luni, 11 mai 2009

Hotel din Austria: Nu mai cazam clienti evrei din cauza experientelor neplacute pe care le-am avut cu acestia


Un hotel din Austria a refuzat sa cazeze o familie de evrei ortodocsi, suscitand un val de indignare, anunta presa locala, citata de AFP. Noul incident vine pe fondul unei recrudescente a manifestarilor cu caracter antisemit din aceasta tara.

Evreii, care locuiesc in Viena, au incercat sa-si rezerve o camera pentru a-si petrece vacanta la Serfaus (vest), in Tirol, dar raspunsul primit prin mail i-a lasat fara replica: "Nu mai cazam clienti evrei din cauza experientelor neplacute pe care le-am avut cu acestia", scrie cotidianul regional Tyroler Tageszeitung.

Incidentul a fost condamnat de comunitatea evreiasca din Tirol, precum si de primarul comunei, Georg Mangott, care au denuntat acest comportament drept inacceptabil.

Un alt incident antisemit care a marcat Austria recent: activisti nazisti cu cagule au perturbat sambata ceremonia de comemorare a eliberarii lagarului nazist de concetrare de la Mauthausen, scandand "Heil Hitler" si salutand fostii deportati francezi si italieni cu binecunoscutul salut nazist.

Parchetul vienez a fost sesizat, de asemenea, de prezenta unui afis controversat care apartinea unui partid de extrema dreapta din Austria, FPÖ, si care proclama: "Occidentul in mainile crestinilor".

2 comentarii:

Anonim spunea...

domnule Ion
daca ati trai in Germania ati fi sigur ca aceste reactii sint absolut normale.Nu stiu exact care este situatia in Austria dar in Germania evreii se bucura de o imunitate absoluta incepand de la faptul ca nici un evreu nu este controlat pe un aeroport german, multi functionari publici nu se incumeta sa faca ceva de teama sa fie numiti nazisti.Germania are de alta parte este in marile orase mici HARCOV islamice societati de adreptul paralele unde ca alb( roman sau german nu conteaza) ai teama de a intra.Daca ati trai aici ati cunoaste adinc realitatea de azi a Germaniei, unde a dus politica sustinuta de imigratie,( si nu de materie cenusie ci de infractori) incurajata pana la extrem de SUA!! Nu apar prin asta astfel de manifestari dar le inteleg pe deplin.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Stiu la ce va referiti si sunt sigur ca poporul german si austriac s-au saturat de acuzatiile evreiesti care culpabilizeaza aceste popoare de vreo 60 de ani. Germania a platit si plateste in continuare pentru crime pe care nu le-a comis. Cum li se scoala la evrei, mai cer o contributie baneasca..

Mediafax