joi, 24 septembrie 2009

Asul din maneca lui Basescu?


Traian Basescu propune referendum pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maxim 300, exact in ziua alegerilor prezidentiale, 22 noiembrie. Seful statului a explicat ca un Parlament mai mic ar fi si un element de reducere a coruptiei, "mai putini politicieni de rang inalt care fac trafic de influenta". Diabolic? Putin spus.

Ce parere aveti, prieteni?

9 comentarii:

anca spunea...

ok,vad ca nu se incumeta nimeni!:)
nu e diabolica interventia basecsului,e vb de siretenie si de calcul politic(electoral)! pe fond are dreptate dar nu acum trebuia lansata aceasta poveste! de ce nu a facut-o cind cu votul uninominal?
se stie aversiunea poporului fata de alesi,nu? in felul acesta spera sa mai cistige electorat(din zona nehotaritilor)!

dramoleta spunea...

Nu inteleg de ce a facut-o acum. Ar fi putut sa ceara referendum anul trecut, la parlamentare, sau, daca e asa sigur ca va castiga un nou mandat, o poate face din 6 decembrie incolo.
Se pare insa, ca ceva nu functioneaza asa cum isi doreste el, fapt ce l-a debusolat complet.

A inceput sa faca gafa dupa gafa, ca un boxer aruncat in corzi, si in disperare, imprastie pumni in stanga si in dreapta, in aer insa, fara niciun rezultat.

In niciun caz chestia asta cu referendumul nu are efectul scontat in perioada asta in care romanul nu se mai gandeste decat la ziua de maine si la cum sa scape de Basescu si acolitii lui (psd + pdl), in speranta ca altcineva, un nou presedinte, il va ajuta sa iasa la liman.

Daca s-a gandit ca va scoate mai multi oameni la vot, s-a inselat. Nici alegerile si nici referendumul nu mai scot romanii din casa.

Sa presupunem, totusi, ca oamenii vor iesi. O participare mare la vot il dezavantajeaza. Ar putea fi in avantajul lui Antonescu, Oprescu si Vadim.

S-o fi gandit ca un referendum nu e validat fara o participare de peste 50%? Ok Dar cine ii garanteaza lui ca romanii vor unicameral si mai putini parlamentari?

In alta ordine de idei, el vrea de fapt modificarea constitutiei; ori asa ceva nu se poate realiza asa cum vrea el.

Asta este ori prostie, ori chiar vrea sa dea o lovitura de stat!

anca spunea...

ps. eu sint din zona nehotaritilor,cu toate astea nu m-a convins sa merg la vot dapoi sa-l votez pe el!!dar sint destui naivi in tara mai ales in zona rurala!
in orice caz se anunta o campanie urita de tot!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Individul vizeaza voturi. Asta e cert. Si mizeaza pe faptul ca tinerii vor zice "In sfarsit putem fuma iarba si mergem la curve" si ca oamenii ca noi vor zice "Uite ce om intelept. Ne scapa de atati paraziti din parlament si de cheltuieli uriase. Hai sa-l votam pe Traian, bata-l norocu'" Asta este logica lui simpla si in acelasi timp isteata.

Da Anca, normal ca e siret ca o vulpe, n-a zis nimeni ca nu-i umbla mintea, dar diabolic e cuvantul potrivit!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pe el nu-l intereseaza nici daca referendumul nu va fi organizat. Bomba a fost aruncata!

chriss spunea...

off topic or not:

Un individ e nevoit sa opreasca masina datorita unei congestii de trafic. Deodata, cineva ii bate in geam.
- Domnule, teroristii au rapit pe parlamentari şi pe preşedintele Romaniei si cer 100 de milioane de dolari rascumparare. Altfel, ameninta ca ii vor stropi cu benzina si le vor da foc. Acum mergem din masina in masina si facem si noi o cheta.
- Bine, bine, si cat da fiecare? intreaba omul din masina.
- Cam 5 litri?!"

mirko spunea...

asa sigur va scapa de 322, dar la fel de sigur e ca imaginatia lui a cam ajuns la fundul sacului.ii ramine curu' viticii!

Ion de la Chiuiesti spunea...

De-ar disparea toti cei 322, dar macar sa dispara si matrozu'!

anca spunea...

hehehe! da' modesti sinteti,bre! Ioane,cifra e muuuult mai mare! nu-s de acord ,doar 322? :)))

Mediafax