joi, 14 mai 2009

"Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele mele nu vor trece"


Nu este indreptatit nimeni sa judece pe altii, mai ales cazurile grave care se petrec in Biserica noastra Ortodoxa, ce tin sau au tinut titlurile mari prin mass-media sau pe ecranele televiziunilor de scandal. Ma doare cand un preot calugar infunda puscaria din cauza ca a respectat niste proceduri ale bisericii ortodoxe, fara a fi sprijinit de capii Bisericii pe care o slujeste, ma doare cand vad un mitropolit ca se impartaseste cu ereticii si spune cu seninatate:" Nu regret nimic" sau cand vad altul ca cere spagi uriase preotilor din subordine, ii cateriseste daca nu platesc, isi construieste o manastire cu hotel unde cere bani pelerinilor, se duce la petreceri lumesti si vinde diplome de preotie. Dar adevarul trebuie ocolit? Inainte de a emite fiecare judecatile pe care , inevitabil, constiinta noastra le face, aduc in atentia d-voastra cateva cuvinte din Sfanta Scriptura:

"Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, paşnic, nepoftitor de câştig urât, Ci iubitor de străini, iubitor de bine, înţelept, drept, cuvios, cumpătat, Ţinându-se de cuvântul cel credincios al învăţăturii, ca să fie destoinic şi să îndemne la învăţătura cea sănătoasă şi să mustre pe cei potrivnici. Pentru că mulţi sunt răzvrătiţi, grăitori în deşert şi înşelători, ...."

Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel

" Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după dreapta credinţă, Acela e un îngâmfat, care nu ştie nimic, suferind de boala discuţiilor şi a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene, Gâlcevi necurmate ale oamenilor stricaţi la minte şi lipsiţi de adevăr, care socotesc că evlavia este un mijloc de câştig. Depărtează-te de unii ca aceştia".

Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel

Iar parerea noastra, a simplilor pacatosi, nu poate si nu trebuie sa fie decat acea pe care ne-o releva Biblia, caci "toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu" (2 Tim. 3.16) si "Cuvântul Domnului rămâne în veac" (1 Petru 1.25) si acolo gasim toate raspunsurile. Slavit sa fie Domnul!

2 comentarii:

andrei1990 spunea...

Doamne ajuta, domnule Ion.
Va multumesc pentru articole, le apreciez.
Doamne ajuta! Hristos a Inviat!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Va multumesc, d-le Andrei. Doamne ajuta!

Mediafax