doar o problemă ştiinţifică, ci o problemă politică şi sociologică''
(D.Gottlieb - environmental philosopher)

Se consideră că încălzirea globală (ÎG) este provocată de om, prin emisiile de CO2 care crează in atmosferă un strat capabil sa stocheze căldură. Aceasta este versiunea oficială, decretată de inaltele oficialitati, adoptata ca platforma ideologica de miscarile ecologiste şi argumentată de cei mai mulţi oameni de ştiinţă din domeniu. Teoria IG globale cauzata de emisiile CO2 a devenit un fel de religie, un nou tip de moralitate, sa te indoiesti de acest lucru este cel mai politic incorect posibil, e sa fii etichetat drept eretic. Aceasta viziune a devenit o puternica forta prin care statele dezvoltate pot controla si inhiba cresterea economica in statele lumii a treia, condamnandu-le la regres, involutie si o perpetua mizerie socio-economica.
James Shikwati - economist si autor al multor publicatii remarca: "un lucru care poate fi observat in orice dezbatere guvernamentala, e ca cineva incearca sa distruga visul african - Dezvoltarea". Dexteritatea manipularii insidioase a populatiilor acestor tari, urmarind ca obiectiv pastrarea intacta a rezervelor de combustibili fosili pentru exploatarea lor ulterioara in profitul celor mari ne demonstreaza clivajul care a avut loc in gandirea occidentala, fosa abisala care separa presupusa prevalenta a valorilor umane, a generarii echitatii, egalitatii si bunastarii mondiale de adevarata atitudine centrifuga, izolatoare si indiferenta la strigatele de disperare ale semenilor lor.

Pentru ca versiunea oficiala a explicarii IG nu este decat un mit.

Adevaratele cauze ale cresterii temperaturilor pe Terra sunt de natura telurica sau cosmica, neinregistrand vreo incidenta oarecare a factorului antropogen, ori una infima nu poate avea decat efect local/regional.

In trecutul indepartat (aprox 8000 i.e.n.) avea loc o incalzire a climei terestre, indusa de factori ai naturii. Aceasta a coincis cu epoca de fier, perioada a dezvoltarii tehnologice a speciei umane. Deci incalzirea climei a fost un factor pozitiv al evolutiei. Incalziri ale climei s-au resimtit si in Evul Mediu, o usoara racire a acesteia a avut loc de-a lungul secolelor XVII-XIX, iar inca inainte de industrializarea moderna de dupa razboi, clima Terrei iarasi incepuse sa creasca. Toate aceste modificari climatice din trecut s-au efectuat sub influenta fortelor naturii, omul fiind mai mult decat neputincios in fata lor. De ce am crede astazi ca evolutia omului si emisiile de gaz carbonic pot provoca aceste modificari? Ori, din totalitatea gazelor cu efect de sera, 95% sunt vaporii de apa(norii), aprox.4% alte gaze, printre care si cel metan, si doar 0,054% CO2!!! Si proportia de gaz carbonic emisa de om este si mai mica decat cea enuntata, neavand absolut nici o influenta asupra climei. Spre exemplu, CO2 emis in urma activitatii vulcanice timp de 1 an depaseste totalitatea emisiilor de CO2 a intregii umanitati pe parcursul intregii sale istorii, din cele mai vechi timpuri pana in prezent! Inca mai mult CO2 se degaja din descompunerea florei toamna, iar cea mai mare cantitate provine din oceane.

Adevarul este ca nu o crestere a volumului de CO2 antreneaza o crestere a temperaturilor, ci invers. Cand temperatura creste, mai mult gaz carbonic este eliberat in atmosfera.
Daca e sa listez pe scurt adevaratele origini ale Schimbarilor globale sunt provocate de : (1) fenomenul ciclic al petelor solare, (2) efectele induse de cele trei legitati ale globului : excentricitatea, oblicitatea si precesiunea terestra, (3) iradierea planetei cu subparticule atomice degajate la exploziile supernovelor, (4) praful cosmic al norilor interstelari, (5) apropierea, deci proximitatea planetei Eris - numita si planeta de foc - care antreneaza o incalzire excedentara a Terrei.

Deci, teoria "carbonica" este o farsa, o sarada, o noua cuvertura a intereselor machiavelice ale unor grupuri de inlfluenta mondiala. A crede in teoriile debitate este a cadea sub influenta acestora si a se lasa domesticit si abuzat in credulitatea sa naiva. Adevarul e ca secolul XXI, cel al luptei pentru sursele de energie induce si devieri dramatice de la adevarata natura originara a fiintei umane, dualismul cartezian a fost compromis prin dezaxarea sa, de favorizarea laturii materiale in detrimentul spiritualitatii si echidistantei morale.

« Planetei Terra ii este indiferent daca temperatura sa de suprafata variaza de cateva grade… biodiversitatea a cunoscut si crize.. si dupa acestea, ea a fost si mai diversificata…Astfel, la nivel planetar, o criza nu este un blestem ci o binecuvantare »
Patrick de Wever, geolog

Sursa:
www.macolaus.blogspot.com

Niciun comentariu: