miercuri, 23 septembrie 2009

Patriarhul Daniel, despre legalizarea prostitutiei: ”Biserica e lasata sa lupte singura!”


Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Prea Fericitul Daniel, a declarat azi, în exclusivitate pentru Inpolitics, că nu are de gînd să iasă la rampă, cum se zvonește, cu un mesaj personal pe marginea propunerii președinției privind legalizarea prostituției și a drogurilor, dar și a scoaterii religiei, ca obiect, din școli. El spune, însă, că Patriarhia va reacționa prin comunicate oficiale, și nu își ascunde dezamăgirea față de "balcanismul" de care dau dovadă unii dintre români în fața unor atacuri la însăși moștenirea moral-spirituală a poporului.

"În acest moment, suntem preocupați în primul rînd de Sfintele Slujbe pe care avem în program să le ținem în mai multe locuri din țară, în perioada următoare, nu vom interveni personal în aceasta campanie mediatică legata de propunerile Președinției, ci ne vom folosi de mijloacele mediatice pe care le avem la îndemînă și vom spune ce avem de spus, pentru că nu suntem de acord cu ce se întîmplă". Cu amărăciune în glas, Prea Fericitul Daniel mai spune: "Dacă ne întrebați, ne încearcă o mîhnire sufletească atunci cînd vedem cît suntem de balcanici cînd e vorba să ne apărăm patrimoniul de valori spirituale, tradiția, iubirea de Dumnezeu....Mult zgomot, multă agitație, puține fapte concrete...Biserica e lăsată să lupte singură în asemenea situații, iar mijloacele noastre sunt limitate, doar pe Dumnezeu îl avem de partea noastră. Ar trebui să existe o mobilizare mai puternică din partea societății civile, a credincioșilor, în ansamblu, dar faptele lipsesc, în general, se preferă vorbele și e mare păcat! Mai mult nu vrem să cuvîntăm, așa să ne ajute Dumnezeu!" mai spune Patriarhul, pentru Inpolitics.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Da bun, ca e mahnit de nu mai poate din cauza prostitutiei si cere implicarea societatii, dar legat de cipuri nu avea nici o treaba. Si-a gasit ocupatie.

Anonim spunea...

Domnule IOn,
va scrie un patriot adevarat o persoana care din 1990 incoace a pus de fiecare data stampila pentru Partidul Romania Mare si domnul senator C.V Tudor.Remarc insa poate este doar o impresie de suprafata ca dvs puneti un semn de egalitate intre bun ortodox si bun roman. Sint catolic dar imi iubesc tara foarte tare si nu am decat un apartament de 2 camere deci nu am furat ca altii.Domnul senator CVT a sustinut foarte clar si va invit daca sinteti un cititor al revistei Romania Mare sa verificatzi arhiva necesitatea intr-o forma usor deosebita de actualul guvern a legalizarii prostitutiei dansul a scris un remarcabil articol in aceasta privintza.Argumentele domnului Vadim au fost chiar preluate din Cartea Sfanta.Lasand acest lucru observ in blogul dvs preaslavirea la infinit a ortdodocsilor si ignorarea restului.Domnul senator Vadim Tudor este singurul politician roman(spre onoare dansului) care a luptat si lupta pentru ca Catedrala catolica Sfantu Iosif sa nu fie inconjurata de zgarie nori.In paginile revistei domniei sale scriu deseori si preoti greco-catolici (sa nu uitam ca Iuliu Maniu a fost greco catolic)iar in familia dansului este fratele marcu baptist.Lasand acest lucru deoparte cum ramine cu atitudinea Bisericii ruse de a nu recunoaste Mitropolia Basarabiei sau actiunine de nerecunoastere a comunitatilor de vlahi de pe Valea Timocului.
Sint deci lucruri care dor pe blogul dvs si a spune ( sau mai bine zis a lasa impresia) ca doar ortodocsii sint buni romani.....
Cu respect
Victor Mara

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Victor, cred ca ati inteles gresit sensul celor de mai sus. Articolul de mai sus exprima doar parerea Patriarhului, iar cel de mai jos exprima cele spuse de Cozmin Gusa. Atat!
Dimpotriva, imi faceti cinste ca rasfoiti blogul meu si imi cer scuze daca v-ati simtit jignit!

Anonim spunea...

sint argesean din Valea Danului.Lasand la o parte catolici sau ortdodocsi eu va zic u lucru.Politicineii nostrii nu au facut nimica ca sa ne mearga mai bine .Insa eu am fost plecat din 98 pana in 207 in Spania.Inainte pe vremea Tapului era pe valea Argesului o saracie lucie, oamenii inca erau incepand cu 50 de ani toti saracii bolnavi ca trebuiau sa isi faca lipsurile undeva in curte.Timp de 45 de ani satele noatre erau tot in acelasi stadiu saracacios.Ei bine am venit inapoi in 2007 comuna Valea Danului era de nerecunoscut.Case una si una cu gradinute este ceva demn d evaut la acre se adauga peisajul nostru mirific.Meritu e la acetsor 2 tari pedeoparte Spania si Italia unde a proape fiecare din Valea Danului lucreaza, si al gospodarilor nostrii.Dar daca ramineau in tara sa lucreze am indoieli ca toate istea s-ar fi realizat.Spaniolii si italienii i-au ajutat pe romani sa o ia inainte mai mult decat Basescu Iliescu si tapu la un loc. Ca si spaniolii au profitat de acord dar si noi am schimbat fata vaii Argesului.Si au fost si toleranti cu noi am avut biserica ortdodoxa eu nu cunosc o incercare de convertire la catolicism.Am locuit in Alcana de henares cu peste 4000 de romani .
Oricum felicitari pentru blogul dvs!
Mircea Neagoe

Ion de la Chiuiesti spunea...

Dumnezeu v-a ajutat si sa va ajute in continuare!

Anonim spunea...

Biserica nu e lasata sa lupte singura. PRM si-a exprimat opinia in legatura cu legalizarea prostitutiei si a drogurilor in nenumarate randuri,in conferintele de presa si in publicatiile partidului iar Patriarhul Daniel n-ar trebui sa uite asta. De ce nu recunoaste deschis?
Ruxandra Lungu

Mediafax