duminică, 11 octombrie 2009

Uniunea Europeana, un suprastat in devenire

Conform unor documente cu circulatie restransa, Uniunea Europeana a schitat, in secret, planul pentru a deveni o putere de varf la nivel global, scrie The Telegraph.

Mai mult, aceeasi sursa vorbeste despre faptul ca, odata pus in aplicare acest plan, UE va putea sa semneze tratate si acorduri internationale, fie ele de politica externa, aparare sau de alta natura, in numele celor 27 de tari membre. De asemenea, negocierile asupra implementarii Tratatului de la Lisabona prevad si deschiderea unor ambasade UE in toata lumea. Primele astfel de ambasade ar urma sa fie deschise in New York, Kabul si in capitala Etiopiei, Addis Ababa. UE ar urma, deci, sa aiba personalitate juridica deplina, iar un viitor serviciu diplomatic comunitar va fi recunoscut ca negociator cu drepturi complete, in plan mondial.Aceste planuri de suprastatalizare a Uniunii au readus in discutie pericolele din spatele Tratatului de la Lisabona, in favoarea caruia s-au pronuntat recent si irlandezii. Motivul de ingrijorare al scepticilor este tocmai puterea sporita pe care intrarea in vigoare a Tratatului i-ar acorda-o Uniunii, in detrimentul statelor membre. In plus, in Regatul Unit, se vorbeste despre nevoia ca englezii sa voteze, in cadrul unui referendum national, pro sau contra ratificarii proiectului de constitutie europeana. Aceasta, deoarece, din toate statele membre, doar Irlanda a fost obligata sa organizeze un referendum pentru aceasta problema, Marea Britanie semnand documentul fara a-i chema pe cetateni la urne. Sursa:Frontpress

Cu alte cuvinte, parlamentul si guvernul nostru va fi degeaba, in curand!

3 comentarii:

anca spunea...

oo,de parca am fi avut guvern sau parlament pina acum!crezi ca va fi mult mai rau?
eu nu cred in asa ceva,nu ced ,ca aceasta Europa unita are viata lunga! da,asta e perceptia mea!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Eu cred ca miscarile natonaliste nu vor putea fi infrante niciodata! Vezi cazul tarilor Uniunii Sovietice, care dupa 70 de ani de convietuire in cadrul aceluiasi stat, au rabufnit si rabufnesc si acum!

anca spunea...

da,draga Ioane,ai dreptate! doar ca noi nu sintem rusi!miscarea nationalista e minuscula,ca sa nu spun ,inexistenta!

Mediafax