sâmbătă, 17 octombrie 2009

Guvernul Boc pregatea "comertul" cu copii


Pe 12 octombrie, Guvernul Boc pregatea o noua lovitura. Dupa ce a incercat trecerea Institutului de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan” in administrarea domeniului privat al Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat, fostul Executiv pregatea liberalizarea adoptiilor internationale. Oficiul Roman pentru Adoptie a adresat in acest sens un memorandum Secretariatului General al Guvernului, prin care solicita reintroducerea acestora.

Reprezentantii ORA sustin ca proiectul ar fi atat in interesul copiilor, cat si al parintilor si ca varianta este preferata de Uniunea Europeana, precum si de alte foruri internationale. Cu toate acestea, Oficiul Roman pentru Adoptie nu doreste sa supuna memorandumul unei dezbateri in presa inainte ca Executivul sa-si exprime opinia. Adoptiile internationale au fost restranse la nivelul Romaniei in 2005, din cauza numeroaselor nereguli depistate.

Stoparea adoptiilor internationale acum patru ani a avut in vedere situatia familiilor romanesti care nu aveau aceeasi putere financiara ca si strainii pentru a putea adopta un copil. Totodata, intrau prin diferite organizatii anonime sume uriase de bani ce nu puteau fi controlate de stat. In opinia analistilor, in momentul de fata, in Romania, sunt putini copii de adoptat si prea multi adoptatori. Daca solicitarea va fi acceptata, incepe coruptia. Sursa: Gardianul.ro.

2 comentarii:

dramoleta spunea...

Oribil!!! Ce vremuri traim...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Vremurile de pe urma!!!

Mediafax